spot_img
More

    Τρανζιστοράκι: Η νέα Αμοργιανή γενιά της δημιουργικότητας στον μεζέ

    Ο μεζές πάει πακέτο με την ελληνική ιδιοσυγκρασία της παρέας, είναι η ποικιλία της γαστρονομίας σ’ ένα τραπέζι με χρώματα, υφές, ιδέες και νοστιμιές. Ο Αντώνης Παπαδόπουλος και ο Διονύσης Τσουγλάνης, δύο νέοι Αμοργιανοί με εμπειρία ετών στην εστίαση, «σκαλίζουν» με αυτοπεποίθηση τη γεύση κάθε σεζόν, και κάθε σεζόν κάνουν χαμό με τις προτάσεις τους, οι οποίες αξιοποιούν ωραίες τεχνικές και Κυκλαδίτικη πρώτη ύλη και μόνο απλοί μεζέδες δε μπορούν να χαρακτηριστούν.

    Έλα όμως που έτσι βιώνεις καλύτερα τα γευστικά οφέλη του Τρανζιστορακίου. Στη μέση. Όταν για παράδειγμα μιξάρεις στο τραπέζι μια πατζαροσαλάτα με κατίκι Δομοκού, ψημένη αμυγδαλόψιχα και dressing μπαλσάμικου με αλμυρό cheesecake με παξιμάδι χαρουπιού και τυροκαυτερή από ξινομυζήθρα και πιπεριές, μαζί με ταλιάτα συκωτιού και υπέροχα χυλωμένο τραχανότο μανιταριών. Οι στηλοβάτες ιδιοκτήτες του έχουν αυτονομηθεί καιρό από τα κλισέ, εδώ κυριαρχεί η φαντασία, η διάθεση για το νέο – όχι χάριν εντυπωσιασμού – αλλά από πηγαία ανάγκη, σαν οξυγόνο. 

    Περνώντας την απόλυτα ζεν ανοιχτή κουζίνα του, θα δεις ότι κάθε πιάτο στήνεται στην πιο απόλυτη διαφάνεια, σαν γυμνή αλήθεια, σε απόσταση χιλιοστών από το βλέμμα σου. Η μπάρα μοσχοβολάει μικροπαραγωγό και ολόφρεσκα υλικά, η μύτη δε ξεγελάει. Κι έπειτα έξω, σε περιμένει το πλακόστρωτο στενάκι, αναρριχητικά φυτά, μυρωδάτα, η τέλεια απάνεμη περατζάδα. 

    Και φέτος, το Τρανζιστοράκι μας ταξιδεύει. Στη θάλασσα, στον κάμπο, με αέρινη πέστροφα με μους ταραμά, χοιρινά μπριζολάκια με πιπεριές και θυμάρι, βιολογική φάβα με κάπαρη. Μια γιορτή της μαγειρικής, κοινωνικοποίηση, χαλάρωση, απόλαυση, τέλος. Για τον πιο γλυκό επίλογο, «κράτα χώρο» για το κέρασμα μους λεμονιού με μπισκότο ή τις χειροποίητες, ολόφρεσκες vegan τάρτες, είναι μια αποκάλυψη!

    Τρανζιστοράκι
    Χώρα, Αμοργός, τηλ. 6988820049
    www.tranzistoraki-amorgos.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

    Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν μαγικές στιγμές που σου υπενθυμίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Οι 15 λόγοι που η δυτική πλευρά της Αθήνας θα κρατάει πάντα τα σκήπτρα της τέλειας εξόδου!

    Το Περιστέρι, το Αιγάλεω, η Πετρούπολη, το Χαϊδάρι έχουν τον δικό τους κώδικα στη διασκέδαση. Εδώ ο κόσμος δεν...

    Αντίπαρος: Φυσικό τοπίο και γαστρονομία που συναρπάζει

    Μικρή… «στο μάτι», πλούσια σε φυσική ομορφιά και χαρακτηριστικό κυκλαδίτικο χρώμα, η Αντίπαρος εκπέμπει μια μαγευτική αύρα που μοιραία...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot