Η παράδοση που δημιουργήθηκε από ντόπιους και πρόσφυγες για να γίνει ταυτότητα και πάθος στη γαστρονομία, επιβιώνει γνησιότερη στην Ήπειρο, εκεί όπου γεννήθηκε. Το τσίπουρο, ο μεζές, η αλοιφή, είναι γέννημα θρέμμα του Βορρά, που δεν ξεγελιέται, ξέρει να τρώει, είναι καλοφαγάς και δεν παζαρεύει επουδενί το καλύτερο. Με αυτό το «Ηπειρώτικο» DNA, 2 φίλοι, o Αλέξης Πρέντζας και ο Μάνος Κορμανός, με καταγωγή από το Αθαμάνιο Άρτας και τα Μαστοροχώρια Ιωαννίνων αντίστοιχα, είναι οι άνθρωποι πίσω από το δυναμικό street food project που από την πρώτη μπουκιά θα σε κάνει να αναφωνήσεις με ενθουσιασμό.
Το Street Habit θα γκρεμίσει ό,τι είχες στο συνειδητό και το ασυνείδητό σου για το φαγητό που τρώγεται «στο δρόμο»: Εδώ το περιτύλιγμα μπορεί να είναι χάρτινο, οι τεχνικές, οι πρώτες ύλες και η όλη έμπνευση έχει βαθιές εστιατορικές ρίζες. Άλλωστε τα παιδιά πριν την πανδημία, διατηρούσαν καφενείο στις Χαϊχούτες στην Κω, όπου μαγείρευαν παραδοσιακά πιάτα αλλά και πιο ιδιαίτερα, συνδυάζοντας π.χ. το τσιμιτσούρι με την ξινομυζήθρα και άλλα τέτοια δημιουργικά και πεντανόστιμα.
Το εγχείρημά τους στον Κεραμεικό έχει τη στάμπα του νόστιμου, του Έλληνα μικροπαραγωγού, στα 9 μπέργκερ και στα 11 σάντουιτς που σερβίρουν θα γευτείς πρόβατο σιγομαγειρεμένο σε μπύρα, καπνιστό τυρί, φασολάκι πίκλα, ντομάτα και χειροποίητη mayo με καραμελωμένα πράσσα στο «Ηπειρώτικο» και μπιφτέκι μοσχαρίσιο, μελιτζάνα πανέ, τυρένια μπεσαμέλ με καπνιστή μελιτζάνα, κρεμμύδι, μαϊντανό και χειροποίητη σάλτσα ψητής ντομάτας στο «Χουνκιάρ». Ιδέες, υφές, γεύσεις και συνδυασμούς όπως δεν τα έχεις ξαναφάει πουθενά αλλού.
Τα ψωμιά κι αυτά είναι φτιαγμένα, κομμένα και ραμμένα στις δικές τους προδιαγραφές από κοντινό φούρνο, είναι αφράτα σαν σύννεφο, όπως και κάθε άλλη παρασκευή που γίνεται εκ του μηδενός, οι μαγιονέζες, οι σάλτσες, οι πίκλες, τα κρέατα τα προμηθεύονται από τα Γρεβενά, ενώ η φέτα, το ανθότυρο, η γαλομυζήθα, το πρόβειο τυρί σχάρας, καταφθάνουν από το τυροκομείο Κωστάκης στα Χανιά.
Best seller είναι και το Κρητικό sandwich που φιλοξενεί απάκι, γραβιέρα, ελιές και χειροποίητη mayo λιαστής ντομάτας στα 2 ψωμάκια του, όπως κι η «Μαδημένη Κότα» με κοτόπουλο που μαγειρεύεται με κρεμμύδι, κάππαρη, μουστάρδα, κρασί & δεντρολίβανο και πλαισιώνεται από αγγούρι, ανθότυρο και χειροποίητη honey mustard mayo, απλά ανυπέρβλητο. Δε λείπουν οι vegetarian και οι vegan επιλογές, όπως το «Μανιτάρι», με μανιτάρια ψητά, γραβιέρα, ρόκα, pesto λιαστής ντομάτας, τραγανό κρεμμύδι και χειροποίητη mayo με τρούφα και άλλες νοστιμιές. Υπερατού και οι πολλές επιλογές σε μπύρα από ελληνικές μικροζυθοποιίες.
Για φαγητό που θα ταιριάξει μοναδικά στο δικό σου street όνειρο, για γεύσεις με ευκρίνεια και ειλικρίνεια, με ευφυία, που φτιάχνονται στην απόλυτη διαύγεια μπροστά στα μάτια σου, και πρακτικά για μια πρωτόγνωρη εμπειρία που μέχρι πρότινος δε θα συνταντούσες πουθενά στην πόλη, το Street Habit είναι μια «διεύθυνση» που πρέπει να μπει άμεσα στο καρνέ σου.
Street Habit
Λεωνίδου 41, Μεταξουργείο, τηλ. 2114244293
Facebook | Instagram