Ο έρωτας ναι, περνά από το στομάχι, θρέφεται ακόμα καλύτερα όμως με λίγο αλκοόλ, που χαλαρώνει, δημιουργεί flirty διαθέσεις, ξυπνά το πάθος. Και τις 2 αυτές συνιστώσες, απ’όλα τα all day μαγαζιά στην πόλη, αν μας ρωτούσανε, θα αναφωνούσαμε ένα για να τις βιώσεις στη νιοστή: Κι αυτό είναι – you guessed right – το Wanna ΦΛΕΡΤ, το instant hit της ψαγμένης Αθήνας, και συγκεκριμένα του ανήσυχου, στιλάτου, δημιουργικού και «μέσα στα πράγματα» κομματιού της.
Πολύ πριν συμβούν όλα αυτά, πριν το hype, πριν τα μεσημέρια με τέλειο brunch και πριν τα iconic 90’s parties που το έχουν καταστήσει σημείο αναφοράς, το εν λόγω σημείο στη γωνία των οδών Μίκωνος και Αισώπου ήταν ένας εγκαταλειμμένος χώρος που έχριζε φροντίδας. Ο Γιώργος Φουράκης κι η ομάδα του τον «ανέστησε» με αγάπη, στήνοντας ένα πανέμορφο σκηνικό που συγκεράζει το πριν με το «τώρα», μωσαϊκό κάτω, νέον και πρασινάδα πάνω, η απαραίτητη όσμωση με τη μπάρα από παντού, ατμοσφαιρικοί φωτισμοί, παντοτινό vibe καλοκαιριού.
«Το όνομα πως προέκυψε;» τον ρωτάω. «Είναι επτασφράγιστο μυστικό», μου απαντάει γελώντας, «θα το αποκαλύψουμε στα 50 χρόνια μας», συνεχίζει και όσο κι αν επιμένω δε μου απαντάει. «Καλύτερα», σκέφτομαι, οι μύθοι έτσι δημιουργούνται άλλωστε. Κι αυτό φαίνεται να ισχύει, αφού στον ενάμιση χρόνο του, το Wanna ΦΛΕΡΤ φιγουράρει σ’όλα τα hip timelines, είναι στην bucket list κάθε λάτρη του ψαγμένου, έχει το φανατικό κοινό του που ξέρει πλέον ότι εκεί θα βρει κάτι όμορφο κάθε στιγμή της ημέρας, ακόμα κι αν αυτό είναι το να πάει με το λάπτοπ του για να διεκπεραιώσει κάποια δουλειά, απολαμβάνοντας μια κούπα από το specialty 100% arabica χαρμάνι του.
Στα της κουζίνας τώρα, η head chef Μαρία Σιάχου δεν είναι άλλη μια μαγείρισσα όπως την έχεις καταγεγραμμένη στο συνειδητό και το ασυνείδητό σου: Ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα είναι τα το Salmon Waffle με βαφλα, scrambled eggs, σολωμο, flakes avocado, αρωματισμένη sour cream και hollandaise sauce, το poke bowl με χειροποίητα κεφτεδάκια κοτοπουλο, αρωματικό κόκκινο ρύζι, φιλέτα πορτοκαλιού και flakes ραπανάκι, το avocado toast με ζυμωτό ψωμί, γουακαμόλε, αυγά ποσέ, και πολύχρωμη κινόα με λαχανικά. Από τις επιλογές, δε λείπουν τα υπέροχα ζυμαρικά όπως Paccheri Al Pesto με φρέσκα ζυμαρικά paccheri, φιλέτο κοτοπουλο, πολύχρωμα ντοματινια, πεστο βασιλικού και παρμεζανα και μια Pappardele Bolognese με μοσχαρίσιο κιμά και κρέμα παρμεζάνας, υφές και γεύσεις που σετάρουν ωραία και με κρασί.
Νέα προσθήκη είναι τα pancakes cinnamon roll γεμιστά με ζάχαρη και κανέλα και γλάσο κρέμα τυριού με βανίλια. Επίσης το Croissant Cookie ή αλλιώς Crokie που εχει γίνει το viral γλυκό στο Tik Tok, που είναι κρουασανάκια με σπιτική ζύμη μπισκότου soft cookie γεμιστά με καραμέλα βουτύρου, παγωτό βανιλια Μαγαδασκάρης και πραλίνα σοκολάτας
Η μπάρα του, στον αντίποδα, ανοίγει μια μεγάλη συζήτηση που σηκώνει πολλά… signatures. Ο Λάμπρος Καραμάνoς έχει θητεύσει σε πολλά σημαντικά μαγαζιά της Μυκόνου και «το’χει». Το αντιλαμβάνεσαι από την πρώτη γουλιά της δικής του version του Mai Tai – το εκπληκτικό Wanna Tai Flirt – που γαρνίρεται με κρέμα Zombie, αλλά και στο Kindly Fire Flirt, με σιρόπι καρπουζιού, λικέρ γιαουρτιού και τεκίλα. Όλα αυτά, υπό τους ήχους ωραίων μουσικών ασφαλώς, αφού από τα decks του έχουν περάσει πολλοί αξιόλογοι, νέοι dj’s που κάνουν «χαμούλη», όπως την Sella του Jackie O’ Mykonos, Clubkid, Paradisco, κ.α.
Μέσα από μια καταραμένη νομοτέλεια, λίγα μέρη στο κέντρο καταφέρνουν να σπάσουν τον πάγο όπως το Wanna ΦΛΕΡΤ. Το vibe της ομάδας του, το vibe του χώρου, αυτό το casual ποτό που μπορεί να μετατραπεί στη στιγμή σε αυτοσχέδιο πάρτι, είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε για να δημιουργούμε αναμνήσεις, να λέμε ότι περάσαμε καλά. Αλλά και για πρώτο ραντεβού… Εν κατακλείδι: Yes we wanna!
Wanna ΦΛΕΡΤ;
Μίκωνος 15, Αθήνα, τηλ. 2114247161
Facebook | Instagram