spot_img
More

    Εργαστήρι Παγωτού: Παράδοση στην απόλαυση από το 1967

    Η Σταυρούλα Παρίση έζησε το όνειρο κάθε λάτρη του παγωτού, αφού μεγάλωσε κυριολεκτικά μέσα στα παγωτά. Τα διδάχτηκε από τους γονείς της, Βασίλη και Σοφία, οι οποίοι ήταν αυτοδίδακτοι, έχτισαν το 1967 κάτι ολοκληρωτικά δικό τους, έστησαν αναλογίες που δε θα βρεις σε κανένα συνταγολόγιο, πειραματίστηκαν, δοκίμασαν, γεύτηκαν κι έφτιαξαν το τέλειο, το οποίο η Σταυρούλα συνεχίζει μέχρι σήμερα. 

    Το παγωτό στο Εργαστήρι Παγωτού στις αρχές της οδού Μπουμπουλίνας στη Δάφνη, έχει το δικό του ειδικό βάρος, μια πλούσια υφή που διασχίζει αφήνοντας απολαυστικές διαδρομές στον ουρανίσκο, μια εθιστική βανιλένια κρέμα που μυρίζει φρεσκάδα. Η παραγωγή μικρή, με τις ίδιες 7 κλασικές γεύσεις διαχρονικά: κρέµα, κακάο, φράουλα, φυστίκι, καϊµάκι και παρφέ, το οποίο εδώ είναι όνομα και πράγμα! 

    Τα υλικά αγνά, χωρίς καμία επεξεργασία, σαν το τελευταίο προπύργιο πριν την επέλαση της παγκοσμιοποίησης, των έτοιμων μιγμάτων, των συντηρητικών. Αυτά τα αγνά, αληθινά υλικά ξεκίνησαν να αναμειγνύονται με φροντίδα στην πρώτη παγωτομηχανή που ο ίδιος ο κύριος Βασίλης κατασκεύασε και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα την γλυκιά παράδοση πλήρως εναρμονισμένη με την εποχή, με νέες τεχνολογίες. Τα παγωτά τους μας γυρνάνε πίσω σε απλούστερες μνήμες σαν συμπόσια στη περατζάδα, όλη η Αθήνα έκανε και συνεχίζει να κάνει ουρές για χάρη τους, γι’ αυτή τη συγκινητική νοστιμιά. 

    Ρουστίκ κι αυθεντικό σαν χρονοκάψουλα στην παράδοση, το Εργαστήρι Παγωτού συνεχίζει ακάθεκτο μια διαδρομή ποιότητας που πρώτα απ’όλα έχει ψυχή. Δουλεύει 7 μήνες τον χρόνο, από τον Μάρτιο μέχρι τον Σεπτέμβρη. 

    Εργαστήρι Παγωτού Σταυρούλας Παρίση
    Μπουμπουλίνας 4, Δάφνη, τηλ. 2109026251 | Facebook

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

    Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν μαγικές στιγμές που σου υπενθυμίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Το Κουκάκι είναι state of mind*

    Πάμε στου Κουκάκη;», έλεγαν οι παλιοί για την όμορφη συνοικία που ξαπλώνει στα πόδια της Ακρόπολης (και το έγραφαν...

    Η επανάσταση του street food στην Αθήνα: Γεύσεις απ’όλο τον κόσμο που τρώγονται στο χέρι

    Το εστιατόριο σαν θεσμός εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, ωστόσο προϋπήρχε πολύ πριν η Μαρία Αντουανέτα και...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot