spot_img
More

    ΦΟΙΝΟ: Ένα μπιστρό-κόσμημα στην Καλαμάτα

    Το εστιατόριο «Φοίνο», άνοιξε τον Ιούλιο του 2021 στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας, με το όνομα του να είναι  ένα λογοπαίγνιο που πηγάζει από τις λέξεις Φαγητό και Οίνος. Απέναντι από τον μεγαλοπρεπή ναό της Υπαπαντής, θα δεις ένα ψηλοτάβανο μαγαζί, με μεγάλες τζαμαρίες, φωτεινό, ευρύχωρο, με ευρωπαϊκό αέρα που αμέσως σε κερδίζει και σου δημιουργεί μια γλυκιά, ρομαντική διάθεση. 

    Ο chef Γιώργος Χωραΐτης και η Δήμητρα Πουλοπούλου γνωρίστηκαν ενώ δούλευαν στο εστιατόριο MAZI στο Notting Hill και αποφάσισαν, γυρνώντας στη γενέτειρα τους, τη Μεσσηνία, να ανοίξουν έναν χώρο που και στους ίδιους έλειπε από την Καλαμάτα. Είναι πολύ επιλεκτικοί και αυστηροί με την πρώτη ύλη, καθώς θέλουν να χρησιμοποιούν όσο το δυνατόν περισσότερο βιολογικά ελληνικά προϊόντα. Το κρέας έρχεται κυρίως από την Τρίπολη και την Εύβοια, αλλά και από μικρούς παραγωγούς της Μεσσηνίας. Τα λαχανικά είναι οσο το δυνατόν περισσότερο από την περιοχή και την ευρύτερη Πελοπόννησο, κάποια ζαρζαβατικά φυτεύονται στα χωράφια του πατέρα του Γιώργου, πάντα στην εποχή τους.

    Αν είσαι οινόφιλος, η λίστα με τα κρασιά είναι πραγματικά εντυπωσιακή και ξεπερνά τις 200 ετικέτες. Το Φοίνο, διαθέτει μια πολύ προσεγμένη κάβα, φτιαγμένη με την γνώση και την αγάπη της Δήμητρας, με έμφαση στον Πελοποννησιακό αμπελώνα, που ενώ είναι ο μεγαλύτερος της Ελλάδας, είναι ακόμα σχετικά ανεξερευνητος , με κρυμμένα διαμαντάκια που περιμενουν να τ’ ανακαλύψεις. Με τις πολλές επιλογές σε ψαγμένες ετικέτες που προσφέρει  σε ποτήρι, μπορείς να συνδυάσεις το κάθε πιάτο με διαφορετικό κρασί, χωρίς να είναι απαγορευτικό το κόστος.

    Δεν μπορώ να μη σου μιλήσω για το ψωμί του Φοίνου: Οι μυρωδιές της ζύμης  που έχει ωριμάσει στωικά και ψήνεται στο μαντέμι, είναι συγκλονιστικό. Τα  προζυμένια ψωμιά που φτιάχνονται από την αρχή στο εστιατόριο, σε συνδυασμό με το εξαιρετικό ελαιόλαδο από τους οικογενειακους ελαιώνες του Γιώργου από το Κουτσουβέρι Μεσσηνίας, είναι ο ιδανικός τρόπος να ξεκινήσεις.  

    Κάποια από τα signature πιάτα που πρεπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε, είναι ο λαχταριστός ταραμάς τους, η σαλάτα στο μαντεμι με ντόπια μυτζήθρα , το μοσχάρι Τατάκι με πετιμέζι και σπαράγγια και  η ρεβυθάδα με γαρίδες και κάρυ. Στο τέλος, μην ξεχάσεις να παραγγείλεις γλυκό! Φρέσκο τιραμισού, ζεστό γαλακτομπούρεκο, τσουρέκι fondant ή  ανάλαφρο λεμόνι με μαρέγκα, θα κλείσουν υπέροχα το γεύμα σου!

    Φοίνο Food & Wine
    Υπαπαντής 35, Καλαμάτα, τηλ. 6940886536
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

    Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν μαγικές στιγμές που σου υπενθυμίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Βόλος, ένας και μοναδικός

    Ο Βόλος είναι πόλη της Θεσσαλίας, κτισμένη στον μυχό του Παγασητικού κόλπου, κοντά στη θέση της αρχαίας Ιωλκού και...

    Η απόλυτη wish list για τέλειες γιορτές στην Αθήνα

    Χριστούγεννα. Η εποχή των παιδιών (και όσων νιώθουν παιδιά), των εντυπωσιακών φωτισμών, της ξεγνοιασιάς, των δώρων, των ατελείωτων φιλικών...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot