spot_img
More

    Fatto a mano ή η ανάλαφρη γλυκύτητα του πιο αναγνωρίσιμου αθηναϊκού παγωτού

    Το παγωτό είναι ένα κεφάλαιο απόλαυσης από μόνο του. Τόσο αγαπημένο και διαδεδομένο που θα το βρεις παντού και σε διάφορες μορφές, να αποτελεί πολύτιμο τρόπαιο επιβράβευσης και θεσπέσιο φίλεμα σε κάθε περίσταση και για κάθε ηλικία. Και μπορεί το παγωτό να έχει χίλια πρόσωπα και άλλες τόσες εκδοχές, την καλύτερη του θα τη βρεις αναμφίβολα στις κλασσικές αξίες του Fatto a Mano.

    Ο Γιάννης Νύκταρης, έχει με μεγάλη φαντασία και εμπειρία κτίσει χρόνο με το χρόνο, ένα συνταγολόγιο, πλούσιο σε υπέροχες δημιουργίες που σε κρατάνε φανατικό gelatomaniac κάθε ώρα και στιγμή. Συνταγές μελετημένες, με πολύτιμη βάση αποκλειστικά το φρέσκο γάλα, βουβαλίσιο ή αγελαδινό και το στραγγιστό γιαούρτι, 100% ελληνικής προέλευσης και ταυτόχρονα πλήρη απουσία πρόσθετων, αναδεικνύουν τις λεπτές γεύσεις των ολόφρεσκων πρώτων υλών που επιλέγονται προσεκτικά βάσει της εποχικότητας τους, ώστε να διακρίνεις πραγματικά κάθε γευστικό χαρακτηριστικό τους.

    Σε κάθε γεύση θα βρεις και μια χάρη που θα μαγέψει τον ουρανίσκο σου και θα σου ξυπνήσει θύμησες από τοπία και αναμνήσεις, καθώς τα υλικά που διανθίζουν με το χαρακτήρα τους τις επιλογές σου προέρχονται από γωνιές της ελληνικής γης και κυρίως της Κρήτης, ενώ η βασίλισσα της σοκολάτας Valrhona πρωταγωνιστεί στις σοκολατένιες δημιουργίες με τη γνωστή της λεπτότητα και απαλή χάρη. 

    Ανάλογα την εποχή λοιπόν, το Fatto a Mano δημιουργεί ξεχωριστές επιλογές που καθηλώνουν με το γευστικό τους diversity. Παγωτό λουκούμι περγαμόντο με 100% ΠΟΠ φιστίκι Αιγίνης ή λουκούμι τριαντάφυλλο σε μεταφέρουν σε κάποιο νησιώτικο σαλόνι μιας άλλης εποχής, ενώ οι γεύσεις ρυζόγαλο και τσουρέκι, μέσα από τη δροσιά τους, σου ζεσταίνουν με έναν μαγικά οξύμωρο τρόπο την ψυχή. Το νησί της Κρήτης θα βρες να καθρεφτίζεται στο παγωτό ανθότυρο με μέλι και ρακόμελο και στη γεύση κανέλλα με σταφίδες ποτισμένες στη ρακή. Αν είσαι λάτρης του παραδοσιακού μαστιχωτού παγωτού, τότε μην παραλείψεις τη λευκή μαστίχα αλλά και τη μαστίχα με κομματάκια κίτρου, με απολύτως αρωματική σαγήνη!

    Τα sorbets του Fatto a Mano, είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο, με το φανατικό τους κοινό, τόσο στο κατάστημα του Περιστερίου, όσο και σε εκείνο του Παλαιού Φάληρου. Με ολόφρεσκα καλοδιαλεγμένα φρούτα που τιμούν την εποχή, χωρίς κανενός είδους πουρέ, πάστας, χρωστικής ή άλλων πρόσθετων, μοσχομυρίζουν φρεσκάδα και σου δίνουν ένα έντονο αίσθημα απόλαυσης χωρίς ενοχές. 

    Κολοκύθα, φράουλες, πορτοκάλια, φραγκόσυκα, βανίλιες, κάστανα εγχώριας παραγωγής μετουσιώνονται σε επιλογές με φύση απολύτως gluten free, και χωρίς προσθήκη λακτόζης και ζωικών λιπαρών. Ανανάδες, μπανάνες και μάνγκο εισαγωγής αποτελούν δροσιστικά, ιδανική επιλογή για vegetarian, vegans, για ανθρώπους με δυσανεξία στη λακτόζη και για όσους προσέχουν λίγο παραπάνω τη διατροφή τους. Κάθε δροσερή δημιουργία σερβίρεται σε χειροποίητα χωνάκια και αφράτες φρεσκοψημμένες βάφλες, με χειροποίητο σιρόπι που συμπληρώνει το καρέ της απόλυτης ευχαρίστησης.

    Παραδοσιακά, το παγωτό είναι η ιδανική γαρνιτούρα για ζουμερές σοκολατόπιτες, πορτοκαλόπιτες και καρυδόπιτες, Το εργαστήριο που εδρεύει στο Περιστέρι καθημερινά, σαν ένας άλλος παράδεισος γεύσης και δημιουργίας, εκτός από το πολυφημισμένο παγωτό, παράγει όλα τα παραπάνω αλλά κι ένα σωρό γλυκούς πειρασμούς, όπως banoffee, lemon pie, σοκολατόπιτα, πορτοκαλόπιτα, καρδυδόπιτα, cremeux παγωτό που φτιάχνεται εκείνη την στιγμή και tiramisu με την αίγλη ενός αυθεντικά πιστοποιημένου Valrhona Expert. Καθώς η ζήτηση, παρασύρει και την παραγωγή σε υψηλά επίπεδα και ταχύτητες, το εργαστήριο τους επόμενους μήνες, παίρνει τον χώρο του καταστήματος, που μετακομίζει σε νέο χώρο, ακριβώς δίπλα, ανοίγοντας έτσι ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Fatto a Mano, με πολλές, πολλές εκπλήξεις…

    Το Fatto a Mano, αυθεντία στο καθαρόαιμο χειροποίητο παγωτό, έχει πάρει τη θέση του στο πάνθεον των gelaterias με τον δικό του πολύ χαρακτηριστικό τρόπο. Εκείνον που καταφέρνει να παντρέψει την οικειότητα μιας αίσθησης με εκείνη της ανάμνησης, μέσα από τη φυσικότητα της ύλης και μιλώντας κατευθείαν στην καρδιά. Μια διάφανη διαδικασία παραγωγής που από το 2013 ξεδιπλώνεται πίσω από το τζάμι του εργαστηρίου σαν την πιο οικεία οπτικοακουστική παράδοση και ιεροτελεστία, δεν μπορεί παρά να σε κάνει να αισθάνεσαι μέσα σου σαν ένα χαρούμενο, ενθουσιασμένο παιδί!

    Fatto a mano 
    Κώστα Βάρναλη 21, Περιστέρι, τηλ. 2105777407
    Ζησιμοπούλου 86, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 2109431995
    www.fattoamano.com.gr Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

    Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν μαγικές στιγμές που σου υπενθυμίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Χαλάνδρι: Η πιο ενδιαφέρουσα πιάτσα στα βόρεια

    Το Χαλάνδρι είναι ο μεγαλύτερος δήμος των βορείων προαστίων και εκτείνεται από το Μαρούσι μέχρι τα Βριλήσσια, το Ψυχικό, την...

    «Μαμαδίσιες νοστιμιές»: Πού θα βρεις τα καλύτερα μαγειρευτά στην Αθήνα

    Το μαγειρευτό φαγητό ισούται με συναίσθημα. Με μνήμες. Με σωστή και υγιεινή θρέψη. Θρέψη από αυτές που ζεσταίνουν τα...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot