Για τον Λουιζίδη στη Βουλιαγμένη δεν χρειάζονται συστάσεις: Με μια ιστορία άνω των 60 χρόνων, και όντας λίγα βήματα από τη θάλασσα, το εμβληματικό εστιατόριο των νοτίων έχει σερβίρει κόσμο και κοσμάκη, από τους πρώτους κατοίκους και χτίστες της περιοχής, μέχρι διασημότητες και διεθνείς αστέρες, πάντα με πίστη στην παράδοση και τις καλύτερες πρώτες ύλες.
Η τρίτη γενιά που βρίσκεται στο τιμόνι του – και συγκεκριμένα ο χαρισματικός και προσηνής chef Χρήστος Λουιζίδης – δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Ο ίδιος αναπιάνει το μενού, ο ίδιος αξιοποιεί το πλούσιο γαστρονομικό του background στον Λουιζίδη, αφού μεγάλωσε κυριολεκτικά μέσα στην κουζίνα του. Όντας νέος, δημιουργικός και με φρέσκιες ιδέες, αποφάσισε να αξιοποιήσει τον επάνω όροφο του εστιατορίου, στήνοντας μόλις τον περασμένο μήνα ένα project που θα συζητηθεί.
Και το όνομα αυτού Monroe, μια cave à manger που περίμενε με ανυπομονησία ο hip νότος. Με οροφή που ανοίγει, προσφέροντας απρόσκοπτη θέα στον αττικό ουρανό, με design που γαληνεύει το νου και προσφέρει την απαραίτητη απόδραση από την φορτωμένη καθημερινότητα, το Monroe ήδη εξελίσσεται στην όαση του λάτρη του κρασιού, με το πλεονέκτημα της συνοδείας υπέροχων πιάτων που σετάρουν ιδανικά με αυτό.
Η λίστα του έχει την πυξίδα στραμμένη στον ελληνικό κυρίως αμπελώνα, με 50+ μέχρι στιγμής ετικέτες, τις οποίες ο ιδιοκτήτης του φιλοδοξεί να ανανεώνει συχνά-πυκνά για να κρατάει το ενδιαφέρον των επισκεπτών του ακονισμένο. Αρκετές από αυτές μπορεί κάποιος να τις απολαύσει και by the glass, ενώ σερβίρει και cocktails και premium ποτά – σύντομα και signatures, αφού βρίσκεται σε φάση δοκιμών.
Στα του φαγητού, εδώ θα ανακαλύψεις όσα περίμενες και προσδοκούσες από τους ανθρώπους που σου έχουν προσφέρει τόσα χρόνια τα καλύτερα: κρέατα σε premium κοπές, όπως tagliata από κρέας picanha, ωραιότατη pinsa με ζυμάρι αργής ωρίμανσης και ωραίους συνδυασμούς υλικών, μπρουσκέτες, ποικιλίες αλλαντικών και τυριών από εγχώριους μικροπαραγωγούς, εξαιρετικό χειροποίητο cordon bleu με πάστα τρούφας.
Κάθε μέρα όλα έτοιμα, όπως τα σκηνοθετεί το τοπίο, για ένα γαλήνιο απογευματόβραδο από τις 18.00, με ωραίο κρασί κι ακόμα πιο ωραίο φαγητό, το κοινό λίγο σοφιστικέ, ανεπιτήδευτο, αρκετά γκουρμέ, ξέρει να επιλέγει την άνεσή του. Κι η εποχή που αναζητούσαμε ένα καλό wine bar στη Βουλιαγμένη ως μια νέα χαραυγή στη μονοτονία του all day έχει περάσει ανεπιστρεπτί.
Monroe Wine Bar (by Louizidis)
Ιάσωνος 20, Βουλιαγμένη, τηλ. 6947888600
Facebook | Instagram