spot_img

«Πρόσωπα», αυτό που εννοούμε όταν λέμε διαχρονικά καλό και προσιτό αθηναϊκό εστιατόριο 

Πάντα φιλόξενο στο Ρουφ, δε μας αφήνει να βαρεθούμε με έναν κατάλογο που μονίμως ανανεώνεται, ενώ βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση καλής πρώτης ύλης για να μας προσφέρει νέα δημιουργικά πιάτα.

Στο αέναο ταξίδι της ζωής, πρόσωπα έρχονται και φεύγουν, κάποια μένουν και γίνονται συνοδοιπόροι μας, κάποια σφυρηλατούν τις στιγμές μας με συναίσθημα, μας διδάσκουν κάτι και χάνονται στη λήθη της καθημερινότητας. Τα «Πρόσωπα» στις παρυφές της Κωνσταντινουπόλεως, ήρθαν στη γαστρονομική μας καθημερινότητα και εδραιώθηκαν σαν μοιραίος έρωτας. Ήταν αρχές 00’s θυμάμαι όταν η περιοχή βίωνε την απόλυτη αναγέννησή της, αποτίναζε από πάνω της τη ρετσινιά του βιομηχανικού γκέτο και ξαναγινόταν γειτονιά, με τα νέα μπαράκια της και το νέο όνειρο για τη χιλιετία που ανέτειλε. 

Τα «Πρόσωπα» ήταν πρωτοστάτες σε αυτή την ανάπλαση – ελαφρώς γκουρμέ, πολύ προσιτά, καθόλου επιτηδευμένα, διδάξανε casual dining σε ωραίο upscale χώρο και σε μια ακόμα πιο ωραία κατάφυτη πλατεΐτσα, λίγα μέτρα από τις γραμμές του τρένου. Άλλωστε τα πιο παθιασμένα «εγκλήματα» είναι αυτά που γίνονται χωρίς προμελέτη. Όταν η εποχή έρχεται να εκφραστεί από μόνη της, χωρίς τη δική σου παρέμβαση, όταν στήνεις ένα στέκι, της δίνεις μια διεύθυνση. Και μέχρι σήμερα, 20+ χρόνια μετά, τα «Πρόσωπα» συμβαδίζοντας με την κάθε εποχή, δίνουν ωραία, προσιτή γαστρονομία που γίνεται η ιδανική απόδραση από την καθημερινότητα, σαν ταξίδι μέσα στην ίδια μας την πόλη.

Στα «Πρόσωπα», η Μεσογειακή κουζίνα έχει την τιμητική της, με συνταγές που όχι μόνο φέρουν το γευστικό κρεσέντο της, αλλά χαρακτηρίζονται από την εποχικότητα, καθώς ανάλογα με την περίοδο του χρόνου, αλλάζει η σύνθεση του μενού. Φέτος η πυξίδα της έμπνευσης είναι στραμμένη στη θάλασσα, με τους θησαυρούς της να αξιοποιούνται στο έπακρο σε αναζωογονητικά tartare και ceviche, πεντανόστιμο σαγανάκι με γαρίδες, υπέροχη τοματάδα και mousse φέτας, χταπόδι με ταραμά από yuzu, ψητό baby μαρούλι, τουρσί από σινάπι και μούρα.

Με κάθε πιάτο να εμπνέεται από σύγχρονες τεχνικές και τάσεις και με την παρουσίαση να είναι άξια επαίνου, στα «Πρόσωπα» το φαγητό γίνεται μια ολοκληρωμένη εμπειρία των 5 αισθήσεων. Από τις προτάσεις τους δε λείπουν ορόσημα όπως τα χειροποίητα ραβιόλια μανιταριών με πέστο από τρούφα, όπως και οι κρεατοφαγικές επιλογές με premium κοπές, όπως για παράδειγμα το Χιλιανό Wagyu flank ή το Iberico carre, με τη νοστιμάδα των χυμών του, που σερβίρεται με πουρέ καρότου και κρέμα μελιτζάνας, τρώγεται απνευστί. 

Οι λάτρεις του κρασιού θα ανακαλύψουν μια κάβα με 70+ ετικέτες, ελληνικού κυρίως αμπελώνα, αρκετές εκ των οποίων μπορούν να απολαύσουν και by the glass, ενώ και τα cocktails τους – με αγαπημένη μας την Paloma τους – είναι η δροσιά που ψάχνει ο νους κι η ψυχή σου αυτούς τους καλοκαιρινούς μήνες για να χαρακτηρίσεις την επίσκεψή σου εδώ, απόλυτη επιτυχία. Για τον πιο γλυκό επίλογο, «κράτα χώρο» για λαχταριστή tiramisu, banoffee ή κρέμα mascarpone με φράουλες, και θα μας θυμηθείς. 

Prosopa Restaurant 
Μεγάλου Βασιλείου 52 & Κωνσταντινουπόλεως, Ρουφ, τηλ. 2103413433 
www.prosopa.gr | Facebook Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Cafeistas: H νέα, πρωτότυπη και πρακτική συσκευασία καφέδων tin can 250g 

Το τοπίο του καφέ στην Ελλάδα μονίμως ανανεώνεται, αναβαθμίζεται, εξελίσσεται με ρυθμούς πιο γρήγορους κι από το μεσοδιάστημα αφαλάτωσης...

Στέγη: Το «Οξυγόνο» του Ιβάν Βιριπάγιεφ σε 4 καθολικά προσβάσιμες παραστάσεις

Στη Στέγη, η συμπερίληψη, η προσβασιμότητα και η ισότητα είναι αναπόσπαστα στοιχεία του οικοσυστήματός της. Και φέτος, ως ενεργό μέλος...

Ισραήλ και Λίβανος συμφώνησαν για κατάπαυση πυρός

Μιλώντας από τον Rose Garden του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι έχει «καλά νέα»...

Κεραμεικός: Συνελήφθη 65χρονος για ομοφοβική επίθεση σε βάρος 27χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ, στις 24 Νοεμβρίου ένας 65χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας για...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

7 από τα καλύτερα εστιατόρια στις Κυκλάδες: Βάζοντας πλώρη για καλοκαιρινές απολαύσεις

Οι «συστατικές επιστολές» στην γαστρονομία είναι δίκοπο μαχαίρι - πολλές φορές πολώνουν, είναι υποκειμενικές και σίγουρα εξαιρούν και αδικούν...

The inside scoop: Τα καλύτερα παγωτά της Αθήνας

IceRoll Γιαννιτσοπούλου 2, Πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα, τηλ. 2108945009   .  Πρωτοακούσαμε γι'αυτό το φθινόπωρο του 2017 και το πρωτογνωρίσαμε στο φετινό Athens Food...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot