Προσγειώθηκαν κυριολεκτικά σαν κομήτης μόλις πριν ένα χρόνο στην Σωκράτους στη βόρεια γειτονιά των Μελισσίων και το ωστικό τους κύμα έχει αρχίσει ήδη να παρασύρει κάθε ψαγμένο λάτρη της street νοστιμιάς, που όμως εδώ αναβαθμίζεται και απογειώνεται από κάθε άποψη.
Ο χαρισματικός chef Αντρέας Μούτσας κι οι «partners-in-crime» Σωτήρης Σμυρλής και Κωνσταντίνος Βλαντίκας, μετά τη μεγάλη τους επιτυχία στο Nolio – το οποίο έφερε αέρα Ιταλίας λίγα οικοδομικά τετράγωνα πριν, με τον ξυλόφουρνο και την pop διάθεσή του – εδώ τα δίνουν όλα κυριολεκτικά σε ατμόσφαιρα και γεύση, αυτή τη φορά με πιο χαλαρή, casual αισθητική και όλα τα οφέλη ενός μενού που τρώγεται λαίμαργα με τα χέρια και… «λερώνει»!
Κι εδώ ερχόμαστε στο αιώνιο δίλλημα όσων γράφουμε για γαστρονομία, που έχει να κάνει με το πως περιγράφεις την τελειότητα: Οι παρασκευές στο Comet είναι χειροποίητες – από τις σως μέχρι τα 100% μοσχαρίσια μπιφτέκια και τα ελαφρώς πικάντικα, άψογα παναρισμένα κοτόπουλα – οι συνδυασμοί πεντανόστιμοι, αφήνουν αίσθηση ευφορίας και δεν βαραίνουν, οι τεχνικές όπως το smash δοκιμασμένες και παρούσες.
Φωτεινό, «απλωμένο» κι ατμοσφαιρικό, με τα neon φώτα και τα ωραία grafitti, το Comet ξετυλίγει τη δράση του ανάμεσα σε 2 σάλες αριστερά και δεξιά, στο βάθος η μπάρα μιξάρει cocktails για κάθε γούστο, από τα classics που όλοι αγαπάμε, μέχρι τα «δικά τους» signatures όπως το πικάντικο GinGer K με gin, lime, ginger, lemongrass και grapefruit ή το Exotic Dance, με rum blend, lime, passion fruit, pineapple, bitters και Overproof rum, που αγαπήσαμε ακόμη περισσότερο. Κι όλα αυτά, σ’έναν κατάφυτο, δροσερό χώρο με τις γυάλινες επιφάνειες να σε συνδέουν απευθείας με τους ρυθμούς της γειτονιάς.
Η καλή αρχή γίνεται με ωραιότατα chicken wings με soy-honey sauce, βελούδινο mac n’cheese και πεντανόστιμα nachos με σιγομαγειρεμένο στωικά pulled pork, jalapenos, ντομάτα, φρέσκο κόλιανδρο και guacamole. Μετά είναι το Upon a Time in Mexico, με διπλό μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τσένταρ, πίκλα κρεμμυδιού, jalapenos και guacamole που συνεχίζει την tex-mex απόλαυση, ή το Goat’s Bun που σε «στέλνει» με το αφράτο, κατσικίσιο τυρί του, τη ρόκα και τη μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα. Κάθε burger έχει να πει μια ιστορία κι έχει κάτι που θα ενθουσιάσει τον καθένα ξεχωριστά.
Στον κατάλογο ο επισκέπτης μπορεί να βρει και bao buns, αναζωογονητικές σαλάτες, αλλά και premium κοπές, όπως Rub Steak, T-bone και Tomahawk. Αξίζει να αναφερθεί η ποικιλία στα εξαιρετικά ψωμάκια από τα potato buns μέχρι το ψωμάκι από παντζάρι ή το ψωμάκι άνθρακα όπως επίσης και τα ουάου γλυκά του, Snickers με sable bretton, φυστίκια, σοκολάτα γάλακτος, αλμυρή καραμέλα (απλά ανυπέρβλητο), brownie με παγωτό βανίλια και το υπέρτατο New York cheesecake.
Comet Street Gourmet
Σωκράτους 3, Μελίσσια, τηλ. 2107001407
www.cometstreet.gr | Instagram