spot_img

Το Λιμάνι της Κυρά Κατίνας: Παράδοση και νοστιμιά στην Αιγιάλη

Θα κάνουμε μια βαρυσήμαντη δήλωση αλλά είναι κάτι που πιστεύουμε με όλο μας το είναι: Στο μέλλον όλα τα μαγαζιά θα θέλουν να γίνουν Λιμάνι της Κυρά Κατίνας. Ωραίοι οι αποδομημένοι μουσακάδες και τα διαστημικά σεβίτσε, αλλά σαν την παράδοση τίποτα. Άλλωστε οι ρίζες μας είναι αυτό το οποίο θέλουν να βιώσουν οι ξένοι όταν μας επισκέπτονται, οι ρίζες είναι αυτές που μας ξυπνάνε αγαπημένες μνήμες μαμαδίστικου, Κυριακάτικου φαγητού. 

Άνοιξε το 1980, σε μια εποχή πολύ διαφορετική από τη σημερινή, μια χωριάτικη, ένας μεζές, ουζάκι και ρέμβασμα στο θαύμα της φύσης, την Αιγιάλη. Κάθε χρόνο και κάτι ακόμα, μια ωραία συνταγή από τον παππού Αντώνη και τη γιαγιά Κατίνα, μέχρι που η επιχείρηση πέρασε στην επόμενη γενιά, που σήμερα το έχει κάνει σημείο που πρέπει να επισκεφθεί κάθε λάτρης της τοπικής γαστρονομίας, για το «πατατάτο» κακαβιά, τον Αμοργιανό καβουρμά, την ανυπέρβλητη χταποδόπιτα. 

Παραδοσιακές και πιο σύγχρονες επιλογές σε μαγειρευτά, κρέατα, ψάρια, ψαρικά και χορτοφαγικά πιάτα, δημιουργούν μια βεντάλια γεύσεων που όχι μόνο θρέφει, αλλά προσφέρει και απερίγραπτη, καλοκαιρινή χαρά. Η Αμοργιανή σαλάτα όπως δεν την έχεις ξαναφάει, με ντόπια μυζήθρα, κάππαρη και κρίταμο, οι κολοκυθοκεφτέδες αέρινοι, μ’ένα σβέλτο, σωστό πέρασμα από το τηγάνι, το ψητό καλαμαράκι με πέστο τρώγεται απνευστί. 

Το εστιατόριο μοιράζει τη δράση του ανάμεσα στα πλακόστρωτα, κατάφυτα, γραφικά σοκάκια καρτποστάλ και την ταράτσα με την απίστευτη θέα στην Αιγιάλη. Οι άνθρωποι εδώ σε υποδέχονται με εγκάρδιο χαμόγελο, η τιμολόγηση είναι σωστή και λογική, τα κρέατα λουκούμι, η μαρίδα ολόφρεσκη, το φαγητό ανταμείβει και τον πιο απαιτητικό. Μετά είναι όλα τα κρέατα της ώρας, το κατσικάκι, η πανσέτα, το χειροποίητο κεμπάπ, με όλα τα αποστάγματα και τα κρασιά του καλοκαιριού, που επισφραγίζουν κάθε επίσκεψη ως απόλυτο σουξέ. 

Το Λιμάνι της Κυρά Κατίνας
Αιγιάλη, Αμοργός, τηλ. 2285073269
www.amorgoslimanitiskatinas.com | Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Οι καλύτεροι φούρνοι της Αθήνας: Νοστιμιά και ποιότητα καθημερινά, σε κάθε γειτονιά

Κανένα ίσως άλλο τρόφιμο στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν έχει υμνηθεί, δεν έχει λαχταρηθεί και δεν έχει αγαπηθεί όσο...

Που θα φας το καλύτερο ψάρι στην Αθήνα

Τα θαλασσινά είναι εθνικός μας θησαυρός κι ένα είδος φαγητού, του οποίου τα διατροφικά οφέλη αναρίθμητα. Από τις πιο...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot