Το Αγροτικόν είναι μια πολύ ειδική περίπτωση μεζεδοπωλείου: Κι αυτό γιατί έχει βρει έναν μαγικό τρόπο όλα αυτά τα χρόνια να σε διακτινίζει από την Αθήνα στην Ικαρία, με τα γλέντια και τις ζωντανές μουσικές του, με πεντανόστιμους μεζέδες και όλα τα αποστάγματα που πόθησε ποτέ το σεκλέτι ή η χαρά σου.
Έχει ήδη κλείσει μια δεκαετία από τότε που πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 2012 και μέχρι σήμερα είναι το σημείο αναφοράς για οποιονδήποτε ξέρει να τρώει καλά και να διασκεδάζει καλύτερα. H «γαλανόλευκη» επανάσταση του έχει την πυξίδα της στραμμένη στο ποιοτικό φαγητό, με ωραίους νεωτερισμούς, όπως το κοντοσούβλι κοτόπουλο που ψήνεται στωικά στη βέργα και σερβίρεται με tai chilli sauce πάνω σε νόστιμη πιτούλα, το χοιρινό κότσι με baby πατατούλες, τις ζουμερές γαρίδες με τα ψητά λαχανικά.
Το έκτακτο δελτίο είναι ότι πριν λίγους μήνες μεταφέρθηκε σε νέο χώρο στο Μπουρνάζι, στο Περιστέρι: Στεγάζεται σε μια υπέροχη μονοκατοικία, όπου στον πρώτο όροφο λαμβάνουν χώρο τα live του καθημερινού σχεδόν γλεντιού, ενώ στον 2o όροφο υπάρχει βεράντα όπου μπορείς επίσης να απολαύσεις το φαγητό και το κρασί σου με θέα!
Στον νέο χώρο η ατμόσφαιρα ξεχωρίζει, με τις ιδιαίτερες τοιχογραφίες και τα κάδρα που κοσμούν τους τοίχους, τα κρεμαστά φωτάκια και τα φυτά που χαρίζουν μια έξτρα ζεστασιά στο χώρο, αλλά και το μπαρ που σίγουρα θα σου τραβήξει το βλέμμα, με τα βαρέλια και την μηχανή που κρέμονται πάνω από την πολυποίκιλη κάβα!
Διατηρώντας την ίδια υψηλή ποιότητα στα πιάτα του, που θυμίζουν γκουρμέ εστιατόριο, αλλά και την ζεστή φιλοξενία του το Αγροτικόν είναι πλέον αναβαθμισμένο, χωρίς όμως να χάνει τίποτα από τον κλασικό χαρακτήρα του, που το ανέδειξε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και την αγάπη του στη μουσική, όπως υποδηλώνει και το όνομά του που εμπνεύστηκε από το εμβληματικό studio ηχογραφήσεων της συμπρωτεύουσας, στο οποίο έγραφε τους δίσκους του ο Νίκος Παπάζογλου.
Αγροτικόν
Μεγάλου Αλεξάνδρου 63, Περιστέρι, τηλ. 2105729629
Facebook | Instagram