spot_img
More

    Γεύσεις και μυρωδιές της Ελληνικής και Μεσογειακής κουζίνας με επίγευση θάλασσας, στο εστιατόριο Νοτιάς στην Καλαμάτα!

    Το Μάιο του 2019, δύο νέα παιδιά, ο chef και ιδιοκτήτης Γιώργος Κουτσολίας με πάνω από 15 χρόνια , σήμερα, εμπειρίας σε επαγγελματικές κουζίνες και η συνιδιοκτήτρια και manager Σοφία Δαμήλου, ξεκίνησαν ένα γευστικό ταξίδι στην πόλη της Καλαμάτας, από όπου κατάγονται.

    Αν και μόλις πέντε ετών, το εστιατόριο «Νοτιάς» στη Μαρίνα της Καλαμάτας έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως κορυφαίο στο είδος του και να κερδίσει την αγάπη των επισκεπτών του. Σε έναν όμορφο και άνετο χώρο με θέα στη θάλασσα όπου ησυχάζει το μυαλό και το μάτι, με ήρεμη και χαλαρή ατμόσφαιρα, lounge μουσική και μοντέρνα αισθητική, το παραδοσιακό παντρεύεται γευστικά με το μοντέρνο.

    Σεβόμενοι πάντα την πρώτη ύλη, με λιτή μαγειρική, χωρίς ωστόσο γευστικές εκπτώσεις, προσφέρουν ένα ιδιαίτερα προσεγμένο μενού με έμφαση στην τοπικότητα και γεύσεις που αναδεικνύουν τα της θάλασσας με πολλούς τρόπους. Ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά ψημένα στη σχάρα υποδειγματικά, ελαφρώς ραφιναρισμένα πιάτα με νόστιμα twists, χειροποίητες παρασκευές, signature σαλάτα (τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω εποχικότητας) με αλμυρίκια και ωμά πιάτα σε εκδοχή ταρτάρ, καρπάτσιο ή σεβίτσε, είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που αξίζει να δοκιμάσεις όταν επισκεφτείς το «Νοτιά».

    Το μενού συμπληρώνουν τα επιδόρπια και φυσικά η προσεκτικά επιλεγμένη κάβα με αποστάγματα από όλη την Ελλάδα, φρέσκια ντόπια μπύρα και μια συνεχώς ανανεωμένη λίστα κρασιών με σαφή προσανατολισμό στους Πελοποννησιακούς αμπελώνες. Ζητήστε από το προσωπικό να σας βοηθήσει να επιλέξετε το κατάλληλο κρασί για μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία.

    Βασική φιλοσοφία του σεφ αλλά και όλης της ομάδας, είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η έμφαση στη λεπτομέρεια και η συνεχής εξέλιξη. Το εστιατόριο άλλωστε φημίζεται για το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που παρέχει, για τη γρήγορη και ευγενική εξυπηρέτηση των πελατών καθώς και για την ποιότητα των προϊόντων και των πρώτων υλών που επιλέγονται προσεκτικά πριν καταλήξουν στο πιάτο σας. Συνεργάζεται με τοπικούς παραγωγούς και ντόπιους ψαράδες, γι’ αυτό και στο «Νοτιά» θα βρείτε το φρέσκο ψάρι στα καλύτερά του.

    Εστιατόριο «Νοτιάς»
    Ποσειδώνος 4, Μαρίνα Καλαμάτας τηλ. 2721095280
    www.notiaskalamata.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

    Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν μαγικές στιγμές που σου υπενθυμίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Χολαργός: Τα πιο hot στέκια για φαγητό, ποτό και διασκέδαση

    Ο Χολαργός είναι στρατηγικά τοποθετημένος μεταξύ βορείων προαστίων και κέντρου, και χρησιμοποιούμε τον όρο «στρατηγικά» με διπλή σημασία, αφού...

    Τα καλύτερα σουβλάκια στην Αθήνα: Η τριλογία της απόλαυσης (Μέρος Β’)

    Συζητώντας για αγαπημένες γεύσεις, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για να έρθει στην κουβέντα το κρέας και δη το σουβλάκι....

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot