Τα τελευταία χρόνια, μέσα από τη vegan – vegeterian οπτική, ένα νέο μονοπάτι ανοίγει και η διατροφή αποκτά μια πιο ηθική διάσταση. Ο τρόπος που επιλέγουμε τις τροφές μας πλέον μπαίνει σε μια ολιστική τροχιά, τόσο ως προς την ποιότητα, όσο και ως προς μια φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση.
Αφού η Plan(e)t Foods του Γρηγόρη Μπογράκου μας μύησε στο πρώτο ελληνικό 100% plant based παγωτό σε επιλεγμένα ράφια της λιανικής πώλησης πριν 2 χρόνια, το επόμενο βήμα ήρθε μέσα από ένα planet-friendly, inclusive και γεμάτο νόστιμες προτάσεις κατάστημα στο Μοναστηράκι, το Plan(e)t Ice Cream.
Το παγωτό στο Plan(e)t Ice Cream δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το κλασικό σε γεύση, υφή ή γκάμα. Αντιθέτως, είναι lactose-free, δε φουσκώνει, και για κάθε μία συσκευασία των 410ml του plan(e)t παγωτού σε σχέση με τα κλασικό από αγελαδινό γάλα, διασώζονται 238 λίτρα νερού, χρειάζονται 3,4 τετραγωνικά μέτρα γης λιγότερα, η ατμόσφαιρα μολύνεται κατά 650g διοξειδίου του άνθρακα λιγότερο.
Η πρώτη carbon negative εταιρεία παγωτού στην Ελλάδα λοιπόν, βασίζει τις συνταγές της σε ένα ρόφημα από νιφάδες ελληνικής βρώμης, ολόφρεσκα φρούτα και ξηρούς καρπούς, έχει οικολογικές συσκευασίες και τα κουταλάκια της τρώγονται κι αυτά και είναι μάλιστα υπέροχα! Στις προτάσεις τους θα βρεις Triple Chocolate Brownie, Banoffee, Caramel, Ferrero (but better), φρουτένια σορμπέ του ονείρου, ακόμα και γεύση γιαουρτιού!
Ξεπερνώντας το κλισέ ότι η χορτοφαγική πρόταση υπολείπεται γεύσεων ή πρωτοτυπίας, στο Plan(e)t Ice Cream αποσπά το χειροκρότημα. Δεν είναι τυχαίο ότι στην «Βίβλο» των vegans και vegetarians – το Happy Cow – έχει αποσπάσει διάκριση 5/5, ανάμεσα σε πολλές ακόμη.
Plan(e)t Ice Cream
Ερμού 86, Μοναστηράκι
www.planetfoods.eu | Facebook | Instagram