spot_img

Το Λούβρον: Ρεπερτόριο πλουσιότατο, διαφορετικό ανάλογα με την ώρα της ημέρας, στο new age καφενείο του Παγκρατίου

Στον αριθμό 6 της Ερατοσθένους διασώζεται μέχρι σήμερα ένα στέκι που αποτελεί ζωντανό κομμάτι της ιστορίας της πόλης, είχε δημιουργήσει κοινότητα γύρω του before it was cool και συνεχίζει ακάθεκτο στο «τώρα»: Είναι το Λούβρον, κι η χρήση της λέξης «διασώζεται» είναι εσκεμμένη, αφού όταν το ανέλαβε η χαρισματική ομάδα του It’s a Βίλατζ και – του πρόσφατου instant hit – της Στέππας, «αγκάλιασε» κάθε retro πτυχή του, σεβάστηκε την τεχνοτροπία στο ταβάνι την οποία νυχθημερόν δούλεψε ένας αγιογράφος του 50’, καλογυάλισε το υπέροχο μωσαϊκό, που συνεχίζει να ομορφαίνει τα βήματα των επισκεπτών.

Αυτό που άλλαξε σε σχέση με το μακρινό 1937 που πρωτοτοάνοιξε το Λούβρον, είναι όλα αυτά που έχουν σημασία, κι όλα εκείνα τα προτερήματα που περιμένεις από ένα σύγχρονο all day μαγαζί στον υπερθετικό βαθμό: ακαταμάχητος specialty καφές, ειδικά επιλεγμένος για το Λούβρο με την υπογραφή της Qualita Unica, ένα απολαυστικότατο μενού που έχει επιμεληθεί ο executive chef Αντώνης Κλείτων Μαλίκι, το οποίο ισορροπεί επιτυχώς μεταξύ brunch και «πειραγμένου» μεζέ – όλα με όμορφη παρουσίαση και ποιοτικές πρώτες ύλες – αλλά και αποστάγματα, cocktails, κρασιά και ζύθο για να ζεστάνεις τη διάθεσή σου από νωρίς το απόγευμα μετά το γραφείο, μέχρι τη βραδινή έξοδο.

Έλα εδώ από το πρωί καθημερινά για να νοστιμέψεις τη μέρα σου με τα πεντανόστιμα αυγά μάτια με φασόλια και χειροποίητο λουκάνικο aka το Βρεττανικόν ή να γλυκάνεις τον υπογλυκαιμικό καημό σου με αφράτους χρυσαφένιους λουκουμάδες με μέλι, καρύδια, καβουρδισμένο αμύγδαλο και κανέλα. Μείνε για το λάϊτ, χειροποίητο κεμπάπ από κιμά κοτόπουλου που περιχύνεται με μια εξαιρετική μαγιονέζα ροδάκινου με σαλάτα ροδάκινου και τσίλι, για την χειροποίητη τυροκαυτερή σερβιρισμένη με πιτούλες ή για μια ζουμερή, λεμονάτη χοιρινή τηγανιά με φρέσκια ρίγανη και λιαστή ντομάτα.

Οι εκπλήξεις δεν τελειώνουν εδώ, αφού όλα τα παραπάνω μπορείς να τα συνδυάσεις με εναλλακτικά signature cocktails όπως το χιουμοριστικά ονοματισμένο Musee Du Louvre με μαστίχα, τζιν, μανταρίνι Χίου, φρέσκο χυμό λεμονιού και γλυκό σταφύλι, ο δρόμος άλλωστε το σούρουπο ομορφαίνει με τα φώτα των αυτοκινήτων να πηγαινοέρχονται κινηματογραφικά. Μπες στον κόπο να ακολουθήσεις τα χνάρια της ιστορίας του, θα χαθείς στην πιο υπέροχη χρονοκάψουλα του Παγκρατίου.  

Το Λούβρον
Ερατοσθένους 6, Παγκράτι, τηλ. 2107016594
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Αφιέρωμα: Τα καλύτερα delicatessen στην Αθήνα

Το gourmet δεν είναι μόνο τροφή, είναι ο συμβολισμός της. Μια λέξη που περιγράφει το φαγητό στην ιδανική του...

8 εστιατόρια στην Αθήνα που μιλούν… άπταιστα ιταλικά (+8 iconic πιάτα από 8 περιοχές της Ιταλίας)

Όταν ακούς για ιταλική κουζίνα, ο νους σου κατευθείαν πηγαίνει σε πλούσιες μακαρονάδες και πίτσες. Και όχι άδικα, αφού...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot