spot_img

Σχίνος μπιστρό: Ένα λαμπρό κεφάλαιο στην αθηναϊκή γαστρονομία

Απολαυστικές ασκήσεις γευστικής αρμονίας ανάμεσα στα διαλεκτά κρασιά και τις σπεσιαλιτέ του Κωνσταντίνου Λαλαούνη

Μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη των τελευταίων χρόνων είναι ο εκδημοκρατισμός της γαστρονομίας, που αφουγκράζεται τις ανάγκες του κοινού και κάνει αυτό που θα λέγαμε τις γκουρμέ προτάσεις προσιτές σε όλους, χωρίς καμία εξαίρεση. Ένα τέτοιο εστιατόριο είναι ο Σχίνος. 

Εδώ η εποχικότητα σμίγει με τις πιο σύγχρονες τεχνικές κι η έμπνευση βρίσκει υπέροχα μονοπάτια συνδυασμών υλικών και υφών, για ένα άρτιο και αψεγάδιαστο γευστικό αποτύπωμα. Κι όλα αυτά τα απίστευτα, σε απίστευτα value for money τιμές, αν αναλογιστεί κανείς την ποιότητα, την παρουσίαση, τον μικροπαραγωγό, την εξυπηρέτηση και το υπέροχο περιβάλλον. 

Οι δρόμοι για την απόλαυση ανοίγονται μπαίνοντας σ’ένα κατάφυτο αίθριο – στην ησυχία και την αγκαλιά ενός off broadway πεζοδρόμου – ο ήλιος χαϊδεύει στωικά το πρόσωπό σου όσο προχωράς στα «ενδότερα». Στη σάλα με τη ζεστασιά του ξύλου και το μίνιμαλ – αλλά καθόλου στείρο – design, σαν καλεσμένος σε νησιώτικο αρχοντικό, σαν μουσαφίρης σε ομήγυρη φίλων. Ατμοσφαιρικός, ανοιχτόκαρδος, με ωραίους φωτισμούς, ο Σχίνος εκπέμπει ζεν κοσμικότητα. 

Η κουζίνα του μιλάει τη γλώσσα της δημιουργικότητας, της απλότητας των φρέσκων υλικών που δεν «καμουφλάρονται» αλλά αναδεικνύονται: Το διαπιστώνεις με το καλησπέρα, στον βελούδινο ταραμά με λεμόνι, κονφί με λάδι άνηθου και πούδρα τομάτας, πεντανόστιμος με λίγο ψωμάκι για υποδοχή, λίγο πριν καταφθάσει το ψητό χταποδάκι, το κριθαρότο γαρίδας με ψητά τοματίνια, πέστο βασιλικού και λάδι καπνιστής γαρίδας ή το εκμαυλιστικό λαυράκι φιλέτο, με κρέμα παντζαριού, τζελ λεμόνι και λάδι φουντουκιού, που τρώγοντάς το εύχεσαι να μη τελειώσει ποτέ. 

Από το μενού δε λείπουν τα κρεατικά, όπως οι παπαρδέλες με μοσχαρίσια μάγουλα ή το μοσχαρίσιο συκώτι σαβόρο, που συνοδεύεται από σάλτσα από καραμελωμένα κρεμμύδια, πίκλα παντζαριού, σταφίδες και δενδρολίβανο και είναι άκρως φωτογενές και ευπαρουσίαστο όσο γευστικό.

Η καλή γαστρονομία πάει χέρι-χέρι με το απόσταγμα, το aperitivo και τον οίνο – οι άνθρωποί του το ξέρουν καλά – έτσι θα βρεις 25 επιλεγμένες ετικέτες ελληνικού και ξένου αμπελώνα, τσίπουρο κι ουζάκι, αλλά και το απογευματινό σου refreshment, όπως το δροσιστικό Aperol Spritz με μαστίχα ή ένα κατακόκκινο Negroni. «Κράτα χώρο» για ένα από τα γλυκά του pastry chef Αργύρη Πότσιου, όπως η κολασμένη black forest και θα μας θυμηθείς. 

Σχίνος μπιστρό
Μεγ. Αλεξάνδρου 88, Περιστέρι, τηλ. 2105742768
Facebook | Instagram | Online Reservations

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Χαλάνδρι: Η πιο ενδιαφέρουσα πιάτσα στα βόρεια

Το Χαλάνδρι είναι ο μεγαλύτερος δήμος των βορείων προαστίων και εκτείνεται από το Μαρούσι μέχρι τα Βριλήσσια, το Ψυχικό, την...

Αφιέρωμα: Τα καλύτερα delicatessen στην Αθήνα

Το gourmet δεν είναι μόνο τροφή, είναι ο συμβολισμός της. Μια λέξη που περιγράφει το φαγητό στην ιδανική του...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot