Δεν υπάρχει βραδιά, που περνώντας από τη Λεωφόρο Κρυονερίου, να μη δεις κόσμο έξω από το Posto. Στη γειτονιά και στα πέριξ, όλοι ορκίζονται στην ποιότητά του, στα κομψοτυλιχτά του, στα χρυσαφένια κοντοσούβλια και τους ζουμερούς γύρους που στροβιλίζονται όλο χάρη και νοστιμιά.
Υπόδειγμα επιχείρησης, όπου τίποτα δεν έχει αλλάξει από το 2017 που το ανέλαβε ο Δημήτρης Πλαβούκος, βετεράνος του τυλιχτού, με 20 χρόνια εμπειρία. Ούτε νεωτερισμοί, ούτε μοντερνιές, ούτε ντεκόρ. Ίσως τίποτε απ’ ό,τι έχουμε φάει δεν έχει ταιριάξει τόσο με την κομψή ισορροπία του σουβλακιού του.
Ο Δημήτρης κι η ομάδα του ψήνουν με τέτοια μαεστρία, που σημαίνει ότι τα καλαμάκια, τα χοιρινά μπριζολάκια, η προβατίνα κι όλες οι άλλες νοστιμιές προικίζονται με το μεράκι τους, σα να είσαι καλεσμένος σε Κυριακάτικο μπάρμπεκιου.
Εδώ θα έρθεις όμως κύρια και πρώτιστα για το κεμπάπ του, το οποίο είναι αδιαμφισβήτητα από τα καλύτερα στην πόλη, παρασκευάζεται και ψήνεται σε βέργα και το βρίσκεις σε 3 παραλλαγές: κλασικό, με την απλότητα της φρέσκιας, ψημένης ντοματούλας, του κρεμμυδιού, της πατάτας και της πίτας, πολίτικο με πιπεριά και την ολόλευκη αγκαλιά της σως γιαουρτιού, αλλά και γιαουρτλού με πλούσια κόκκινη σάλτσα.
Στα must η προβατίνα αλλά και το καλαμάκι πρόβατου, δεν υπάρχει κρέας με τόσο λίγα λίπη, μεστή κρεατένια γεύση σε ευμεγέθεις μπουκίτσες, να ψήνεται ολόφρεσκο κρατώντας τους χυμούς στην καρδιά του, τρώγεται με λαχτάρα.
Αν είσαι λάτρης του κρέατος, για να ζήσεις το κρεατοφαγικό σου όνειρο και να μην τρως μετριότητες, μερικές φορές χρειάζεται να «ξεβολευτείς». Στο Posto, το μπιφτέκι το χειροποίητο, από νωπό κρέας που μαρινάρεται αριστοτεχνικά, η βαθειά γνώση στα τερτίπια της φωτιάς, το μεράκι και η συνέπεια στο τελικό προϊόν, όλα φτιάχνουν ένα από τα πιο εθιστικά κεμπάπ της Αθήνας.
Το Posto Κεμπάπ
Λεωφόρος Κρυονερίου 25, Άγιος Στέφανος, τηλ. 2108004631