spot_img
More

    Αν θες να φας παραδοσιακό, χειροποίητο σουβλάκι – δεν το συζητώ – Best από το 1996

    Στην εστίαση άλλοι κάνουν αυτά που υπόσχονται κι άλλοι απλά τάζουν, και στην περίπτωση των δεύτερων η αντιγραφή δεν δικαιολογεί καν τον μπελά. Το Best Taste από την άλλη, ξεχωρίζει σε ποιότητα και γεύση ακόμα και στην ξύλινη λιτότητα ενός χειροποίητου σουβλακιού, γιατί τα πάντα εδώ είναι διαλεχτά ένα προς ένα, με μια δημιουργική εμμονή που το έχει αναδείξει από το μακρινό 1996, πραγματικά στο «best» σημείο στην πόλη για να φας σουβλάκι… κι όχι μόνο. 

    Το αντιλαμβάνεσαι παραγγέλνοντας το σουβλάκι που δεν είναι καν στον κατάλογο, το «παραδοσιακό», με τοματούλα, κρεμμυδάκι, αλάτι και καυτερή πάπρικα. Με την – σήμα κατετεθέν – πίτα του, ζεστή σαν αγκαλιά, τραγανή και αφράτη ταυτόχρονα, είναι το έπος του τυλιχτού, ένα σουβλάκι όπως δεν το έχεις ξαναφάει πουθενά. Ασφαλώς θα καταστείς πελάτης και μόνιμος θαμώνας με την πρώτη μπουκιά από τον γύρο του (χοιρινό και κοτόπουλο), που είναι ζουμερός, χρυσαφένιος, ολόφρεσκος και φτιάχνεται με πολλή φροντίδα στα μετόπισθεν, για το πιο κομψοτυλιχτό και πεντανόστιμο σουβλάκι της ζωής σου.

    Εδώ όλα έχουν μια ανεπανάληπτη ισορροπία, σαν να κάνανε ειδική συμφωνία με τους θεούς της απόλαυσης. Το ίδιο ισχύει και στο burger, γιατί πριν προλάβουμε να πούμε «μιαμ» από τα προηγούμενα, ο ιδιοκτήτης του Best Taste, Φώτης Κουρεμένος, μας έχει φέρει ένα μπιφτέκι ανάμεσα σε 2 ψωμάκια. «Δοκιμάστε», λέει με χαμόγελο και μένουμε κάγκελο. Όλη η γεύση του κρέατος, με ζουμερό 100% μοσχαρίσιο κιμά, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύεται βασιλικά σε γεύση, με τη γλύκα του brioche (δοκιμάστε το κι εσείς!).

    Για τον Φώτη, οι συστάσεις είναι περιττές… Με γαλόνια στην εστίαση, μετρ στο ψήσιμο, πιστός στην παράδοση που ψήνει στα ξυλοκάρβουνα, με βαθειά γνώση και άποψη στο κρέας. Έχει πολύ προσωπικό, αλλά μπαίνει ο ίδιος στην κουζίνα κι επιμελείται ο ίδιος, μαζί με όλα τα παιδιά τα οποία αντιμετωπίζει ως συνεργάτες του. Κι ενώ θα μπορούσε να επαναπαυτεί στις δάφνες ενός εγχειρήματος που έχει αγαπήσει σύσσωμη όλη η Αθήνα, είναι κάθε μέρα στο μαγαζί. 

    Αν μας έκλεινες τα μάτια και δοκιμάζαμε κάτι που βγαίνει από το grill του – που προικίζει τα κρέατά του με το άρωμα του κάρβουνου – θα ορκιζόμασταν ότι βρισκόμαστε σε κάποιο καλό κρεατοφαγικό εστιατόριο. Κι όμως είμαστε στα τραπεζάκια που απλώνονται στην πλατεία Ηούς, στα Κάτω Πετράλωνα, σε street φάση, να βιώνουμε το όνειρο του λάτρη του κρέατος. Δίπλα εξ’αριστερών, έχει pizza-pasta-burger, στην ίδια λογική, ενώ δεξιά θα βρεις τις σάλες του, μοντέρνες και φιλόξενες και πάντα γεμάτες με ικανοποιημένους πελάτες. 

    Από τον κατάλογό του δεν λείπει τίποτα: χορταστικές σκεπαστές, πληθωρικά γιαουρτλού, το ομώνυμο -σοκ- Best μπιφτέκι με κόκκινη σάλτσα που ξυπνάει μνήμες Ανατολής, χοιρινές και μοσχαρίσιες μπριζόλες, κεμπάπ που ζυμώνονται καθημερινά αποκλειστικά από τον Φώτη. Τα παραπάνω, έρχονται να πλαισιώσουν μοναδικά ορεκτικά, όπως το αρμένικο σουτζούκι αέρος, τα τηγανητά sticks κολοκυθιού και μελιτζάνας, το ψητό χαλούμι, τα λαχανικά στα κάρβουνα, αλλά και δροσερές φρεσκοκομμένες σαλάτες με ιδιαίτερα dressing η κάθεμια. 

    Ο κατάλογός του είναι μεγάλος και καταρρίπτει το κλισέ του «λίγα και καλά». Εδώ καθετί φτιάχνεται στην απόλυτη διαφάνεια πίσω από τζαμαρίες που συνδέουν την ενέργεια της κουζίνας με τον δρόμο. Για τον πιο γλυκό επίλογο κράτα χώρο για τα κολασμένα γλυκά του, που φτιάχνονται καθημερινά. 

    Best Taste 
    Αθηνόδωρου 23, Κάτω Πετράλωνα, τηλ. 2103410005 
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

    Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν μαγικές στιγμές που σου υπενθυμίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Νέα Ιωνία: Μια γειτονιά που ξέρει ακόμα να ζει

    Η συνοικία της Νέας Ιωνίας ιδρύθηκε το 1923 μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Ως ημέρα ίδρυσης της θεωρείται η Κυριακή...

    The Crepa Files: Οι καλύτερες κρέπες στην Αθήνα (Μέρος Α’)

    Είναι λεπτή, «ευέλικτη» και πολύ ελαφριά! Η απλούστατη αυτή λεπτή πιτούλα φτιάχνεται στα πυρωμένα μάτια των κρεπερί και είναι...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot