Ο έρωτας είναι πραγματικά παντοδύναμος. Μπορεί να αρπάξει την καρδιά σου και να την ανεβάσει σε ύψη που ποτέ δεν είχε φτάσει μέχρι σήμερα. Είναι αλήθεια ότι σε πολλούς από εμάς, κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί και με ένα αφράτο καραμελωμένο σου, γεμισμένο με απαλή κρέμα βανίλια ή μια ζουμερή σοκολατόπιτα με παγωτό. Φαντάσου, τώρα, ένα σπίτι που φιλοξενεί τα πιο λαχταριστά γλυκά και έναν αληθινό έρωτα. Αν το πρώτο πράγμα που σου ήρθε στο μυαλό δεν είναι το Σερμπετόσπιτο της Νάνσυ στου Ψυρρή, τότε χρειάζεται να περάσεις το συντομότερο μια βόλτα από εκεί!
Η Νάνσυ Κατσικάρη και ο Σεραφείμ Αλεξανδρής, μοιράζονται όνειρα, ιδέες, στιγμές, συναισθήματα και διδάσκουν μαθήματα αφοσίωσης και επιμονής. «Συνοδοιπόροι στη ζωή, μαζί σε κάθε λεπτομέρεια του μαγαζιού και πάντα εκεί ο ένας για τον άλλον», μας εκμυστηρεύονται οι ίδιοι και αμέσως καταλαβαίνουμε γιατί το Σερμπετόσπιτο είναι ένα από τα πιο ξακουστά γλυκοπωλεία της πόλης εδώ και 10 ολόκληρα χρόνια: Όταν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής συναντά την πραγματική αγάπη, γίνονται θαύματα!
Το Σερμπετόσπιτο φιλοξενεί στα τραπέζια του κόσμο από όλη την Αθήνα, αλλά και κάθε γωνιά της γης. Δεν γίνεται να περάσεις από την πλατεία Ηρώων και να μην σε συνεπάρει η μυρωδιά της ζεστής σοκολάτας, του ψημένου βουτύρου και της καραμελωμένης ζάχαρης. Τα πιο αγνά υλικά μπλέκονται με τις πιο φρέσκες ιδέες και δημιουργούν μοναδικά γλυκά, που το καθένα διηγείται και από μια αληθινή ιστορία του ζευγαριού.
Από τα πιο ανάρπαστα, το «γλυκό της αγάπης» (το πρώτο γλυκό που έφτιαξε ποτέ η Νάνσυ και φυσικά αφιέρωσε στον Σεραφείμ) ή την «μπισκοτόπιτα» (το γαμήλιο γλυκό τους), μέχρι τα πιο κλασικά, όπως ο παραδοσιακός κιουνεφές, όλα φαίνονται, αλλά και είναι τόσο λαχταριστά! Ξεχωριστή θέση στην καρδιά κάθε γλυκατζή, που σέβεται τον εαυτό του, πρέπει να έχει το Mille-feuille à la minute με δροσερή patisserie, αρωματισμένη με βανίλια Μαγαδασκάρης (αν θες έχεις και την επιλογή να προσθέσεις φρούτα του δάσους).
Ανυπέρβλητα και τα διαφορετικά είδη Beyaz (ροδάκινο, καραμέλα βουτύρου, κ.ά.), αλλά και το κέικ καρότου, το κλασικό πλέον carrot cake, με καρύδια pecan και frosting τυριού. Μην φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις το choux Σερ – έμπνευση του Σεραφείμ, εξού και Σερ! Για το τέλος, αφήσαμε μία ατομική βόμβα σοκολάτας, την bomba bueno: ένα τραγανό σουδάκι σε βάση από τσουρέκι, γεμιστό με κρέμα bueno και επικάλυψη πραλίνας.
Επειδή το πιο πιθανό σενάριο είναι να στέκεσαι υπνωτισμένος, για αρκετή ώρα μπροστά από τη βιτρίνα του Σερμπετόσπιτου, μη μπορώντας να αποφασίσεις τι να πρωτοδιαλέξεις, η Νάνσυ και ο Σεραφείμ σε περιμένουν με χαμόγελο, να έρθεις όσες φορές χρειάζεται, ώσπου να καταφέρεις να τα δοκιμάσεις όλα! Εξάλλου, όλοι ξέρουμε ότι πάντα υπάρχει χώρος για κάτι γλυκό!
Το Σερμπετόσπιτο της Νάνσυ
Πλατεία Ηρώων 1 & Καραϊσκάκη, Ψυρρή, τηλ. 2103211323
www.nancysweethome.gr | Facebook | Instagram