spot_img

Με τα κρεμμυδάκια: Καθημερινό μαγειρευτό φαγητό με νοστιμιά και ποιότητα, στο κέντρο της Καλαμάτας

Το πρώτο πράγμα που αισθάνεσαι μπαίνοντας στο γοητευτικό μαγειρείο κοντά στην εκκλησία της Υπαπαντής στην Καλαμάτα είναι ζεστασιά. Σαν την αγκαλιά της μαμάς σου, μαζί με όλες τις νοστιμιές που έφτιαχνε στο Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι, πλούσιες κι ολόφρεσκες, παραδοσιακές και με σπιτική – αλλά όχι ερασιτεχνική – χροιά. 

Από τα τέλη του 2018 που ξεκίνησε την πλεύση του, το «Με τα κρεμμυδάκια» χαϊδεύει το στομάχι μας με γεύση που έχει κάτι από αγάπη. Το μενού αλλάζει καθημερινά βάσει εποχικότητας, σερβίροντας 13-14 πιάτα. Τα όσπρια όπως δεν τα έχεις ξαναφάει, σταθερά με μοσχαρίσια μπιφτέκια που πλάθονται στην κουζίνα του, μουσακά με αφράτη μπεσαμέλ, παστίτσιο με υπέροχο κιμά, μοσχαράκι κοκκινιστό.

Ο χώρος του μοντέρνος και φωτεινός, απλώνει τα τραπεζάκια του μέχρι έξω. Εδώ θα δεις από φοιτητές και συνταξιούχους μέχρι οικογένειες και ζευγάρια, όλοι με ένα κοινό παρονομαστή: την αναζήτηση ενός (ή και περισσότερων) θρεπτικών και value for money πιάτων. Τα οποία τα βρίσκουν και με το παραπάνω κι όταν τελειώνουν βλέπεις χαραγμένο στο πρόσωπό τους ένα χαμόγελο γλυκιάς ικανοποίησης.

Ο χώρος καθημερινά πλημμυρίζεται από τα ευλογημένα αρώματα του φρεσκοψημμένου φύλλου, αυτού που θα σε ταξιδέψει «από τη μύτη» στη γωνιά της αυθεντικότητας, αυτού που διδάχτηκε «μέσα στα ζυμάρια» η ομάδα του, σπανακόπιτα, τυρόπιτα, στην καλύτερή τους εκδοχή. Με όλα τα παραπάνω, κι οι πιο αναζωογονητικές σαλάτες, από μανιάτικη πατατοσαλάτα και Ceasar’s μέχρι παντζάρια και χόρτα. Θέλει κάτι άλλο η θαλπωρή για να δώσει παρόν; 

Με τα Κρεμμυδάκια
Μαγειρείον Υπαπαντής 10, Καλαμάτα, τηλ. 2721091000
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Οι καλύτεροι φούρνοι της Αθήνας: Ιστορίες με αλεύρι, μαγιά και προζύμι

Είναι απίστευτη αυτή η γλυκιά θαλπωρή που μας κάνει να αισθανόμαστε η μυρωδιά ενός φρέσκου ψωμιού που μόλις έχει...

Παγωμένη απόλαυση: Οι καλύτερες τζελατερίες της Αθήνας

Παλιά από το 1686, ο Σισιλιάνος Francesco Procopio dei Coltelli άνοιξε το πρώτο καφέ στο Παρίσι, το Le Procope....

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot