Με μια από τις πιο συγκλονιστικές βεράντες στο εξωπραγματικό τοπίο των Ασπών και με τους θησαυρούς της θάλασσας από το δικό του καϊκι, ο Ασημενός από το 2007 σερβίρει έντονο θαλασσινό άρωμα και πιάτα που βάζουν δυναμικές πινελιές στο γευστικό τοπίο του νησιού.
Ένας μοναδικός αίθριος χώρος απίστευτης ομορφιάς που προσφέρει όλες τις αρετές της φρεσκάδας της πρώτης ύλης: στην ψαριέρα του φιγουράρει καθημερινά η ημερήσια αλιεία με ψάρια, όστρακα και αστακούς τα οποία μπορείτε να απολαύσετε στις προδιαγραφές που τα επιθυμείτε, με την οικοδέσποινα – κυρία Στρατούλα – να δίνει ωραίο παλμό κι ενέργεια.
Ρεμβάζοντας στο περιβάλλον του Ασημενού, ο επισκέπτης δε μπορεί παρά να μαγευτεί από το τοπίο αλλά και το εκλεπτυσμένο σέρβις. Ο chef του, Μωραΐτης Ασημενός, δίνει σύγχρονη αύρα σε κλασικούς μεζέδες, προτείνοντας δροσερό σεβίτσε με φρέσκα ψάρια ημέρας από το καϊκι τους, αναζωογονητικό ριζότο θαλασσινών, υπέροχα ζυμαρικά όπως παπαρδέλες και ριγκατόνι, μαζί με ανυπέρβλητα αχνιστά μύδια ή φιλέτα ψαριών ψημένα στην εντέλεια.
Η καλή αρχή γίνεται με sticks από κολοκυθάκια και ωραία, σπιρτόζικη μελιτζανοσαλάτα, λαδόπιτα και σαλάτα από χόρτα και παντζάρια. Πέρα από τη μοντέρνα ψαροφαγία του μενού, εδώ θα φάτε όμως και μπακαλιάρο σκορδαλιά όπως δεν τον έχετε ξαναφάει, δροσερό γαύρο μαρινάτο, αλλά και πολύ νόστιμα καλαμαράκια τηγανητά και χταποδάκι.
Η λίστα κρασιών του είναι μια ωδή στον ελληνικό και ξένο αμπελώνα, με πολλές εκλεπτυσμένες επιλογές για όλα τα γούστα, ανάμεσά τους Prosecco, Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Μαλαγουζιά Κτημα Άλφα, Chardonnay καθώς επίσης και του τοπικού Οινοποιείου, Λαλάρι Σκύρου. Για τον πιο γλυκό επίλογο «κρατήστε χώρο» για το μαμαδίστικο εκμέκ, με αφράτη κρέμα και λαχταριστό σιροπάκι.
Ασημενός
Ασποί, Σκύρος, τηλ. 2222093007
Facebook | Instagram