spot_img

Flake: Το νέο microbakery της Κυψέλης ξέρει από καλό ψωμί

Όπως το Kick έβαλε την έννοια του third wave καφέ στο λεξιλόγιο μας, έτσι και το Flake – το microbakery που προσφάτως αυτονομήθηκε από τα μετόπισθέν του δημοφιλούς coffee spot στην Κυψέλη – ήρθε να μας συστήσει στη νέα γενιά των φούρνων.  

Φωτεινό, διαφορετικό, με μίνιμαλ αισθητική που μιξάρει το κλασικό με το μοντέρνο (βλέπε μωσαϊκό vs πορτοκαλί προθήκες), το Flake έχει καταφέρει με τον τρόπο του να γίνει ο πυρήνας μιας γειτονιάς που μονίμως επανεφευρίσκεται και συνεχώς σκαρφίζεται νέους τρόπους να μας μαγνητίζει, αυτή τη φορά με το πιο παλιό και θεμελιώδες προϊόν απ΄όλα: το ψωμί.

Με την πυξίδα στραμμένη λοιπόν στην ποιότητα, την πρωτοπορία, την αργή ωρίμανση, τις φρέσκιες ιδέες και την εποχικότητα, το Flake ανοίγει τον διάλογο για το πως είναι πραγματικά η πιο νόστιμη foccacia, το πιο ωραίο sourdough toast, το πιο άρτιο προζυμένιο ψωμί. Ο chef Θανάσης Ζαμπούνης κι η ομάδα του τα δίνει όλα στη γεύση, το αντιλαμβάνεσαι στη πρώτη μπουκιά ενός υπέροχου babka με πραλίνα σοκολάτα και φουντούκι, στη focaccia με παντζάρι, χούμους, καρότο, κρέμα κάσσιους, πίκλα, κόκκινο κρεμμύδι και μυρωδικά.

Όλα τα παραπάνω, οφείλονται στην πρώτη ύλη και την τεχνική. Τα πάντα καταφθάνουν ολόφρεσκα από τον κάτω όροφο – όπου βρίσκεται η κουζίνα-παρασκευαστήριο – κάποια από τα ψωμιά μένουν πίσω για να χρησιμοποιηθούν σε προτάσεις brunch, σετάρονται με αυγά και προϊόντα από εγχώριους μικροπαραγωγούς. 

Το Flake είναι ιδανικό σημείο αγκυροβόλησης για τους digital nomads που θέλουν ένα ήσυχο περιβάλλον με wifi σφαίρα και ωραία snacks, αλλά και σε όλους θέλουν τον καφέ τους κορυφαίο, δεδομένης της όσμωσης με το Kick. Σύντομα θα έχει και delivery. 

Flake
Σποράδων 24, Κυψέλη Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Μαύρισμα όλο τον χρόνο: Τα καλύτερα solarium στην Αθήνα

Τέλειο μαύρισμα που διαρκεί. Παλιά ήταν ένας μύθος, τώρα μια πραγματικότητα που μπορείς να αποκτήσεις σ'ένα (άνετο) tanning bed....

Τα καλύτερα παγωτά στην Αθήνα: Πρωτοπορία, τοπικά προϊόντα και έννοια για την ποιότητα

Το παγωτό είναι ο δημαγωγός του καλοκαιριού: Στο χωνάκι ή το κυπελάκι του, μαζί με γεύση και δροσιά, σερβίρει...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot