spot_img

Η influencer Paula Gonu μαγείρεψε τον χόνδρο της σε σάλτσα Bolognese και τον έφαγε

Τι μπορεί να κάνει κανείς με κομμάτια του σώματος που αφαιρούνται κατά τη διάρκεια της επέμβασης; Γενικά, οι περισσότεροι από εμάς δεν χρειάζεται να σκεφτούμε αυτό το ερώτημα, καθώς τα νοσοκομεία συνήθως δεν παραδίδουν τον ανθρώπινο ιστό, τα οστά ή ό,τι άλλο αφαιρούν οι γιατροί στο χειρουργείο. Κάποιοι ασθενείς, ωστόσο, παίρνουν την απόφαση να πάρουν τα κομμάτια του σώματός τους στο σπίτι και να τα φάνε.

Μία από αυτούς είναι η Ισπανίδα influencer Paula Gonuο η οποία την Τρίτη απολύθηκε από το γυναικείο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του Ζεράρ Πικέ στο Twitch κι έχει γίνει πρωτοσέλιδο τις τελευταίες μέρες μιλώντας για το πώς έφαγε τον χόνδρο που αφαιρέθηκε από το σώμα της κατά τη διάρκεια επέμβασης στο γόνατο. Σε μια συνέντευξη στο podcast του Club 113, η Gonu, η οποία είχε επιλέξει τοπική αναισθησία, θυμήθηκε ότι έβλεπε τον γιατρό να χειρουργεί το γόνατό της σε πραγματικό χρόνο σε μια οθόνη. Αφού ο γιατρός ολοκλήρωσε τη διαδικασία, η influencer είπε ότι τον ρώτησε αν μπορούσε να κρατήσει το τμήμα του μηνίσκου της που είχε αφαιρέσει. Ο γιατρός είπε ναι κι έβαλε το κομμάτι του χόνδρου σε ένα μικρό μπουκάλι γεμάτο με οινόπνευμα για να το διατηρήσει. Μια εβδομάδα μετά το χειρουργείο, η influencer αποφάσισε ότι ήθελε να φάει τον χόνδρο.

«Μιλούσα με τον φίλο μου εκείνη τη στιγμή και του είπα: «Θέλω να το φάω. Είναι δικό μου και πρέπει να το ξαναβάλω στο σώμα μου», δήλωσε η Gonu στα Ισπανικά στο podcast. “Ρώτησε, “Μα γιατί θέλεις να το φας;” Απάντησα, «Γιατί όχι; Δεν πρόκειται να με βλάψει». Έτσι, μετά έφτιαξα μια σάλτσα μπολονέζ, τον πρόσθεσα και τον έφαγα».

Στην Ισπανία, πολλά μέσα ενημέρωσης εξίσωσαν τη συμπεριφορά της Gonu με κανιβαλισμό. «Η Paula Gonu έκανε κανιβαλισμό: Έφαγε τον δικό της μηνίσκο». Αλλος τίτλος από τον Νοέμβριο όταν η influencer μοιράστηκε αρχικά την ιστορία, έγραφε: «Οι πλούσιοι τρώνε μηνίσκους».

Ωστόσο, η εξίσωση αυτού που έκανε η Gonu με τον κανιβαλισμό θα μπορούσε να είναι μεγάλη, σύμφωνα με τον Dr. Όρεν Γκότφριντ, τακτικό καθηγητή της νευροχειρουργικής και της σπονδυλικής στήλης στο Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Duke.

«Θα ήθελα να πιστεύω ότι το κίνητρο δεν είναι η επιθυμία να τρώμε ανθρώπινη σάρκα, αλλά να λάβουμε κάποιο μοναδικό όφελος για την υγεία ή τουλάχιστον τη δημοσιότητα ή την αναγνώριση», είπε ο Γκότφριντ στο Gizmodo το πρωί της Τετάρτης. «Τα περισσότερα νοσοκομεία δεν επιτρέπουν την παράδοση ανθρώπινου ιστού, οστών ή οργάνων στον ασθενή λόγω ανησυχιών για την υγεία».

«Ανησυχώ για τον κίνδυνο για την υγεία από την κατανάλωση οποιουδήποτε ωμού κρέατος. Έχω ακούσει για εταιρείες που αποστειρώνουν τους πλακούντες και οι μητέρες παίρνουν χάπια από αυτούς. Δεν γνωρίζω κάποιο συγκεκριμένο όφελος για την υγεία. Δεν θα συνιστούσα καμία από αυτές τις δραστηριότητες», είπε.

Η Ισπανίδα Δρ Beatriz de León, που ειδικεύεται στην ενδοκρινολογία και τη διατροφή, συμφώνησε με τον Γκότφριντ και τόνισε ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν την ιδέα της κατανάλωσης χόνδρου. Δεν υπάρχουν επίσης οφέλη, είπε. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι δεν έχει θεραπεύσει ποτέ έναν ασθενή που έχει φάει κάτι που αφαιρέθηκε από το σώμα του κατά τη διάρκεια μιας ιατρικής διαδικασίας.

«Όσον αφορά την ασφάλεια, δεδομένου ότι είναι βιολογικό υλικό, μπορεί να μολυνθεί και πρέπει να αντιμετωπίζεται ως βιολογικό απόβλητο», είπε στο Gizmodo. «Ως εκ τούτου, δεν είναι ασφαλές».

Η Kosmos, η εταιρεία που ανήκει στον Πικέ που διοργανώνει το Queens League, είπε στο Gizmodo ότι η απόλυση της Gonu δεν είχε καμία σχέση με την ιστορία της κατανάλωσης του δικού της χόνδρου. Η influencer ήταν προηγουμένως πρόεδρος του Τζιτζάντας, της γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Ισπανού streamer και αθλητικού ρεπόρτερ του Twitch Ζεράρ Ρομέρο. Οι υπεύθυνοι της Kosmos δήλωσαν ότι η απόφαση να χωρίσουν τους δρόμους μεταξύ της Gonu και του Romero ήταν κοινή συναινέσει.

Πηγή: www.gizmodo.com

Διάβασε επίσης

Cafeistas: H νέα, πρωτότυπη και πρακτική συσκευασία καφέδων tin can 250g 

Το τοπίο του καφέ στην Ελλάδα μονίμως ανανεώνεται, αναβαθμίζεται, εξελίσσεται με ρυθμούς πιο γρήγορους...

Στέγη: Το «Οξυγόνο» του Ιβάν Βιριπάγιεφ σε 4 καθολικά προσβάσιμες παραστάσεις

Στη Στέγη, η συμπερίληψη, η προσβασιμότητα και η ισότητα είναι αναπόσπαστα στοιχεία του οικοσυστήματός της....

Ισραήλ και Λίβανος συμφώνησαν για κατάπαυση πυρός

Μιλώντας από τον Rose Garden του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν...

Κεραμεικός: Συνελήφθη 65χρονος για ομοφοβική επίθεση σε βάρος 27χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ, στις 24 Νοεμβρίου ένας 65χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του...

Vault: Παλιότερα αφιερώματα

Χριστούγεννα στην Αθήνα: Η απόλυτη agenda για δώρα & γλυκά

Οι τελευταίες μέρες του χρόνου είναι πάντα σιροπιαστές και πασπαλισμένες με άχνη ζάχαρη. Μυρίζουν...

Που θα φάμε καλά φέτος τον χειμώνα στην Αθήνα

Αν ένα από τα resolutions σου για το 2025 είναι να τρως καλά έξω,...

100 χρόνια σουβλάκια: Που θα φας τα καλύτερα στην Αθήνα

Είναι εδώ κι έναν αιώνα το πιο αγαπημένο street food των Ελλήνων. Όπως διαβάζουμε...

Pet Lovers: Τα πάντα για το κατοικίδιό σου και που θα τα βρεις στην Αθήνα

Τα ζώα διδάσκουν την αγάπη. Μια αγάπη που σε κρατάει ευτυχισμένο, ενεργητικό, υγιή, πιο...