Παρακολουθώντας την Emily in Paris να απολαμβάνει ένα ζεστό ρόφημα κι ένα περίτεχνο γλύκισμα σε κάποιο υπέρκομψο bistro, πόσες φορές ευχήθηκες να βρισκόσουν στην θέση της; Πολλές, είναι η πιο πιθανή απάντηση.
Το Portatif στο Κολωνάκι σε μεταφέρει – έστω και λίγο- σε ένα από αυτά τα cute παριζιάνικα bistro. Στεγάζεται στην οδό Σίνα, σε ένα χώρο με υψηλό romantic ύφος κι αέρα παλιάς γλυκιάς Αθήνας. Ο ανοιχτόκαρδος χώρος με τις ρομαντικές πινελιές, δίνει νέα χάρη στο αρχοντικό οίκημα ενώ o χαρισματικός chef pâtissier Τάσος Λύτρας, υπογράφει τις δημιουργίες αυτού του μοναδικού hot spot, υπέρμετρης γλύκας και νοστιμιάς.
Ο εκλεκτός καφές και τα ζεστά ροφήματα, δεν μπορούν παρά να απογειώσουν την απόλαυση. Με γαλλική φινέτσα, το αρωματικό τσάι σε μια ποικιλία γεύσεων κι η αχνιστή μυρωδάτη σοκολάτα Gianduja, με χειροποίητη λιωμένη κουβερτούρα μαζί με τα γλυκάκια στο τραπέζι μας, συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό μιας κρύας, βροχερής ημέρας στην καρδιά του Κολωνακίου.
Ένα από τα highlights είναι αναμφισβήτητα τα φρεσκοψημένα, ζεστά, μυρωδάτα κρουασάν με πραλίνα και τα κρουασάν με pistachio. Οι μύστες γνωρίζουν καλά πώς αντίστοιχά τους, όσο κι αν ψάξεις, δύσκολα θα βρεις στην πόλη. Υπάρχουν εξαρτήσεις που δεν χρειάζονται αντιστάσεις και τα γαλλικά κρουασάν, είναι σίγουρα μια από αυτές.
Μια άλλη διαβολεμένη νοστιμιά, το μοναδικό velvet cake pistachio με βουτυρόκρεμα και κρέμα φιστίκι που εύχεσαι να μην τελείωνε ποτέ. Η αγαπημένη μηλόπιτα που η ζύμη της μοσχομυρίζει βούτυρο – το μήλο είναι φρεσκότατο και η κρέμα πατισερί γίνεται βάση για το τραγανό κραμπλ μπισκότου – είναι must try. Μην παραλείψεις δε, να δοκιμάσεις και το εκλέρ με κρέμα φυστικιού, όπως και το cheesecake σε διάφορες παραλλαγές. Ξεχωρίσαμε – και το προτείνουμε ανεπιφύλακτα – το σοκολατένιο cheesecake bueno.
Στο εμπνευσμένο brunch συναντάμε όλα αυτά τα φρέσκα υλικά που δημιουργούν μοναδικές κι ιδιαίτερες γεύσεις: Τόστ με avocado και κατίκι Δομοκού ή τόστ με καπνιστό σολωμό και αυγό, συνοδευόμενα από πλούσια σαλάτα ρόκα και dressing βαλσάμικο. Τρεις τάρτες, διεκδικούν σαγηνευτικά την προτίμησή μας και πασχίζουμε να επιλέξουμε ανάμεσα στην κλασσική με mozzarella, μανιτάρια και μπέϊκον, στην επόμενη με mozzarella και ντοματίνια και στην τρίτη με mozzarella, σπαράγγια, γαλοπούλα και παρμεζάνα.
Θα το βρεις και στην Μαυρομιχάλη, λίγα στενά πιο «κάτω» στα Εξάρχεια, να εμπλουτίζει τον χάρτη της γειτονιάς, με το Factory του, το εργαστήριο όπου λαμβάνει χώρο η μαγεία της δημιουργίας και το οποίο ενδείκνυται για πέρασμα κάθε στιγμή της ημέρας.
Πορτατίφ
Σίνα 21, Αθήνα, τηλ. 2103621866
Πορτατίφ Factory: Μαυρομιχάλη 81, Αθήνα, τηλ. 2103645264
Facebook | Instagram