spot_img
More

    Κυβέλη: Η πιο απολαυστική στάση στην Κυψέλη

    Περπατώντας μέσα στην πυκνοκατοικημένη Κυψέλη, ένα γλυκό πάντρεμα παλιάς αστικής Αθήνας με το σήμερα μοιραία έρχεται στο μυαλό. Ανάμεσα στα μικρά μαγαζάκια και τις πολυκατοικίες, φτάνεις στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου, το κομβικό σημείο της Κυψέλης, και κατακλύζεσαι από συναίσθημα.

    Εμπνευσμένη από την ατμόσφαιρα της περιοχής, η Κυβέλη εκπέμπει μνήμες από τα παιδικά μας χρόνια και μια όμορφη θαλπωρή. Η φινετσάτη διακόσμηση του μαγαζιού, τα χρώματα, οι ξεχωριστές πινελιές και η μοναδικότητα των πιάτων, οδηγούν σε μια αλησμόνητη εμπειρία.

    Το όνομα του μαγαζιού, σε μια τοπογεωγραφία που ανέδειξε τα μεγαλύτερα θέατρα της πόλης, έχει δοθεί σαν φόρος τιμής στην αξέχαστη ηθοποιό Κυβέλη Αδριανού. Ταυτόχρονα, το όνομά της είναι παραπλήσιο με εκείνο της Κυψέλης και κάπως έτσι, σου μένει χαραγμένη στο μυαλό αυτή η όμορφη στάση που μπορείς να κάνεις όταν βρίσκεσαι εκεί.

    Άνοιξε τις πόρτες της τον Μάρτιο του 2016 με βασικό γνώμονα την άρτια εξυπηρέτηση των επισκεπτών και το σερβίρισμα  ποιοτικών φαγητών, με ωραίους μοντερνισμούς που κάνουν την διαφορά. Ο ιδιοκτήτης Γιώργος Αναγνώστου, επιστρέφοντας στην Κυψέλη, θέλησε να δώσει ξανά ζωή στις συνταγές της Σμυρνιάς γιαγιάς του Μπέμπας.

    Με την αρωγή του chef Γιώργου Κόντα, το αποτέλεσμα εκφράζει έναν ζεστό συνδυασμό παράδοσης και σμυρνάιικης φιλοσοφίας. Ένα γευστικό ταξίδι, που αποτυπώνει με νοστιμιά την σύγχρονη ανάγκη μας για αυθεντικότητα και ιστορία στο πιάτο. 

    Η καλή αρχή γίνεται με μια δροσερή σαλάτα όπως η Ποπάι & Σουίπι, με ρόκα, τρυφερό σπανάκι, μαρούλι, κόκκινο λάχανο, ντοματίνια, παντζάρι, φιλέτο κοτόπουλο, παρμεζάνα και βινεγκρέτ χαρουπόμελο. Οι πολυφημισμένοι κολοκυθοκεφτέδες με ντιπ γιαουρτιού κι η τηγανιά συκώτι, ό,τι πρέπει για μια εξίσου συναρπαστική συνέχεια.

    Όσον αφορά τα κυρίως, εδώ θα βρεις ακαταμάχητες επιλογές κρεατικών αλλά και θαλασσινών. Στα must try τα σκιουφιχτά με χοιρινά φιλετάκια με τσίκνωση Καρπάθου και μαλακιά φέτα κι ένα εξαιρετικό κοτόπουλο «χαρακίρι» περασμένο σε μεταλλική σούβλα. Για τον πιο γλυκό επίλογο, «κράτα χώρο» για σμυρναίικο χαλβά.

    Η Κυβέλη, είναι ανοιχτή καθημερινά από  12:00 το μεσημέρι και κλείνει στη 1:00 το βράδυ. Πάντα «ζωντανή», θα συναντήσεις ανθρώπους που έρχονται για το μεσημεριανό τους, μέχρι και χαλαρές παρέες το βράδυ που απολαμβάνουν μεζεδάκια, αλλά και κόσμο που γευματίζει πριν ή μετά το θέατρο, στο πιο ωραίο και ζεστό περιβάλλον. Ένα σημείο συνάντησης όλο ζεστασιά, για ένα γαστρονομικό ταξίδι με το οποίο θα θελήσεις περνώντας το κατώφλι της εξόδου, να ξανακλείσεις «ραντεβού» το συντομότερο δυνατό!

    Κυβέλη 
    Επτανήσου 15, Κυψέλη, τηλ. 2108219406 
    kybeli.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

    Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν μαγικές στιγμές που σου υπενθυμίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    8 εστιατόρια στην Αθήνα που μιλούν… άπταιστα ιταλικά (+8 iconic πιάτα από 8 περιοχές της Ιταλίας)

    Όταν ακούς για ιταλική κουζίνα, ο νους σου κατευθείαν πηγαίνει σε πλούσιες μακαρονάδες και πίτσες. Και όχι άδικα, αφού...

    Ίλιον: Οι καλύτερες προτάσεις για την έξοδό σου

    Η σύγχρονη ιστορία της πόλης του Ιλίου ξεκινά με την ίδρυση του οικισμού Ίλιον Τρωάς, το Μάρτιο του 1858,...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot