spot_img

Bocas Meze: Νόστιμοι μεζέδες με fusion ιδιοσυγκρασία και εξαιρετικά «κυρίως» που μένουν αλησμόνητα, στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ο μεζές είναι μια συνήθεια τόσο παλιά όσο ο χρόνος, μια ευλογημένη χαρά που μπορεί να προκύψει από το πουθενά, χωρίς ιδιαίτερο προγραμματισμό. Τα μόνα προαπαιτούμενα είναι μια παρέα γύρω από ένα τραπέζι και καλή διάθεση. Αν τώρα τον μεζέ σου τον θες λίγο πειραγμένο, λίγο fusion, σίγουρα διαφορετικό και σίγουρα πεντανόστιμο και ποιοτικό, το Bocas Meze στη Νέα Φιλαδέλφεια, είναι η συντεταγμένη σου. 

Άνοιξε τον Μάϊο του 2021, με Ισπανο-Κερκυραίο chef στο τιμόνι, ο οποίος μέχρι σήμερα προσφέρει απλόχερα όλες της αρετές της Ελληνικής κουζίνας, με πινελιές και μικρές επιρροές από τη χώρα των Κονκισταδόρ, σε ένα πολύ ωραίο μενού που έχει κάτι για όλους, αλλά και με πολλά πιάτα ημέρας με ψάρι ή κρέας που θα σε ξεμυαλίσουν σαν άλλες Σειρήνες για να το επισκέπτεσαι συχνά. 

Το περιβάλλον του ζωηρό, ντιζαϊνάτο, ξεφεύγει από τη λογική του μεζεδοπωλείου-καφέ σαντάν και μπαίνει στη νέα εποχή του «αμάν», που είναι η λέξη που θα αναφωνήσεις με την πρώτη σου πηρουνιά. Το αντιλαμβάνεσαι στη θαλπωρή της πλούσιας, χυλωμένης ρεβυθάδας με chorizo, αλλά και στη νοστιμιά στα σουτζουκάκια τόνου ή στη φέτα με μύρτιλο και ταχίνι μέσα σε φύλλο. Σα να έγινε reset στη γαστρονομία, με νέες ιδέες, υφές και υλικά, αυτό το «κάτι διαφορετικό» που αναζητάς διακαώς στην έξοδό σου, ειδικά όταν απαρνιέσαι την άνεση του να βγεις στη γειτονιά σου. Ε λοιπόν εδώ το «ταξίδι», απ’όπου κι αν έρχεσαι, αποζημειώνει. 

Φτιάχνει και την πιο αυθεντική παέγια, πληθωρική, παραδοσιακή, το πιο πλουραλιστικό ριζότο της Ισπανίας στην καλύτερή του αθηναϊκή εκδοχή. Σερβίρεται σε μερίδες των 4 ή των 6 για να το μοιραστείς αναστενάζοντας από γευστική ηδονή με την παρέα σου, μαζί με πολλά tapas που μπορείς να συνδυάσεις με τα φυσικά κρασιά και τις επιλογές από μικροζυθοποιίες (που πολύ συχνά-πυκνά εναλλάσσονται με νέες, φρέσκιες προτάσεις για να κρατάνε το ενδιαφέρον μας ακμαίο κι ακονισμένο).

Μετά είναι πιάτα όπως τα μοσχαρίσια μάγουλα σοφρίτο, ένα εντυπωσιακό παραδοσιακό Κερκυραϊκό πιάτο στο οποίο το κρέας μαγειρεύεται υπέροχα στην κατσαρόλα ή η προβατίνα με σκιουφιχτά και κρέμα Γραβιέρας – απίστευτα γευστικά και τα δύο – που δίνουν άλλη διάσταση στην απόλαυση. Κάθε μέρα και με μια νέα χειροποίητη πίτα, αλλά και τα πιο νόστιμα, μαμαδίσια κεφτεδάκια που έχουμε φάει ποτέ. 

Ο μεζές είναι κυρίως κοινωνικοποίηση και χαλάρωση – μακριά από το μαγείρεμα στο σπίτι που είναι υποχρέωση – αν αποφεύγεις το δεύτερο σαν εμάς, θα το κάνεις καθημερινό προορισμό (είπαμε τα πιάτα ημέρας του είναι ένα κι ένα!) Για τον πιο γλυκό επίλογο «κράτα χώρο» για churros σοκολάτας ή banoffee και θα μας θυμηθείς. 

Bocas Meze
Προύσης 13, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ. 2102580908
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Τα καλύτερα μεζεδοπωλεία της Αθήνας: Εκεί που η διασκέδαση είναι αυθεντική & η γεύση ονειρική

Ακαταμάχητα. Καμία άλλη λέξη δεν μπορεί να περιγράψει από μόνη της τα σύγχρονα μεζεδοπωλεία. Με αφθονία προτάσεων που κανακεύουν...

10 εστιατόρια που ανεβάζουν τον πήχη της αθηναϊκής γαστρονομίας

Από τα βόρεια μέχρι τα νότια προάστια κι οπουδήποτε ενδιάμεσα, επιλέγουμε δέκα εστιατόρια υπόδειγμα για την πόλη. Με τη...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot