Ενώ κάποιοι πατούν το τελικό enter της πληρωμής των ακτοπλοϊκών τους εισιτηρίων λίγο πριν την εξόρμησή τους σε κάποιο νησί, κάποιοι άλλοι ανυπομονούν για το άδειασμα της πόλης, για να χαρούν την Αθήνα σε όλο της το μεγαλείο. Είναι σχεδόν αντανακλαστικό αυτή την εποχή να επιζητούμε εξωτερικούς χώρους κι αυλές για να δροσίσουμε το νου μας και να ενθουσιάσουμε τον ουρανίσκο μας. Γι’αυτό ετοιμάσαμε μια λίστα «ελβετικό σουγιά», που έχει κάτι για όλους.
Summer in Athens: Οι must καλοκαιρινές έξοδοι σε μια πόλη που ξέρει να ζει
Ένας οδηγός που θα ανανεώνεται καθ’όλη τη διάρκεια του θέρους
Hide & Seek: Μια κρυμμένη «Εδέμ» στην πιο πολυσύχναστη λεωφόρο των βορείων προαστίων
Aυτήν την περίοδο που το καλοκαίρι βαδίζει σε τροχιές καύσωνα, το κυνήγι της δροσιάς μάς ψήνει να πάμε βόρεια. Κι εκείνο το γοητευτικό μαγαζί - ακριβώς πάνω στην Κηφισίας στο ύψος του Κολλεγίου Αθηνών - έχει έναν από τους πιο ατμοσφαιρικούς κήπους της πόλης. Το Hide & Seek ξεφεύγει από το συμβατικό μοντέλο ενός all day χώρου. Είναι δικαίως από τα πιο επιτυχημένα της περιοχής, σκέφτομαι, χαζεύοντας τα φωτισμένα – σαν γιορτινά – δέντρα στον εξωτερικό του χώρο. Το γεμάτο κεντρικό μπαρ σκορπίζει θετική ενέργεια και ο ωραίος κόσμος μοιράζεται στα τραπέζια του.
Το Hide & Seek πάντοτε μου δίνει...
Baba Au Rum: Μέλος του πάνθεον των καλύτερων bars παγκοσμίως, σερβίρει fine drinking με χαλαρή διάθεση
Θυμάμαι ήταν κάπου το 2009 όταν δύο μέσα-στα-πράγματα φίλες μου, μου ανακοίνωσαν ότι θα πηγαίναμε στο Baba Au Rum, το νέο hot στέκι στο κέντρο. Τελείως διαφορετικές εποχές τότε, πολύ πιο νέοι εμείς, με την επίσκεψή μας ανακαλύψαμε μια άλλη οπτική στην έννοια «bar». Αναπολώντας το, σκέφτομαι αν αυτό που μας κέρδισε ήταν η tiki αισθητική, μιξαρισμένη με διαλεγμένα ένα-προς-ένα vintage αντικείμενα και μια κοσμοπολίτικη ζεν αύρα, που έδινε στον χώρο μια αίσθηση χειροποίητης οικειότητας. Σίγουρα ήταν τα cocktails, τα οποία ήταν απροσδόκητα υπέροχα, φτιαγμένα με άποψη, ιδέες, χρώμα, ολόφρεσκα χειροποίητα υλικά, με έναν άκρως επεξηγηματικό κατάλογο, δεμένο σαν...
Psyche: Το υπέροχο wine bar του κέντρου σερβίρει upscale δημιουργικότητα
Στην πρόσφατη σειρά του Apple TV+, το Drops of God, ακόμα και οι αμύητοι διδάχτηκαν από τους 2 σομελιέ πρωταγωνιστές ότι η διονυσιακή χαρά του ποτηριού είναι πολιτισμός, είναι τέχνη, είναι μόχθος, είναι ο ίδιος ο κύκλος της ζωής, των εποχών, του τρύγου και της - απόλυτης - απόλαυσης στην παλέτα και της ανάτασης στην ψυχή.
Είναι ευχάριστο λοιπόν και άκρως ενθαρρυντικό ότι στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια επαναπροσδιορίζουμε τη σχέση μας με το κρασί, το ψάχνουμε λίγο παραπάνω, ενημερωνόμαστε, αλλά κυρίως αφηνόμαστε στα έμπειρα χέρια των ειδικών, που με ζέση και φροντίδα μας οδηγούν στα απολαυστικά του μονοπάτια. Η...
The Artist RoofTop Bar & Restaurant: Το απόλυτο γαστρονομικό «check-in» του φετινού καλοκαιριού
Η Αθήνα είναι οι ταράτσες της. Εντάξει, η Αθήνα είναι άπειρα ακόμα πράγματα, αλλά στο πλαίσιο μεγάλων, συναισθηματικών, γενικευμένων δηλώσεων, λέμε πως η Αθήνα είναι οι ταράτσες της. Η θέα στον ιερό βράχο, ο έναστρος ουρανός, ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας, τα cocktails και το φαγητό που αναβαθμίζουν κάθε πτυχή της - on top of the world - εμπειρίας τους.
Όταν πρωτοάνοιξε το The Artist πριν λίγα χρόνια, δεν έφερε άλλο ένα ξενοδοχείο στον αθηναϊκό χάρτη. Έφερε ένα hub για όλους αυτούς τους ανήσυχους περιηγητές της πόλης που γράφουν την δική τους ιστορία στις νύχτες της πόλης, με μια φιλοξενία βασισμένη στην καλαισθησία, την...
Στο Contrabando στου Ψυρρή όλα είναι δυνατά
Αν η γειτονιά του Ψυρρή έχει από μόνη της την ενέργεια να ενεργοποιήσει τις αισθήσεις σου, τότε το εξωτικό μπαρ επί της Τάκη στον αριθμό 12 θα τις απογειώσει. Classy και μεγαλοπρεπές, ατμοσφαιρικό και μυστηριώδες, επιβλητικό και σίγουρα σαγηνευτικό, θα σε πάρει από το χέρι, θα σε ξεναγήσει στα κατατόπια του, θα σε προκαλέσει να χορέψεις και να γευτείς - κυριολεκτικά και μεταφορικά - όσα έχει να σου προσφέρει.
Καθαρόαιμο bar, το Contrabando μοιράζει τη δράση του ανάμεσα σε 2 ορόφους που λούζονται στο φως ή αγναντεύουν τα αστέρια μέσα από έναν τεράστιο γυάλινο ουρανό, τεχνοτροπίες στο χέρι, χρώμα, έπιπλα μιας...
Γιατί όλοι μιλάνε για τη Στέπα στα Εξάρχεια;
Μπορεί το κλίμα μιας στέπας να είναι εξαιρετικά σκληρό, με μεγάλους, κρύους και ανεμοδαρμένους χειμώνες και ξηρά και πολύ ζεστά καλοκαίρια, η νέα, ομώνυμη, ηχηρή άφιξη των Εξαρχείων είναι μια όαση με ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα στην ψυχή και το νου, κάθε στιγμή της ημέρας.
Η ομάδα του είναι πλέον λίγο-πολύ γνωστή: Πρόκειται για τους ανθρώπους που μας εθίσανε στο μποέμ κι ανάλαφρο ταπεραμέντο του Κυψελιώτικου It's a Βίλατζ, τους ίδιους «serial hitters» που μας σύστησαν τις αρετές του «πειραγμένου» μεζέ που έπεται ενός πεντανόστιμου brunch στο Λούβρο στο Παγκράτι.
Τα παιδιά έχουν εκείνη την feelgood διάθεση που φέρνει νέο αέρα...
33 Squared – Τhe Bar: Συνώνυμο με τα πιο εμπνευσμένα cocktails, στα Βριλήσσια
Τι μπορεί να χωρέσει σε 33 τετραγωνικά; Πολλά πράγματα, ανάμεσά τους ιστορίες που μνημονεύεις για χρόνια, βραδιές δροσισμένες με άψογα cocktails, συναντήσεις, πάρτι, νέες γνωριμίες, πολύ ωραίες μουσικές, ακόμα πιο ωραία ατμόσφαιρα. Το 33 Squared – Τhe Bar μοιάζει να γκρουβάρει στο δικό του μοναδικό σύμπαν, κι αν τα 6 χρόνια που έχει σφυρηλατήσει στα βράδια μας δεν είναι αρκετά να το εκφράσουν, τότε δεν ξέρουμε τι είναι.
«Παιδί» δύο βετεράνων στο επιχειρείν της εξόδου, των ανθρώπων που μας σύστησαν το θρυλικό Local της Κηφισιάς και το - πάντα χρήσιμο - Booz In A Box Cocktail Delivery Service, ο Φώτης...
Φέτος το καλοκαίρι, στο Monroe θα βρεις την οινική σου όαση με θέα το ηλιοβασίλεμα
Για τον Λουιζίδη στη Βουλιαγμένη δεν χρειάζονται συστάσεις: Με μια ιστορία άνω των 60 χρόνων, και όντας λίγα βήματα από τη θάλασσα, το εμβληματικό εστιατόριο των νοτίων έχει σερβίρει κόσμο και κοσμάκη, από τους πρώτους κατοίκους και χτίστες της περιοχής, μέχρι διασημότητες και διεθνείς αστέρες, πάντα με πίστη στην παράδοση και τις καλύτερες πρώτες ύλες.
Η τρίτη γενιά που βρίσκεται στο τιμόνι του - και συγκεκριμένα ο χαρισματικός και προσηνής chef Χρήστος Λουιζίδης - δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Ο ίδιος αναπιάνει το μενού, ο ίδιος αξιοποιεί το πλούσιο γαστρονομικό του background στον Λουιζίδη, αφού μεγάλωσε κυριολεκτικά μέσα στην κουζίνα...
Point-A: Ένα rooftop, γαστρονομικό τοπόσημο για ξένους κι Έλληνες, με θέα-καρτποστάλ στο ξενοδοχείο Herodion
Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστούμε ότι το «Point-A» διεκδικεί άνετα τον τίτλο ενός εκ των πιο ωραίων rooftops της πόλης, ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Τα ωραία vibes σε χτυπάνε με το που μπαίνεις στο κεντημένο με την πιο όμορφη θέα σκηνικό και αντικρίζεις ένα χαρούμενο crowd που πίνει το ποτό του στο bar ή τσιμπολογάει στα τραπέζια. Αμέσως εισπράττεις και τη χαρακτηριστική αύρα του design sensitive σκηνικού, που υλοποιείται με ένα μοντέρνο και κομψό mix & match από αναπαυτικές lounge πολυθρόνες, κεριά και όμορφα διακοσμητικά.
Αντικριστά από το Μουσείο της Ακρόπολης, εδώ η βουή της πόλης μένει πίσω και καθημερινά...
Αποδιοπομπαίος Τράγος: Το μοντέρνο μεζεδοπωλείο του Iλίου έχει φρεσκάδα και νόστιμη καρδιά με πολλές πρωτότυπες γεύσεις που κάνουν αίσθηση
Η πιάτσα του Ίλιον έχει παραμείνει κλασική, κυρίως με ταβέρνες, μεζεδοπωλεία, κεμπαπτζίδικα, μπυραρίες και καφετέριες. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν ενδιαφέροντα μαγαζιά, αλλά το «μπουμ» σε καινούργιες ιδέες που έχει αγγίξει την υπόλοιπη Αθήνα δεν έχει φτάσει ακόμη εδώ. Από την άλλη πρέπει να επισημάνουμε ότι στη γειτονιά ξεφυτρώνουν projects με νου και φαντασία, επαναφέροντάς την στον χάρτη των «must» με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Αποδιοπομπαίο Τράγο.
Πρώτα και κύρια όμως, τον τόνο σ’αυτό το νεανικό μαγαζί δίνει η πολυχρωμία του, που σε ξεκουράζει και σε ερεθίζει με τη φρεσκάδα της. Είτε μιλάμε για την ανοιχτή κουζίνα και τη μπάρα...
«Πρόσωπα», αυτό που εννοούμε όταν λέμε διαχρονικά καλό και προσιτό αθηναϊκό εστιατόριο
Στο αέναο ταξίδι της ζωής, πρόσωπα έρχονται και φεύγουν, κάποια μένουν και γίνονται συνοδοιπόροι μας, κάποια σφυρηλατούν τις στιγμές μας με συναίσθημα, μας διδάσκουν κάτι και χάνονται στη λήθη της καθημερινότητας. Τα «Πρόσωπα» στις παρυφές της Κωνσταντινουπόλεως, ήρθαν στη γαστρονομική μας καθημερινότητα και εδραιώθηκαν σαν μοιραίος έρωτας. Ήταν αρχές 00’s θυμάμαι όταν η περιοχή βίωνε την απόλυτη αναγέννησή της, αποτίναζε από πάνω της τη ρετσινιά του βιομηχανικού γκέτο και ξαναγινόταν γειτονιά, με τα νέα μπαράκια της και το νέο όνειρο για τη χιλιετία που ανέτειλε.
Τα «Πρόσωπα» ήταν πρωτοστάτες σε αυτή την ανάπλαση - ελαφρώς γκουρμέ, πολύ προσιτά, καθόλου επιτηδευμένα,...
Bootleg: Το all time classic στέκι του Χολαργού είναι το τέλειο spot (και) για τις καλοκαιρινές σου μέρες & νύχτες
Αγαπημένο στέκι είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις σπίτι σου μακρυά από το σπίτι σου. Αυτό στο οποίο γνωρίζεις νέο κόσμο κι απολαμβάνεις κάθε εποχή και κάτι καινούργιο, αυτό που έχει σημαδέψει μια βραδιά με τα πιο ωραία cocktails ή ένα brunch με τους φίλους σου που θυμάσαι για καιρό. Στο Χολαργό, αυτό το στέκι είναι το Bootleg.
Εμπνευσμένο από τα καλά κρυμμένα στέκια της ποτοαπαγόρευσης, το Bootleg είναι το καλά κρυμμένο μυστικό του Χολαργού, στον κατάφυτο υπαίθριο χώρο του εμπορικού στην Φανερωμένης. Ένα spot υπέροχα αφομοιωμένο με το περιβάλλον του, με τους δικούς του πιστούς φίλους από κάθε...
Εν Αιθρία Athens: Η νέα ταράτσα της πόλης έχει ζεν αύρα και την πιο ειδυλλιακή θέα
Το μαγαζί που δίδαξε casual έξοδο μετά μπύρας, με τις νόστιμες προτάσεις του και τον ακόμα πιο «νόστιμο» κήπο του στη Νέα Φιλαδέλφεια, πλέον έχει και «εκπρόσωπο» στο κέντρο της Αθήνας από τον περασμένο Μάρτιο.
Η δράση του ξετυλίγεται ανάμεσα σ’ένα μαγευτικό roof garden με θέα-καρτποστάλ στον Παρθενώνα και την Αρχαία Αγορά κι έναν εσωτερικό χώρο πραγματικό χάρμα οφθαλμών, με άπλα, ατμόσφαιρα, πολύ ωραία διακόσμηση και χειροποίητα έθνικ murals στους τοίχους.
Ο χώρος ζωντανεύει από το πρωί με καλοψημένο καφέ και brunch, που σερβίρεται μέχρι τις 15.00 καθημερινά, με πλούσιες προτάσεις σε αυγά σε διάφορες εκδοχές, club sandwich κι άλλα χορταστικά...
InLoveAgain: Η χαρά του να αγαπάς κάθετι φίνο και νόστιμο
Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ότι τα γλυκά κάποιων μαγαζιών έχουν πάρει την ανιούσα όντας αρκετές φορές καλύτερα, ή έστω πιο εντυπωσιακά, από τα ζαχαροπλαστεία. Είναι κυριολεκτικά το κερασάκι στην τούρτα μιας πόλης που δεν επαναπαύεται ποτέ. Καθώς λοιπόν η γλύκα προοδεύει και γίνεται σοφιστικέ, μέρη σαν το InLoveAgain γίνονται οι τέλειοι πρέσβεις μας - τόσο για την αστείρευτη δημιουργικότητα όσο και την αναβάθμιση σε τεχνικές και ιδέες - από αυτή τη μικρή κάστα των επιχειρηματιών που έχουν την πυξίδα τους στραμμένη στην εξέλιξη - στην προκειμένη του Θάνου Προυναρούς (τον ξέρεις από το πολυβραβευμένο Baba Au Rum).
Κάνοντας αυτές τις...
Comet Street Gourmet: Burgers από άλλο πλανήτη, στα Μελίσσια
Προσγειώθηκαν κυριολεκτικά σαν κομήτης μόλις πριν ένα χρόνο στην Σωκράτους στη βόρεια γειτονιά των Μελισσίων και το ωστικό τους κύμα έχει αρχίσει ήδη να παρασύρει κάθε ψαγμένο λάτρη της street νοστιμιάς, που όμως εδώ αναβαθμίζεται και απογειώνεται από κάθε άποψη.
Ο χαρισματικός chef Αντρέας Μούτσας κι οι «partners-in-crime» Σωτήρης Σμυρλής και Κωνσταντίνος Βλαντίκας, μετά τη μεγάλη τους επιτυχία στο Nolio - το οποίο έφερε αέρα Ιταλίας λίγα οικοδομικά τετράγωνα πριν, με τον ξυλόφουρνο και την pop διάθεσή του - εδώ τα δίνουν όλα κυριολεκτικά σε ατμόσφαιρα και γεύση, αυτή τη φορά με πιο χαλαρή, casual αισθητική και όλα τα οφέλη...
Beerla Bar: Το γνωστό στέκι της Αργυρούπολης έχει τον ίδιο απόλυτα φιλόξενο αέρα κι ένα νέο απόλυτα πεντανόστιμο μενού
Ένας χαρισματικός ιδιοκτήτης, μια original ταχυδρομική μηχανή Ariel, άφθονο αλκοόλ και σπιτικό άγγιγμα στα πιάτα. Δεν ξέρω με τι να πρωτοξεκινήσω γράφοντας για το Beerla. Θεωρητικά θα έπρεπε να αναφερθώ πρώτα στα καινούργια πιάτα, με τα οποία έχει διανθίσει το μενού της μπυραρίας ο chef Δημήτρης Μπότος. Αλλά θα ήταν ατόπημα.
Γιατί εδώ όλα ξεκινούν, κινούνται και τελειώνουν γύρω από τη παρέα. Την παρέα του Beerla, την παρέα τη δική σου, την παρέα που θα γνωρίσεις εκεί. Το Beerla είναι ροκ, είναι βιομηχανικό, έχει μια αίσθηση χειροποίητου, που σε κάνει απευθείας να αισθάνεσαι καλεσμένος στην αυλή φίλων.
Μετά είναι η μπάρα...
Το Minu Athens ενώνει γαστρονομία, ντιζάϊν, ατμόσφαιρα και concept δημιουργία κάτω από μία στέγη, στου Ψυρρή
Μας συστήθηκε πριν μερικά χρόνια στο κέντρο της Αθήνας - και συγκεκριμένα στου Ψυρρή - ως άλλος «ελβετικός σουγιάς» για κάθε μας ανάγκη, είτε αυτή αφορά φαγητό και ποτό, είτε τη διακόσμηση του χώρου μας με έπιπλα, φωτιστικά και πολλά πολλά φυτά, πιλέες, μπιγκόνιες, μονστέρες, αλοκάσιες, παχύφυτα και κάκτους διαφόρων ειδών και μεγεθών.
Έχοντας σφυρηλατήσει κάθε όμορφη στιγμή μας στους ωραίους του χώρους, όντας άκρως ινσταγκτραμικό, το Minu, με το καταπράσινο σκηνικό του και τις ωραίες γωνιές του, είναι ένα πανέμορφο concept store που βασίζει τη φιλοσοφία του σ’όλα αυτά τα μικροαντικείμενα που σου βγάζουν μια feel good διάθεση, εξού...
Ο Θεσσαλός: Τρώγοντας στο μεζεδοπωλείο-έπος του Βοτανικού
Αν κάποτε οι νύχτες μας μεθούσαν με τεκίλες στα mega-clubs της παραλιακής, τώρα το κέφι μας στηρίζει την Ελλάδα. Σκεφτόμαστε ελληνικά, τρώμε ελληνικά, και το ούζο, το τσίπουρο κι η ρακή γεμίζουν τα καραφάκια της χώρας, που θυμάται ξανά την καταγωγή της. Σε αυτό ασφαλώς συντείνει η κατάνυξη και η νοστιμιά που προσφέρουν τα νέα μεζεδοπωλεία: αυτά που οργώνουν την Ελλάδα για τον μικροπαραγωγό που θα «κουμπώσει» στη συνταγή τους, δεν είναι «δήθεν» και σερβίρουν μια ποιοτική και προσιτή γαστρονομική εμπειρία με ελληνική ψυχή.
Δε μπορώ να σκεφτώ πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα των παραπάνω, από τον «Θεσσαλό». Από τα τραπέζια του,...
Πολυαγαπημένη κι εξόχως γκουρμέ, η Barbara Que στα Βριλήσσια είναι ο πλέον κλασικός casual προορισμός
Ο Αμερικανικός Νότος δίδαξε παγκοσμίως το έπος της κρεατοφαγίας με το barbeque. Fun fact αποτελεί μάλιστα και η ιστορία του ίδιου του ονόματός του: κάπου στα 1700, μια γυναίκα στο Νιου Τζέρσεϊ συνελήφθη για μαγεία και διετάχθη να καεί στην πυρά. Πολλά χρόνια μετά, ο αστικός της μύθος σφυρηλατήθηκε στην pop κουλτούρα, αφού κάθε φορά που κάποιος ήθελε να περιγράψει τη σωστή φωτιά που απαιτείται για να ψήσει κρέας, έκανε αναφορά στη φωτιά που έκαψε αυτή τη γυναίκα. Το όνομά της ήτανε Barbara Que.
Το ομώνυμο εστιατόριο στον Αθηναϊκό βορρά τώρα, αναζωπυρώνει όλα αυτά πρωτόγονα ένστικτα που μας κάνουν να...
Last Row Beer Bar: Μια νεανική και cool προσθήκη στην αθηναϊκή craft σκηνή
Το έχουμε κάνει όλοι: Να ανοίξουμε κουβέντα για το πως θα φτιάχναμε εμείς ένα μαγαζί - με τα στοιχεία που μας αρέσουν, τι επιλογές θα κάναμε, πως θα ήταν το vibe, τι φαγητό θα σερβίραμε. Για τον Ηλία, τον Ζήση και τον Άρη, αυτό ήρθε αβίαστα και φυσικά. Παιδικοί φίλοι από την ίδια γειτονιά του Αμαρουσίου, στο σχολείο καθόντουσαν μαζί στην τελευταία σειρά. Εξού και το Last Row. Το αντικείμενο δραστηριότητος ήταν κι αυτό αυτονόητο, αφού κι οι 3 είναι λάτρεις της craft μπύρας. Για το φαγητό, ο Άρης είναι chef οπότε όλα «κούμπωσαν» σωστά.
Με motto «We sail on...
Μπαϊρακτάρης στο Σύνταγμα: Η παράδοση και η νοστιμιά της ελληνικής κουζίνας, στην Πλατεία Συντάγματος
Αν υπάρχει ένα όνομα άρρηκτα συνδεδεμένο με την παράδοση και την ελληνική φιλοξενία, αυτό είναι ο Μπαϊρακτάρης. Η παλαιότερη ταβέρνα της Αθήνας, με μια λαμπρή ιστορία που ξεκινάει από το 1879, συνεχίζει μέχρι σήμερα - έξι ολόκληρες γενιές μετά - να προσφέρει ποιοτική κρεατοφαγία και υπέροχες κατανύξεις με πιάτα από την ελληνική κουζίνα που όλοι αγαπάμε, νοσταλγούμε και λαχταρούμε.
Το Μοναστηράκι, δεκαετίες τώρα αλαλάζει από ευχαρίστηση και νοστιμιά, όπως και η Πλατεία Συντάγματος, στην οποία προστέθηκε πριν μερικά χρόνια άλλο ένα εστιατόριο του Μπαϊρακτάρη, ως άλλος πρέσβης της ασυναγώνιστης γαστρονομίας μας και του πλούτου της ελληνικής κουζίνας.
Το κεμπάπ του, περίφημο...
Kiki de Grèce: Fun και φρεσκάδα, στο πιο στιλάτο cave à manger μπιστρό του κέντρου
Άνεμος ανανέωσης έχει αρχίσει να φυσάει τα τελευταία χρόνια στην πόλη, καλλιεργώντας έναν όμορφο εκδημοκρατισμό της γεύσης. Ο κόσμος ψάχνεται, το κρασί ανθίζει και τα μέρη για να το απολαύσεις πληθαίνουν. Σταθερή αξία στις top αναζητήσεις των οινολατρών, που συντραπεζώνονται με στόχο την καλή παρέα και την ακόμα καλύτερη τέρψη της διάθεσης για εξερεύνηση του κρασιού - συνοδεία πάντα των πιο ντελικάτων συνοδευτικών - παραμένει σταθερά η πιάτσα της Ηπίτου και το Kiki de Grèce.
«Απόκεντρος» τόσο-όσο, ο πεζόδρομος αυτός αφενός είναι πανεύκολα προσβάσιμος, αφού είναι κάθετος στην Βουλής, αφετέρου είναι πανέμορφος, αφού είναι κατάφυτος και ήσυχος, ιδανικός για κάθε...
Lovely Days: Ένας διαφορετικός all day προορισμός στο Περιστέρι για κάθε πτυχή της ημέρας σου
Τι μπορεί να συμβεί όταν 3 φίλοι ενώνουν τις δυνάμεις τους, την αισθητική και την τεχνογνωσία τους και φτιάχνουν μαγαζί; Σπουδαία πράγματα, όπως αποδεικνύεται στο Lovely Days στο Περιστέρι. Μια ιδέα που μπορεί να γεννήθηκε μέσα στην καραντίνα από την ανάγκη τους να δημιουργήσουν έναν χώρο που θα λαχταρούσαν κι οι ίδιοι σαν πελάτες να επισκέπτονται, και που στην μετα-καραντινική εποχή έχει ανοίξει την αγκαλιά του για όλες τις coffee loving - κι όχι μόνο - φυλές των δυτικών προαστίων.
Το Lovely Days είναι όνομα και πράγμα. Είναι ένα ολοήμερο hub που έχει ως φιλοσοφία να ομορφύνει τη μέρα σου...
keywords: delivery αθηνα κεντρο, που να φαω κεντρο, που να παραγγειλω κεντρο αθηνα, καλυτερα delivery αθηνα κεντρο, sushi αθηνα, γλυκα αθηνα, παγωτο αθηνα, burgers αθηνα, ασιατικο αθηνα, cocktails αθηνα, καφες αθηνα, specialty coffee αθηνα, σουβλακια αθηνα,
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ
10 αφορμές για after office drinks & που θα τα απολαύσεις καλύτερα στην Αθήνα
Στη νέα εποχή της αποδοτικότητας και της παραγωγικότητας, όπου όλα κρίνονται από δείκτες κι οι φρενήρεις ρυθμοί εξουθενώνουν την...
Χριστούγεννα στην Αθήνα: Η απόλυτη agenda για δώρα & γλυκά
Οι τελευταίες μέρες του χρόνου είναι πάντα σιροπιαστές και πασπαλισμένες με άχνη ζάχαρη. Μυρίζουν φρεσκοψημένο μπισκότο και μπαχαρικά που...
Που θα φάμε καλά φέτος τον χειμώνα στην Αθήνα
Αν ένα από τα resolutions σου για το 2025 είναι να τρως καλά έξω, τότε σίγουρα μέσα στον χειμώνα...