spot_img

Ο Μίμης και η Άννα: Χίλιες και μία νοστιμιές στον Κορυδαλλό

Διαχρονικά, όταν ο ιδιοκτήτης είναι στα ενδότερα της κουζίνας κι επιμελείται αυτός τα πιάτα, τότε η κουζίνα «φορά» πάντα τα καλά της ‒ όπως μας έχει διδάξει και η κλασική, γαλλική εστιατορική παράδοση. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση του Μίμη και της Άννας: Ο chef Δημήτρης Τζιράκης κι η σύζυγός του η Άννα, τα τελευταία 5 χρόνια τρατάρουν τους επισκέπτες τους την οικειότητα της ελληνικής, μαμαδίστικης κουζίνας με τεχνικές και στησίματα του «σήμερα», σε μια πανέμορφη πέτρινη μονοκατοικία του 1934 που αποτελεί ένα υπέροχο αρχιτεκτονικό παράδειγμα της ζωής του προηγούμενου αιώνα, αλλά κι ένα ταξίδι στο χρόνο, με ζεστασιά, θαλπωρή και ωραία διάθεση.

Για τους παλαιότερους, το concept τους βασίζεται στο Αλφαβητάρι των παιδικών μας χρόνων, και συγκεκριμένα στο εμβληματικό εξώφυλλο του, με τους ομώνυμους «πρωταγωνιστές», τον Μίμη και την Άννα. Αυτή τη νοσταλγία, την αντιλαμβάνεσαι σε όλο το περιβάλλον του γαστροκουτουκιού τους: στους πίνακες, τους άβακες, τους χάρτες και στα αναγνωστικά βιβλία, πριν προλάβεις να καθίσεις, έχεις ήδη χαλαρώσει κι έχεις αφεθεί στα έμπειρα χέρια τους. Τα Παρασκευοσαββατοκύριακα έχουν και live, με έντεχνα και λαϊκά σε ωραίες διασκευές, που από μόνα τους λειτουργούν αφροδισιακά στην όρεξη και το κέφι για μοιρασιά του μενού τους.

Το οποίο αλλάζει συχνά-πυκνά, εξελίσσεται μονίμως προς το καλύτερο και δεν περιγράφεται: Η καλή αρχή γίνεται με Κρητικό ντάκο, με μπισκότο από χαρούπι, ολόφρεσκη ντομάτα και μους ξινομυζήθρας, τα «Γλωττιδόφωνα», που είναι φλογέρες με ζαμπόν, μπέικον και τυρί – τόσο πεντανόστιμα που τρώγονται μονοκοπανιά – και τρυφερή μαραθόπιτα, από παραδοσιακή Κρητική συνταγή. 

Μετά είναι όλες οι αρετές του κρέατος, κότσι ψημμένο sous-vide στο ρόνερ ή το «Κοκό του Μίμη» με μπουκίτσες κοτόπουλου περασμένες από το τηγάνι, που σερβίρονται σε φωλιά από κανταϊφι με βελούδινη κρέμα φέτας. Ρώτα και για το λαχταριστό «Τριμπούρδ€lo», δοκίμασε τις πληθωρικές ποικιλίες, τον χειροποίητο καβουρμά από συνταγή του παππού του Δημήτρη από την Ξάνθη, επισκέψου τους Παρασκευή για να βιώσεις το πιο νόστιμο στιφάδο σαλιγκαριών, με μια μοναδική, ανεπαίσθητη γλυκάδα, κι αυτό από οικογενειακή, Κρητική συνταγή.

Όλα τα παραπάνω, θα τα απολαύσεις με μια πολύ ωραία λίστα κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα, πλήθος από αποστάγματα, αλλά και το δικό τους τσίπουρο. Για τον πιο γλυκό επίλογο, «κράτα χώρο» για το εκμέκ τους, είναι μια αποκάλυψη. 

Ο Μίμης και η Άννα
Ασκληπιού 34, Κορυδαλλός, τηλ. 2130144642
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Cafeistas: H νέα, πρωτότυπη και πρακτική συσκευασία καφέδων tin can 250g 

Το τοπίο του καφέ στην Ελλάδα μονίμως ανανεώνεται, αναβαθμίζεται, εξελίσσεται με ρυθμούς πιο γρήγορους κι από το μεσοδιάστημα αφαλάτωσης...

Στέγη: Το «Οξυγόνο» του Ιβάν Βιριπάγιεφ σε 4 καθολικά προσβάσιμες παραστάσεις

Στη Στέγη, η συμπερίληψη, η προσβασιμότητα και η ισότητα είναι αναπόσπαστα στοιχεία του οικοσυστήματός της. Και φέτος, ως ενεργό μέλος...

Ισραήλ και Λίβανος συμφώνησαν για κατάπαυση πυρός

Μιλώντας από τον Rose Garden του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι έχει «καλά νέα»...

Κεραμεικός: Συνελήφθη 65χρονος για ομοφοβική επίθεση σε βάρος 27χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ, στις 24 Νοεμβρίου ένας 65χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας για...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Τα πιο 10+1 πιο hot nail salons στην Αθήνα για το 2021

Γιατί οι γυναίκες επιμένουν να επισκέπτονται τα νυχάδικα αντί να περιποιούνται μόνες τα νύχια τους στο σπίτι; Γιατί είναι η...

Αφιέρωμα: Προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας που ξεχωρίζουν

Ενώ η οικονομία υποφέρει κάτω από το βάρος της ενεργειακής κρίσης, οι εξαγωγές αισθάνονται μια χαρά τώρα τελευταία -...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot