spot_img

Τα γλυκά της Φαλταΐνας: Τα βραβευμένα αμυγδαλωτά της νιότης μας και το πιο απολαυστικό παγωτό

Η Φαλταΐνα Κυριακοπούλου μας πρωτοσύστησε στα γλυκά της το 1983 και σήμερα οι γιοί της, ο Γιώργος κι ο Βασίλης που κυριολεκτικά μεγάλωσαν μέσα στο εργαστήριο – και δειλά-δειλά τα εγγόνια της – συνεχίζουν επάξια την παράδοση αλλά και τη γλυκιά κληρονομιά της, σαν μια γέφυρα με το παρελθόν που όμως ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και ωραίους νεωτερισμούς.

Δεν είναι λίγο που ο ίδιος ο Λευτέρης Λαζάρου σε διαγωνισμό γαστρονομίας του Επιμελητηρίου Ευβοίας αναφώνησε «Σαρανταπέντε χρόνια κάνω αυτή τη δουλειά, τέτοιο αμυγδαλωτό δεν έχω ξαναφάει», προσφέροντάς τους το πρώτο βραβείο Παραδοσιακού Γλυκού, ούτε που ο Στέλιος Παρλιάρος – ο αδιαμφισβήτητος μετρ του γλυκού – ξεχώρισε τα αμυγδαλωτά τους στην έκδοσή του «Γλυκιές Αλχημείες».

Φτιάχνουν ολόφρεσκο, artigianale παγωτό με φρέσκα φρούτα κι ολόφρεσκο βουβαλίσιο γάλα από τη λίμνη Κερκίνης, φτιάχνουν μια μεγάλη γκάμα σε χειροποίητα γλυκά του κουταλιού και συνεχίζουν να προσφέρουν τα αμυγδαλωτά τους παραδοσιακά – αλλά και σε μια ωραία παραλλαγή, γεμισμένα με πραλίνα κι επικάλυψη καραμέλας – ενώ χρωματίζουν κάθε κοινωνική περίσταση με τις αποχρώσεις της απόλαυσης, με εντυπωσιακές τούρτες και γλυκίσματα. 

Η μαύρη σοκολάτα τους, τα δροσερά σορμπέ, το ίδιο το αμυγδαλωτό που προσφέρουν και σε παγωτό είναι μια αποκάλυψη που σε βάζει στα πιο γλυκά διλλήματα για το ποια γεύση να πρωτοεπιλέξεις στο χωνάκι ή το κυπελάκι σου. Η παραγωγή είναι καθημερινή, αφού από τις προθήκες τους τα παγωτά εξαφανίζονται μεμιάς.  

Τα Γλυκά της Φαλταΐνας
Αγορά, Σκύρος, τηλ. 2222091005
Αγιά, Σκύρος, τηλ. 2222091912
www.faltaina.com | Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

10 μέρη στην Αθήνα για να γιορτάσεις τον Βαλεντίνο

Όσα κι αν του καταλογίζουμε του… οσίου, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια υπενθύμιση ότι η αγάπη οφείλει...

Η επανάσταση του street food στην Αθήνα: Γεύσεις απ’όλο τον κόσμο που τρώγονται στο χέρι

Το εστιατόριο σαν θεσμός εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, ωστόσο προϋπήρχε πολύ πριν η Μαρία Αντουανέτα και...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot