spot_img

Ταβέρνα Μαρουσώ: Παράδοση, μια διαχρονική αξία

Στα άπειρα χιλιόμετρα γαστροτουρισμού που έχουμε διανύσει, λίγες φορές ενθουσιαζόμαστε με ένα εστιατόριο όπως με την Ταβέρνα Μαρουσώ. Με μια κουζίνα που βασίζεται σε ποιοτικά αγνά υλικά, τοπικά προϊόντα και ολοκληρωτικά χειροποίητες παρασκευές, η Ταβέρνα Μαρουσώ προσφέρει παράδοση και ιστορία, αλλά και γαστρονομία με δυναμισμό, που ανεβάζει στροφές στην συνολική εμπειρία του επισκέπτη, η οποία είναι και υποδειγματική.

Γι’αυτό είναι και πάντα γεμάτη στην Κάτω Μεριά όπου βρίσκεται, γι’αυτό και πλήθος κόσμου την επιλέγει για τη βάφτιση ή τον γάμο του, αφού έχει την τεχνογνωσία αλλά και την υποδομή για να τα κάνει αξέχαστα.

Τι καλό θα γευτείς εδώ; Ολόφρεσκο ψάρι από την ντόπια αλιεία με την εθιστική νοστιμιά του ιωδίου, υπέροχα κρέατα από τον κάμπο, σ’ένα κατάφυτο σκηνικό με θέα το ηλιοβασίλεμα που πράγματι μένει αλησμόνητο. Οι ντοματοκεφτέδες, όπως δεν τους έχεις ξαναφάει, μ’αυτό το σβέλτο πέρασμα από το τηγάνι, το «πατατάτο», η αμοργιανή ντόπια σπεσιαλιτέ με κατσικάκι σιγομαγειρεμένο, στην ιδανική της εκδοχή, νοστιμότατη αστακομακαρονάδα με πλούσια ντοματάδα.

Μια ιστορία που κρατάει από το 1978, όταν πρωτοάνοιξε από τη Μαρουσώ και τον Κώστα Κωβαίο και που συνεχίζει με την ίδια θέρμη και αγάπη, ο γιος τους Θοδωρής Κωβαίος. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το καλαμάρι γεμιστό με φέτα, τις ψητές πιπεριές με ανεπανάληπτη ξινομυζήθρα, τη μελιτζάνα στον φούρνο με φέτα και ντομάτα, τις υπέροχα φιλεταρισμένες σαρδέλες στη θράκα. Είναι ανοιχτή από το πρωί, σερβίροντας λουκούλλειο πρωινό! 

Ταβέρνα Μαρουσώ
Αρκεσίνη, Αμοργός, τηλ. 2285072331
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Τα αθηναϊκά εστιατόρια που σφυρηλατούν γευστικές διαδρομές στην απόλαυση και τη διασκέδαση

Ο μεζές είναι η βουλιμία του μερακλή που θέλει να τα δοκιμάσει όλα, διψάει για τη «μέση» και αποστάγματα,...

Οι πιο hot διευθύνσεις για έξοδο στου Ψυρρή

Πρώτη αναφορά στο όνομα της συνοικίας έγινε από τον Γάλλο γιατρό Ζακόμπ Σπον, σε ένα βιβλίο του με τίτλο:...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot