spot_img

PastaBar: Άρωμα Ιταλίας… στη Δεκελείας

Ο ιταλικός αθηναϊκός χρόνος μοιράζεται σε δυο ταχύτητες, με τη μία να επιμένει στην παλιά πιτσαρία-ό,τι-να-’ναι- και με τη δεύτερη να βελτιώνει διαρκώς τα ιταλικά της. Στη Νέα Φιλαδέλφεια και στο Pastabar θα ανακαλύψεις το βαθύτερο νόημα της Ιταλίας, με το δικό του, το αληθινό, το παραδοσιακό υλικό, το φρέσκο ζυμαρικό, τη ζύμη που ωριμάζει στωικά για να γίνει η πιο λαχταριστή και γκουρμέ πίτσα.

Άνοιξε το 2011, φέρνοντας όχι μόνο νοστιμιές και αρώματα από τη χώρα των Καισάρων, αλλά κι ένα εστιατόριο που μπορείς να επισκεφθείς κάθε στιγμή της ημέρας, για μεσημεριανό, μετά τη δουλειά ή πριν τη βραδινή εξόρμηση στα τριγύρω μπαράκια, ένα μέρος που τίποτα δεν είναι στημένο, η κουζίνα της απόλυτης διαφάνειας είναι ανοιχτή, και που η ομάδα είναι η πιο φιλόξενη και εγκάρδια που έχεις συναντήσει.

Η κοινωνία στο πνεύμα της cucina italiana ξεκινάει με ορεκτικά βγαλμένα από το γαστρονομικό όνειρο, ζεστά σαν αγκαλιά, και το ιδανικό προϊμιο πριν τα «κυρίως»: Υπέροχες βελουτέ σούπες, όπως αυτή με τη βραστή πατάτα, το τσένταρ και το τραγανό μπέϊκον ή αυτή με το μοσχαράκι ραγού, τραγανές μπρουσκέτες με premium υλικά σε ωραίους συνδυασμούς, αυθεντική pinsa romana και πιαντίνες – οι οποίες είναι ρολά από λεπτό ιταλικό επίπεδο ψωμί με καταγωγή από τη Romagna, που γεμίζονται με κάθε λογής καλούδια και σερβίρονται ψημένα. Το μενού, από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Pastabar, το φροντίζει με εποχικότητα και ενδιαφέροντες νεωτερισμούς όλα αυτά τα χρόνια, ο χαρισματικός chef και ιδιοκτήτης, Στεφανος Σαράντος.

Ασφαλώς έχεις έρθει για τα ζυμαρικά, σε κάθε παραλλαγή που χωράει ο νους – από λιγκουίνι, σπαγγέτι, πέννες, στροτσαπρέτι, μέχρι επιλογές σε ολικής και χωρίς γλουτένη, αλλά και βελούδινα, αέρινα νιόκι, όλα με τη δυνατότητα να τα παντρέψεις με τη σάλτσα της αρεσκείας σου. Μετά βεβαίως είναι οι πίτσες του που κάνουν θραύση, όπως δεν τις έχεις ξαναφάει αλλά και για συνάντηση με την παγκόσμια κοινότητα ενός εκλεκτού κρέατος, όπως θα διαπιστώσεις στη μοσχαρίσια ταλιάτα Black Angus που σερβίρεται ολόσωστα ψημένη με baby πατάτες ή στο τοματένιο κοκκινιστό μοσχαράκι στην γάστρα με κρασί Marsala.

Στο Pastabar η συνοδεία του φαγητού σου με κρασί έχει μελετηθεί ισάξια, με μια ωραία γκάμα ετικετών από τον ιταλικό αμπελώνα και αρκετά αφρώδη, επιμελημένη από τον Στέφανο Καλλιτσάκη, ενώ ο γλυκός επίλογος γίνεται ηδονικός με το αποδομημένο freddo cheesecake, τη μους tiramisu και άλλα γλυκά που ανανεώνονται με τις εποχές. 

Pasta Bar
Λ. Δεκελείας 136, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ. 2130055519
www.pastabarathens.com | Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Η βόρεια πλευρά της Αθήνας: Έξοδοι στη Νέα Ερυθραία, τον Διόνυσο, τον Άγιο Στέφανο και την Δροσιά

Το κέντρο το αγαπάμε. Έχει παλμό, έχει ενέργεια, δημιουργεί τάσεις, είναι inclusive κι έχει κάτι για τον καθένα ξεχωριστά....

Τα αγαπημένα μας μεζεδοπωλεία για καλό φαγητό και αξέχαστες κατανύξεις

Υπάρχει μια μαγεία στα μεζεδοπωλεία. Λίγο το ελληνικό μας ταμπεραμέντο, λίγο το καλό φαΐ που μοιράζεται και ενισχύει τις...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot