Η Αθήνα είναι οι ταράτσες της. Εντάξει, η Αθήνα είναι άπειρα ακόμα πράγματα, αλλά στο πλαίσιο μεγάλων, συναισθηματικών, γενικευμένων δηλώσεων, λέμε πως η Αθήνα είναι οι ταράτσες της. Η θέα στον ιερό βράχο, ο έναστρος ουρανός, ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας, τα cocktails και το φαγητό που αναβαθμίζουν κάθε πτυχή της – on top of the world – εμπειρίας τους.
Όταν πρωτοάνοιξε το The Artist πριν λίγα χρόνια, δεν έφερε άλλο ένα ξενοδοχείο στον αθηναϊκό χάρτη. Έφερε ένα hub για όλους αυτούς τους ανήσυχους περιηγητές της πόλης που γράφουν την δική τους ιστορία στις νύχτες της πόλης, με μια φιλοξενία βασισμένη στην καλαισθησία, την διακριτικότητα, την δημιουργικότητα, την άνεση, την ποιότητα και την αρμονία.
Άλλωστε ο χώρος του στο παρελθόν λειτουργούσε ως τόπος συνάντησης καλλιτεχνών, όπου στους ορόφους του διατηρούσαν ατελιέ και αντάλλαζαν συζητήσεις, όνειρα και ανησυχίες, γεγονός που επιβεβαιώνει την «ενέργεια» και το κάρμα του κτιρίου ως ένα ψαγμένο, πολιτισμικό και αστικό κέντρο συνάντησης.
Αυτή η όσμωση με την ιστορία του, γίνεται μέσα από τα στοιχεία των εσωτερικών του χώρων, όπως τα κλιμακοστάσια, τα μάρμαρα και τα μωσαϊκά, που κράτησε αναλλοίωτα ο ηθοποιός Παναγιώτης Σούλης, αξιοποιώντας την άλλη του ιδιότητα – αυτή του πολιτικού μηχανικού, διατηρώντας ατόφιο το DNA μιας αέναης, αρτίστικης, upscale δημιουργικότητας, με γενναίες ανακαινίσεις ταυτόχρονα, άξιες βραβείου ντιζάϊν.
Και ανεβαίνουμε στο roof garden, όπου τα νέα φέτος είναι πολλά, καλά και πεντανόστιμα: Στο κατάφυτο, μοντέρνο περιβάλλον του ο επισκέπτης μπορεί πλέον να απολαύσει ένα ολοκαίνουργιο μενού από τον βραβευμένο chef Έλβι Δημήτρη Ζύμπα (τον ξέρεις από το Aλficon, που για δύο συναπτά έτη ήταν στον οδηγό Michelin) βασισμένο στην Παραδοσιακή Ελληνική κουζίνα, σε μια σύγχρονη έκφραση της.
Εποχικά, ντόπια υλικά από μικρούς παραγωγούς λειτουργούν τηρώντας την βιωσιμότητα, συνθέτοντας μια συνταγή που φέρει τον προορισμό στον γαστρονομικό χάρτη του κέντρου, σε συνδυασμό με τη νέα κάρτα cocktail που είναι βασισμένη σε κλασσικές συνταγές με έντονο το Ελληνικό στοιχείο. Εμπνευσμένος από γνώριμες μυρωδιές και γεύσεις από την γη και την φύση, ο Bar Manager Αχιλλέας Τσιριγκάκης, συνδύασε τεχνικές, μπαχάρια, εποχιακά φρούτα και βότανα, δίνοντας ένα τελείως διαφορετικό χαρακτήρα σε γνωστά αγαπημένα μας ποτά.
Στον χώρο συχνά λαμβάνουν χώρα μοναδικές και ιδιαίτερες γευσιγνωσίες και γαστρονομικές εμπειρίες. Εδώ θα μυηθείς σε επιλεγμένες Ελληνικές μπύρες από μικροζυθοποιίες, αλλά και μεγάλη γκάμα Ελληνικών κρασιών ήπιας παρέμβασης και βιοδυναμικής καλλιέργειας. Μπορείς να τα γευτείς σε μία Εμπειρία Γευσιγνωσίας Beer Tasting αποκτώντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και γνώσεις γύρω από την μπύρα ή συμμετέχοντας σε ένα Wine Tasting, όπου θα ανακαλύψεις τα μυστικά του γηγενούς αμπελώνα.
Άλλη μια νέα δράση του The Artist είναι το Highly Recommended Experience με Greek Cooking Class Lessons. Τα μαθήματα μαγειρικής Ελληνικής Παραδοσιακής κουζίνας είναι μια άκρως απολαυστική και διασκεδαστική εμπειρία που διεγείρει τις αισθήσεις μέσα από την δοκιμή και την γεύση. Η διεκπεραίωση όλων αυτών των δραστηριοτήτων και εμπειριών, αλλά και η επιτυχημένη λειτουργία του The Artist RoofTop Bar & Restaurant οφείλονται στον F&B Manager και chef Δημήτρη Παπαδημητρίου.
Όπως ένας ζωντανός καμβάς που διαρκώς διαμορφώνεται από τους ανθρώπους, τις διαθέσεις τους και την αυθεντική ζωή τoυς, έτσι και το The Αrtist, θυμίζει ότι κάθε στιγμή μας κρύβει μια μορφή τέχνης.
The Artist Athens Rooftop Bar & Restaurant
Καλαμίδα 7, Αθήνα, τηλ. 2103238012
www.theartistathens.com | Facebook | Instagram