spot_img
More

    Sette 7: Αυθεντική Ιταλική κουζίνα στην καρδιά της Κοζάνης

    Το Sette 7 αποτελεί αδιαμφισβήτητα μία σταθερή επιλογή για εσένα που θέλεις να γευτείς την αυθεντική Ιταλική κουζίνα. Με το που φτάσεις στο εστιατόριο η γραφική γειτονία με τον πλακόστρωτο δρόμο στο κέντρο της Κοζάνης σε μεταφέρει στα γραφικά σοκάκια της Ρώμης ενώ μόλις μπεις στο μαγαζί η προσεκτικά διακοσμημένη σάλα θα σου μεταφέρει αμέσως την φιλική αύρα του καταστήματος και του προσωπικού που περιμένει να σε εξυπηρετήσει. 

    Μιλάμε για ένα κλασάτο και πολυδιάστατο design στο σαλόνι, καθώς το minimal – industrial style, παντρεύονται αρμονικά με τα ζεστά γήινα χρώματα των καθισμάτων και των τραπεζιών, αναδεικνύοντας την ιταλική φινέτσα. Την ίδια στιγμή, ο κατάφυτος υπαίθριος χώρος έρχεται να ολοκληρώσει τον προσεκτικά σχεδιασμένο χώρο του καταστήματος ενώ απαλός θερμός chic φωτισμός σε χαλαρώνει και σε προετοιμάζει για τα γευστικά επακόλουθα που θα σε συναρπάσουν. 

    Η αύρα του μαγάζιου το καθιστά κατάλληλο για ένα aperitivo ή ένα περιποιημένο cocktail μετά την δουλειά. Τα νέα είναι καλά και στο μέτωπο του κρασιού, καθώς η κάβα του μπαρ διαθέτει προσεκτικά διαλεγμένα και εκλεκτά κρασιά που θα σε ταξιδεύσουν στα μονοπάτια της χαλάρωσης και της ευφορίας.

    Ωστόσο, το ταξίδι συνεχίζεται με ένα μενού που ξεχωρίζει για την ποικιλία των πιάτων του, καλύπτοντας όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις. Από τις παραδοσιακές πίτσες με λεπτή ζύμη και πλούσια γεμίσματα μέχρι τις φρέσκες σάλτσες και σαλάτες με εκλεκτά υλικά. 

    Παρ’ όλα αυτά, η χώρα των Καισάρων διαθέτει ολόκληρη αυτοκρατορία από ζουμερές πάστες με σάλτσες που ξεχειλίζουν από γεύση, ενώ για εσένα που είσαι λάτρης του κρέατος το μόνο σίγουρο είναι πως οι προτάσεις του μένου του Sette 7 για burgers και stakes θα κερδίσουν αμέσως το ενδιαφέρον σου. 

    Tα ορεκτικά του ένα προς ένα έρχονται και σε ταξιδεύουν στην κουζίνα της χώρας των γονδολιέρηδων. Μπορείς να ξεκινήσεις ιδάνικα την γαστρονομική σου εμπειρία επιλέγοντας από το μένου το Varieta di formaggi e salumi. Πρόκειται για ποικιλία τυριών και αλλαντικών συνοδευόμενα απο μαρμελάδα ντομάτας τα οποία συνδυάζονται εξαιρετικά με ένα από τα προσεκτικά επιλεγμένα λευκά κρασιά του καταστήματος.

    Η πίτσα Alla diavola με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, μοτσαρέλα, ελιά, πιπεριές και Ιταλικό πικάντικο σαλάμι είναι σίγουρο πως θα σε συνεπάρει με την νοστιμιά της. Όσον αφορά τα ζυμαρικά τα Striggoli verdi αποτελούν μία deliziozo επιλογή. Πράσινα ζυμαρικά με proscitto, φρέσκα μανιτάρια μαζί με κρέμα γάλακτος και τριμμένη παρμεζάνα δημιουργούν μια απολαυστική πανδεσία γεύσεων η οποία σε παίρνει από το χέρι και σε μεταφέρει στην περίφημη Piazza Santo Stefano της Μπολόνια.

    Την μυσταγωγία της απόλαυσης έρχεται να ολοκληρώσει το Filetto di maiale alla griglia crema. Πρόκειται για ψαρονέφρι ψημένο στη σχάρα μέχρι να αποκτήσει μία λαχταριστή καφέ και τραγανή επιφάνεια συνοδευόμενο με σάλτσα a la crème και baby πατάτες σωτέ. Ένα πιάτο που συνδιάζει την απλότητα με την πολυτέλεια αναδεικνύοντας την φινέτσα και το μεγαλείο της ιταλικής κουζίνας με κάθε μπουκιά. Χωρίς δεύτερη σκέψη τα πιάτα του Sette 7 είναι ένα έργο τέχνης τόσο γευστικά όσο και εμφανισιακά!

    Sette 7
    Βασιλείου Φορή 7, Κοζάνη, τηλ. 2461027777
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Έξι αγενή σχόλια που δεν πρέπει να κάνουμε στο τραπέζι

    Δυστυχώς, η συνήθεια του σχολιασμού γύρω από το τι τρώνε οι άλλοι είναι κοινή, εξηγεί η Χίδερ Μπέικερ, κοινωνική...

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    The Beer Guide: Οι καλύτερες διευθύνσεις για να απολαύσεις ψαγμένες μπύρες στην Αθήνα

    Η εξέλιξη της ζυθοποιίας στην Ελλάδα αλλά και οι κοινότητες των απανταχού beer lovers που δοκιμάζουν, αξιολογούν και μοιράζονται τις εμπειρίες...

    Αφιέρωμα: Τα 10 καλύτερα vape shops της Αθήνας

    Τον Αύγουστο του 2015, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (Public Health England) δημοσίευσε μια εκτενή αναφορά για τα...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot