Λίγα πλέον μέρη στην Αθήνα μας θυμίζουν πώς ήταν το σουβλάκι του παλιού καιρού πριν εφευρεθεί το ντελίβερι και η ουγγαρέζα. Ο Έντυ στην Καρακουλουξή 4 σου δίνει μια άλλη απάντηση.
Εδώ γεύεσαι το παλιό λιτό, δωρικό τυλιχτό, αυτό που θυμίζει σ’ εμάς τους παλιούς μια χαμένη Ελλάδα της παιδικής μας ηλικίας. Ο Έντυ είναι εδώ να μας θυμίσει τη χάρη, την ηδονική νοστιμιά του πιο κομψά τυλιγμένου τυλιχτού με το κεμπάπ πλασμένο στο χέρι, σα να το έφτιαξε η Ανατολίτισσα γιαγιά σου.
Καθότι το τύλιγμα είναι το ήμισυ του παντός σε ένα σουβλάκι. Μάγκας και τεχνίτης αυτός που ξέρει να το κάνει, να σου χαρίσει όλη τη γεύση των υλικών σε μια μπουκιά που δεν στάζει, δεν διαλύεται, που κλείνει μέσα της ως το τέλος όλο το πάντρεμα των υλικών, τη ολόφρεσκη ντοματούλα, το κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό.
Ο Έντυ για τους γνώστες, είναι κάτι σαν θρύλος. Όλα ξεκίνησαν το 1946 από τον πατέρα του Έντυ (Ερβάντ) Αρμένη μπάρμπα Χοβσέπ. Και η παράδοση συνεχίζεται από το 2004 ως και σήμερα, με την τρίτη γενιά όταν πέρασε στα χέρια Χαρουτσουνιάν και Μινασιάν (Σταύρος και Βαγγέλης).
Παλιάς κοπής σουβλατζίδικο με ό,τι συνεπάγεται – αδιαπραγμάτευτη ποιότητα, ψήσιμο στο κάρβουνο. Ο Έντυ κρατάει τη φλόγα της παράδοσης ζωντανή, με τη γεύση του τυλιχτού του να μένει αλησμόνητη στον ουρανίσκο. Καθαρή γεύση, τίμια. Δεν θέλεις να τη σμίξεις με τίποτα άλλο, εδώ τρως ιστορία.
Πέραν του τέλειου κεμπάπ θα αγαπήσεις το φιλέτο ψαρονέφρι. Υπέροχα επίσης ο παστουρμάς και το πολίτικο σουτζούκι για τους λάτρεις των πιο πικάντικων και εκρηκτικών γεύσεων, ενώ σπεσιαλιτέ είναι το γιαουρτλού κεμπάπ του, για το οποίο καταφθάνει στο κατώφλι του σύσσωμη όλη η πεινασμένη, μερακλίδικη Αθήνα.
Μερικές φορές, άλλοι έχουν το όνομα και άλλη τη χάρη. Αν δεν έχεις φάει σουβλάκια από Έντυ, δεν έχεις φάει σουβλάκι.
Έντυ
Δημ. Καρακουλουξή 4, Νίκαια, τηλ. 2104926117
www.enty.gr | Facebook | Instagram