Ο Δημήτρης Σκοκέας και ο Νίκος Νικολακέας, στα δρώμενα της Καλαμάτας δεν χρειάζονται συστάσεις. Με αυτή την ωραία διάθεση κι ενέργεια που χαρακτηρίζει όλους αυτούς τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται σε αυτό που πραγματικά αγαπάνε, και με 2 μαγαζιά που αντάξιά τους δεν έχει ούτε η Αθήνα, το μόνο σίγουρο είναι ότι κάτι «κάνουν» καλά.
Όλα ξεκίνησαν το 2010, όταν το «Κύτταρο» πρωτοάνοιξε τις πόρτες του και σύστησε τους Μεσσήνιους στις αρετές του ουίσκι σε κάθε εκδοχή του, από malts μέχρι οργανικά, κι από Αμερικανικά μέχρι Σκοτσέζικα. Η κάβα του έγινε το αλφαβητάρι κάθε αποστάγματος, premium, καθιερωμένου, εξεζητημένου, με αποτέλεσμα σήμερα να σερβίρει γύρω στις 750+ ετικέτες whiskey, αλλά και gin, ρούμια, βότκες κ.α.
«Το πιο ροκ μπαρ της πόλης», όπως είναι το motto του από την αρχή, το «ροκ» δεν το φέρει μόνο σαν «σημαία» της μουσικής του, αλλά ως ιδιοσυγκρασιακή ταυτότητα, όντας ανεπιτήδευτα cool, χωρίς τίποτα στημένο στην ατμόσφαιρα, έχοντας κατορθώσει να σμίγει ετερόκλητα κοινά, από νέους και νέες, μέχρι ψαγμένους λάτρεις των premium απολαύσεων αλλά και των cocktails. Κι όλα αυτά σ’ένα ιστορικό κτίριο με βουκαμβίλιες, χρώμα και ξύλο, βγαλμένο από εικόνες των ιδιοκτητών του σε Ελλάδα και εξωτερικό, σίγουρα ένα και μοναδικό.
Μεσοτοιχία, πριν 3 χρόνια, δημιουργήθηκε το Notos Beer House με στόχο να μας μυήσει στην ελληνική ζυθοποιία κυρίως, φιλοξενώντας στα ψυγεία και τις βρύσες του ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει ο μικροπαραγωγός κι ο ζυθοποιός της χώρας μας, ήτοι 350+ ετικέτες(!) Κι αν αυτό από μόνο του δεν είναι ικανό να σε κάνει να αρχίσεις ήδη να σχεδιάζεις εκδρομή στην Καλαμάτα, δεν ξέρουμε τι άλλο μπορεί να είναι!
Η ομάδα του μαγαζιού μου μιλάει για τα ταξίδια τους ανά την Ελλάδα στις ζυθοποιίες, τις άρρηκτες φιλίες που έχουν δημιουργήσει με τους παραγωγούς, την κοινότητα που ανθίζει στη χώρα μας από ανθρώπους που ψάχνονται και δοκιμάζουν νέες συνταγές και νέες τεχνικές. Κάθε τοίχος στο μαγαζί είναι και μια προέλευση, κι ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί και να ανακαλύψει τη μπύρα του δικού του ζυθικού ονείρου, πάντα με τη βοήθεια του team του που είναι πλήρως καταρτισμένο.
Πρώτοι γιορτάσανε την Ημέρα της Μπύρας στην Καλαμάτα, κι είναι από τους λίγους ανά την Ελλάδα που μπορούν με 95% επιτυχία να σου προσφέρουν την μπύρα της προτίμησής σου με μια περιγραφή του στυλ «κόκκινη, πικρή με ξινόγλυκη επίγευση», κλπ. Μιλάμε για ναό του λυκίσκου! Δε λείπουν κι οι επιλογές σε διεθνείς μπύρες, αναμεσά τους Brewdog, Mikkeller, Stone, και πολλές ακόμη.