Τα Le Greche έχουν ραμμένη τη φινέτσα πάνω τους από την αρχή μέχρι το τέλος. Και δεν εννοούμε μόνο τις ζεστές, χρυσοχάλκινες καμπύλες στο ντεκόρ των καταστημάτων τους, ούτε τα εντυπωσιακά κυπελάκια των παγωτών τους. Αυτό που έχουμε στο μυαλό μας είναι η ελεγκάν γεύση τους. Αυτή που γλυκαίνει με στυλ και απλόχερο ηδονικό ιταλισμό, κάθε στιγμή της ημέρας μας και στέλνει στο πυρ το εξώτερον ενισχυτικά γεύσης, σκόνες, μαργαρίνες, έτοιμα μίγματα και συντηρητικά.
Την κρίσιμη σημασία της «διαύγειας» στην πρώτη ύλη μαζί με τα αλχημιστικά μυστικά του εργαστηρίου, η Εύη Παπαδοπούλου τα διδάχτηκε δίπλα σε τιτάνες της τέχνης όπως ο Iginio Massari στην Brescia της Βόρειας Ιταλίας και ο Franco Palmieri – ένας από τους πιο σπουδαίους δασκάλους χειροποίητου ιταλικού παγωτού παγκοσμίως. Γι’αυτό, μαζί με τον Φώτη Αληφραγκή, σερβίρουν «αλήθεια» στη γεύση, το «όλα από την αρχή» ενός παγωτού, σαν παγωμένο fine dining.
Με τις κορυφαίες πρώτες ύλες να είναι λοιπόν ο ορισμός της δικής τους πολυτέλειας, κάθε Χριστούγεννα προξενούν γιορτινούς γευστικούς κραδασμούς, με limited edition προτάσεις που ξεφεύγουν άρδην από τα τετριμμένα, μελομακάρονα σε γκουρμέ γλυκομπουκιά, να μελώνουν διακριτικότατα με ποιοτικό μέλι και να σπάνε σε μια τραγανή έκρηξη στο στόμα, κουραμπιέδες ζουμεροί, σαν θριφτό θαύμα, με τόση-όση ζάχαρη άχνη, αλλά και το αλφαβητάρι της ιταλικής «Buon Natale» ζαχαροπλαστικής.
Σταθερά στο εορταστικό τραπέζι, η μοναδική Αλάσκα, που εμφανίζεται φλαμπέ στο τέλος του γεύματος. Νέα πρόταση η εκλεπτυσμένη τάρτα σεμιφρέντο mont blanc με πουρέ κάστανου σε βάση σαμπλέ σοκολάτας. Ζεστή Tenerina, το ιταλικό σουφλέ σοκολάτας, που μας προτείνουν με παγωτό αλμυρή καραμέλα ή φινετσάτο αμύγδαλο κροκάν. Κι ασφαλώς, τα αέρινα Pandoro Strega που με σωστό οριζόντιο κόψιμο και μια μικρή περιστροφή μετατρέπονται σε πεντανόστιμα κι εντυπωσιακά βρώσιμα Χριστουγεννιάτικα δέντρα!
Εμβληματικό δώρο, η σειρά panetone που προέκυψε από συνεργασία των Dolce & Gabbana με την ιστορική Fiasconaro, με λευκή σοκολάτα και βελούδινη κρέμα σισιλιάνικου αμυγδάλου ή με λικέρ εσπεριδοειδών και σαφράν, όπως τα απολαμβάνει η Νότια Ιταλία, προβλέπεται όπως πάντα να γίνουν sold out.
Το Panfonte τους είναι μούρλια: πρόκειται για ένα παραδοσιακό μαστιχωτό ιταλικό επιδόρπιο που περιέχει φρούτα και ξηρούς καρπούς. Αποτελεί μια χριστουγεννιάτικη παράδοση που συνδέεται κυρίως με την επαρχία της Σιένα, ένα περιεκτικό κέϊκ με μπαχαρικά όπως μοσχοκάρυδο, κανέλλα και πιπέρι, ψήνεται ελαφρώς και στην εκδοχή τους έχει ελληνική πρώτη ύλη, αυξημένη ένταση εσπεριδοειδών και σοκολάτας, και συνδυάζεται στο πιο πρωτότυπο και εντυπωσιακό πλατό τυριών και αλλαντικών.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά και πολλά ακόμα ευφάνταστα κι ελαφριά, φέτος για πρώτη φορά τα Le Greche μας καλούν να χαρούμε τις βραδινές μας βόλτες στην πόλη με ένα cocktail on the go, negroni, martini, spumante ή prosecco στο χέρι, αφού άλλωστε τα Χριστούγεννα πάνε χέρι-χέρι με μια ανάγκη να αισθανθούμε πως μας κακομαθαίνουμε.
Le Greche
Αθήνα: Μητροπόλεως 16, τηλ. 2167006458
Νέο Ψυχικό: Ολυμπιονικών 220 & Λυκούργου, τηλ. 2130416299
Αγία Παρασκευή: Λεωφ. Μεσογείων 456, τηλ. 2100101617
Ακρόπολη: Λ.Συγγρού 16, τηλ: 2109244989
legreche.com | Facebook | Instagram