spot_img

Αμοργιανό Πέρασμα: Κυκλάδες-Καλλιθέα, ένας μεζές κι ένα cocktail δρόμος

Η Αμοργός δεν έχει εποχές. Μόνο ένα αέναο καλοκαίρι, ήλιο τον χειμώνα, μια καταγάλανη θάλασσα την άνοιξη, τους δικούς της ρυθμούς και μια δική της ζωή που δεν μοιάζει με την υπόλοιπη Ελλάδα. Ό,τι παράγεται εκεί έχει τη στάμπα της μοναδικότητας, μια κουλτούρα χειραφετημένη από τα κλισέ, που γίνεται ατέρμονη δημιουργικότητα.

Η αγάπη τους για την Αμοργό ήταν αυτή που ώθησε τη Μαρία, τη Χρύσα και την Αθανασία να δημιουργήσουν ένα μαγαζί που θυμίζει το νησί της Χοζοβιώτισσας. Σαν κρυμμένος θησαυρός, σαν παρένθεση στον σταθμό της Καλλιθέας, το Αμοργιανό Πέρασμα σερβίρει μεζεδάκια όλο νοστιμιά και την αυθεντικότερη ψημένη ρακή που έχεις γευτεί, από οικογενειακή συνταγή.

Με το που περάσεις την χαρακτηριστική του είσοδο με το νησιώτικο πλακόστρωτο, θα μπεις κατευθείαν σε καλοκαιρινό mood, αφού το περιβάλλον του έχει φτιαχτεί σαν φόρος τιμής στην κυκλαδίτικη ελληνική ομορφιά: πέτρα και ξύλο, θαλασσινές χρωματικές λεπτομέρειες, πολλή ζεστασιά και καμία προσποίηση. 

Στα μικρά τραπεζάκια και στις ξύλινες καρέκλες καφενείου που απλώνονται έξω, θα δεις παρέες που συγκεντρώνουν όλα τα πιρούνια στο ίδιο πιάτο, τσιμπολογώντας, γελώντας και νικώντας τις σκοτούρες της ζωής, όσο κρατά ένα καραφάκι. Τι καλό θα φας εδώ; Κοτόπουλο με σύκο και γραβιέρα, σε ένα γρήγορο πέρασμα από το τηγάνι – πεντανόστιμο – χειροποίητη κρεατόπιτα, ζουμερή πανσέτα με καπνιστό γιαούρτι κι ασφαλώς τα best seller σπιτικά Αμοργιανά τυροπιτάκια με ξινομυζήθρα και μέλι.

Προχωρώντας στα «ενδότερα» της αυλής, θα βρεις και το Αμοργιανό Πέρασμα «The bar», γιατί τελειώνοντας με τους φανταστικούς μεζέδες, μπορείς κι επιτόπου να τους «κάψεις» με χορό και διάθεση διακοπών. Εδώ το σκηνικό αλλάζει, φώτα, disco-afro  μουσικές, η διασκέδαση στο πιάτο και οι πιο ψαγμένοι της Αθήνας που το προτιμάνε γι’αυτό τον διακτινισμό στο καλοκαίρι που προσφέρει.

Πουθενά αλλού δεν πρόκειται να διασκεδάσεις έτσι στην Καλλιθέα, οι πολυχώροι είναι πάντα «in»!

Αμοργιανό Πέρασμα
Σιβιτανίδου 51, Καλλιθέα, τηλ. 2109592080
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Αιγάλεω: Η δυτική όχθη της Αθήνας ψιθυρίζει ιστορίες αυθεντικής διασκέδασης

Χιλιοτραγουδισμένο, από τη Mοσχολιού ως τους LocoMondo, με ιστορία που κρατάει από την αρχαιότητα, το Αιγάλεω είναι από αυτές...

Στιλάτη κρεατοφαγία στην Αθήνα: Premium προορισμοί και προτάσεις για DIY καταστάσεις

Η Tσικνοπέμπτη είναι η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου, περίοδος που οι άνθρωποι προετοιμάζονται για την μεγάλη νηστεία...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot