Η μυθολογία που κρύβει από πίσω του ο καφές – από τα υψίπεδα του ισημερινού μέχρι τα καντούνια της Υεμένης κι από τα βάθη των αιώνων μέχρι το σημερινό λεγόμενο 3rd wave – είναι μια ιστορία ανείπωτης αγάπης, γόνιμης αναζήτησης και αδιαπραγμάτευτης απόλαυσης, ενός εκ των πιο πολύτιμων αγαθών της σύγχρονης ζωής.
Η Αυστραλία, ήταν μία από τις πρώτες χώρες που μύησαν το κοινό τους στον specialty καφέ, πολύ πριν τον ανακαλύψουμε στη χώρα μας. Πλέον, αυτό το know how – μαζί με όλες τις νοστιμιές της και το επιτυχημένο brand του Ελληνοαυστραλού George Paraskevopoulos, με καταστήματα στη Μελβούρνη, το Perth, τη Victoria, το Fremantle, κι αλλού – μπορείς να τα απολαύσεις στο Νέο Κόσμο, σ’ένα περιβάλλον βγαλμένο από το όνειρο κάθε αυθεντικού λάτρη της κουλτούρας του καφέ.
Για την «εκπροσώπηση» του Roasting Warehouse στην Ελλάδα ο George συνεταιρίζεται με έναν από τους κορυφαίους και πολυβραβευμένους barista της χώρας μας, το Νίκο Αντζαρά, με πλήθος διακρίσεων στο εξωτερικό και πιστοποιημένο SCA trainer στον καφέ και την Ελένη Ζαντικιάν. Μαζί, ήδη στις 2 εβδομάδες λειτουργίας του «δικού» μας Roasting Warehouse έχουν κάνει θραύση στις καρδιές των απανταχού coffee lovers, με 3 υπέροχα blends και διαλεχτούς single origins, που θα εναλλάσσονται.
Καταρχήν το design: Δημιουργεί μια δραματική αντίθεση με ό,τι έχεις συνηθίσει να περιμένεις από ένα coffee house, με έναν χώρο που απλώνει τη δράση του σε πολλά τετραγωνικά στον πεζόδρομο της Ντελακρουά στο Νέο Κόσμο, ψηλοτάβανο, με εργαστήριο ψησίματος, χώρο για εκπαιδεύσεις και γευσιγνωσίες, πλήθος από τραπέζια και stands και ασφαλώς μια μεγάλη μπάρα με εσπρεσιέρες, όπου και γίνεται όλη η μαγεία, πριν καταφθάσει ζεστή ή δροσερή στην κούπα σου.
Μετά είναι ο κατάλογος, που φέρνει τα καλύτερα «μαντάτα» από την ήπειρο της Ωκεανίας, το brunch όπως δεν το έχεις ξαναφάει, με επιλογές σαν τα πεντανόστιμα hash browns με brisket, που αποτελούνται από στήθος μοσχαριού σιγομαγειρεμένο στωικά, σερβιρισμένο με hash browns και αυγά ποσαρισμένα στην εντέλεια με βελούδινη hollandaise, δεν περιγράφεται είναι απλά έπος. Εξαιρετικά και τα chilli scrambled eggs με προζυμένιο ψωμί με pork belly που ψήνεται sous vide ή τα fish and chips σε ωραιότατο κουρκούτι μπύρας με homemade πατάτες και tartare sauce, που δεν αφήνουν περιθώρια μη δοκιμής.
Όπως και στην Αυστραλία, έτσι και στην Ελλάδα, μπορείς να γευτείς το Daydreamer, ένα premium χαρμάνι που είναι γλυκό και ευχάριστο, με φρουτώδη επίγευση, το Happy Days, πιο έντονο, γεμάτο σώμα με νότες σιροπιαστής, πλούσιας μαύρης σοκολάτας ή το Evolve, που έχει μια πλούσια γεύση με νότες σοκολάτας και μελιού και αφήνει μια ωραία, βαριά αίσθηση στο στόμα με γενναία επίγευση κακάο.
Το Roasting Warehouse σύντομα θα προσφέρει και υπηρεσίες χονδρικής, για άλλα καταστήματα που θέλουν να εντάξουν τον καφέ του στον κατάλογό τους, ενώ τα blends του ήδη πωλούνται για να τα χαρείς και στο σπίτι. Όλη η παραγωγική διαδικασία – από την καλλιέργεια μέχρι τη συγκομιδή – τιμώνται με τον πιο όμορφο και γεμάτο σεβασμό τρόπο από το brand και την «πρέσβειρά» του, τη «Zoya».
Roasting Warehouse Athens
Ντελακρουά 2, Νέος Κόσμος, τηλ. 6970919354
www.roastingwarehouse.gr | Facebook | Instagram