spot_img
More

    Akoko Athens: Επικό κοτόπουλο στο Ψυχικό

    Ένα μοναδικό στο είδος του κρέας, το κοτόπουλο είναι το «πολυεργαλείο» της μαγειρικής, lean and mean, δηλαδή ψητό αν κάνεις διατροφή, τηγανητό αν είσαι άνθρωπος της απόλαυσης, σε ρολό αν έχεις Κυριακάτικο τραπέζι. Το Akoko που πρόσφατα ξεκίνησε την πλεύση του στον Φάρο Ψυχικού επενδύει στην απόλαυση: το προσεκτικό φιλετάρισμα, το εικοσιτετράωρο μαρινάρισμα που το κάνει τόσο μαλακό, το ζουμερό, ανάλαφρο, αλλά τραγανό τηγάνισμα – σε συνδυασμό με όλα τα υλικά του street ονείρου, το έχουν ήδη καταστήσει προορισμό στα βόρεια.

    Ο χώρος του pop και χρωματιστός, δανείζεται στοιχεία από αμερικανικό diner και τα φέρνει στο σήμερα και το τώρα, το κίτρινο νέον σε τραβάει σαν σειρήνα, μέσα grafitti, χαλαρή διάθεση, μεθυστικές μυρωδιές. Εν αρχή τα ορεκτικά. Που είναι ο τέλειος πρόλογος πριν ορμήξεις στα κοτόπουλα, με επιλογές όπως κροκέτες πατάτας με παρμεζάνα και μυρωδικά, πικάντικο ρύζι με κιτρινόριζα, jalapeno και chilli, τηγανητά παϊδάκια από καλαμπόκι που εύχεσαι να μη τελειώσουν ποτέ.

    Το Akoko σερβίρει 2 είδη σε σάντουιτς, ένα με αέρινο lobster ψωμάκι και το άλλο σε brioche burger bun. Στην πρώτη ομάδα, θα ανακαλύψεις εκμαυλιστικές γεύσεις όπως το Whiskey Lobster, που αγκαλιάζει whiskey sauce, ψιλοκομμένο iceberg, τραγανό bacon, ντομάτα, τηγανητό αυγό, cheddar και aioli sauce με ένα φιλέτο τραγανού κοτόπουλου ή το πιο «εθνικ» Curry Lobster με curry mayo, γλυκοπατάτα και αγγούρι πίκλα. 

    Από τα buns, σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις το Bee Mustard, με μια υπέροχη honey mustard, ψιλοκομμένο iceberg, πίκλες κρεμμυδιού και αγγουριού, ντοματούλα και cheddar – είναι έπος – όπως είναι και το Parmesao, για τους λάτρεις του ιταλικού τυριού που θα το βρούνε να λιώνει εκμαυλιστικά. Δε λείπουν οι σαλάτες αλλά και οι «nude» μερίδες που μπορείς να φας παναρισμένο φιλέτο κοτόπουλου σε spicy και mild εκδοχές, ακόμα και ολόκληρο κοτόπουλο στη σχάρα.

    Αν πάλι η όρεξη σου τραβάει κάτι πέραν πουλερικού, το Tonkatsu με τηγανητή χοιρινή κόντρα παναρισμένη με panco ή το Kick Ass με διπλό μοσχαρίσιο μπιφτέκι θα σε ενθουσιάσουν εξίσου με τους chicken ομολόγους τους. Ένα τσουνάμι απόλαυσης με κλασικές συνταγές για κοτόπουλο, που περνάνε μέσα από εστιατοριακές τεχνικές, δίνοντας ένα αποτέλεσμα που δεν μπορεί παρά να σου χαρίσει χαμόγελα. 

    Akoko Athens
    Σολωμού 1, Νέο Ψυχικό, τηλ. 2106710023
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

    Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν μαγικές στιγμές που σου υπενθυμίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Οι καλύτεροι φούρνοι της Αθήνας: Ιστορίες με αλεύρι, μαγιά και προζύμι

    Είναι απίστευτη αυτή η γλυκιά θαλπωρή που μας κάνει να αισθανόμαστε η μυρωδιά ενός φρέσκου ψωμιού που μόλις έχει...

    Octobrunch: Ένας μήνας αφιερωμένος στην αγαπημένη μας συνήθεια

    Μια παροιμία λέει «το πρωί φάε σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν πρίγκιπας, και το βράδυ σαν ζητιάνος». Εμείς αρκούμαστε...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot