spot_img

Ραδιουργίες: Νόστιμοι μεζέδες με φρέσκια άποψη, στα Πετράλωνα

Δε γίνεται να μη λατρέψεις την γοητευτική και αυθόρμητα σκηνογραφημένη παλιομοδίτικη νοσταλγία στις Ραδιουργίες. Το μεζεδοπωλείο που πάντρεψε την παράδοση με την ασίγαστη δημιουργικότητα στις γεύσεις – πολύ πριν αυτό γίνει cool – συνεχίζει ακάθεκτο την πλεύση του, νοτισμένο με comfort οικειότητα και θέρμη, τόσο στο φαγητό όσο και στην διασκέδαση. 

Ο χώρος τους, με τις διάσπαρτες αντίκες, τον «δίσκο του Ζήκου» – που έχει μετατραπεί έξυπνα σε φωτιστικό οροφής – τις χειροποίητα ζωγραφισμένες ξύλινες καρέκλες του, χορταίνει το μάτι λίγο πριν έρθουν οι πρώτοι μεζέδες: ζουμερά μανιτάρια σχάρας με σως λεμονιού, σκόρδο, κάρι, πάπρικα και κύμινο, Μετσοβίτικο κοτόπουλο με μια αλησμόνητη σάλτσα καπνιστού τυριού Μετσοβόνε και λιαστή ντομάτα, το καθιερωμένο – και best seller – Chili con Carne με σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο κιμά, πανσέτα, κόκκινα φασόλια, μπέϊκον και καυτερή πιπεριά – απλά πεντανόστιμο, τρώγεται απνευστί.

Δε νοείται να έρθεις και να μη δοκιμάσεις το μοσχαρίσιο συκώτι τους στη σχάρα, που σερβίρεται με φάβα και καραμελωμένα κρεμμύδια, χαρίζοντας τη νοστιμιά τους σε κάθε μπουκιά, το πιο νόστιμο κοντοσούβλι των πέριξ, ραντισμένο με μια εξαιρετική σάλτσα μουστάρδας, την σπαλομπριζόλα-υπερπαραγωγή των 700 γρ, με αρωματικό βούτυρο και ψητές πατάτες νέας γης. Εδώ δεν θα τσιμπολογήσεις απλά, θα φας την ουσία της Ελλάδας, όλη! 

Στις Ραδιουργίες ο μεζές προσαρμόζεται σε μια νέα εποχή, που ρωτά, πρωτίστως για την ποιότητα και απαντά με ένα ηχηρό «ναι», χωρώντας τον αγρό και τον συνεταιρισμό, το ψητό και το μαγειρεμένο, όλα όσα λαχτάρησε η πείνα του ανθρώπου και η διάθεση της παρέας. Καιρού επιτρέποντος, στην ταράτσα γίνεται το αδιαχώρητο, αφού προφέρει μια απρόσκοπτη θέα στο λόφο με τις παρέες να «ραδιουργούν» στο ποιος θα «κλέψει» τα περισσότερα μεζεδάκια.

Ραδιουργίες
Κοίλης 33, Άνω Πετράλωνα, τηλ. 2110121426
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Cafeistas: H νέα, πρωτότυπη και πρακτική συσκευασία καφέδων tin can 250g 

Το τοπίο του καφέ στην Ελλάδα μονίμως ανανεώνεται, αναβαθμίζεται, εξελίσσεται με ρυθμούς πιο γρήγορους κι από το μεσοδιάστημα αφαλάτωσης...

Στέγη: Το «Οξυγόνο» του Ιβάν Βιριπάγιεφ σε 4 καθολικά προσβάσιμες παραστάσεις

Στη Στέγη, η συμπερίληψη, η προσβασιμότητα και η ισότητα είναι αναπόσπαστα στοιχεία του οικοσυστήματός της. Και φέτος, ως ενεργό μέλος...

Ισραήλ και Λίβανος συμφώνησαν για κατάπαυση πυρός

Μιλώντας από τον Rose Garden του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι έχει «καλά νέα»...

Κεραμεικός: Συνελήφθη 65χρονος για ομοφοβική επίθεση σε βάρος 27χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ, στις 24 Νοεμβρίου ένας 65χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας για...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

The Beer Guide: Οι καλύτερες διευθύνσεις για να απολαύσεις ψαγμένες μπύρες στην Αθήνα

Η εξέλιξη της ζυθοποιίας στην Ελλάδα αλλά και οι κοινότητες των απανταχού beer lovers που δοκιμάζουν, αξιολογούν και μοιράζονται τις εμπειρίες...

Vegan μαγαζιά στην Αθήνα: Η χαραυγή μιας πιο υγιεινής και #crueltyfree γαστρονομικής καθημερινότητας

Οι διατροφικές συνήθειες είναι μια συνειδητή επιλογή, που επηρεάζει όχι μόνο τον ατομικό οργανισμό, αλλά και ολόκληρο το οικοσύστημα...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot