spot_img

Η Ιταλική, comfort αύρα του Nolio στα Μελίσσια

Ζωηρή και ακαταμάχητη η ιταλική κουζίνα, με μια γαστριμαργική οικειότητα, που αναζητάς συχνά πυκνά στις γευστικές σου εξορμήσεις. Κι αν οι στάσεις για νόστιμη dolce vita είναι πολλές σε όλη την Αθήνα, υπάρχει πάντα ένας τελικός σταθμός. Κι αυτός δεν είναι άλλος από το Nolio στα Μελίσσια που με το δικό του μοναδικό αποτύπωμα, έχει καταφέρει να συνεπάρει τους Αθηναίους λάτρεις του καλού ιταλικού φαγητού.

Απόλυτα cool χώρος που παντρεύει σε ένα ιδιαίτερο ταίριασμα, pop, industrial στοιχεία, με προσεγμένο μινιμαλισμό. Κυριαρχεί το χρώμα, που δίνει αίσθηση χαλαρότητας και σε κάνει αμέσως να νιώθεις μια ευχάριστη άνεση. Κυρίαρχο στοιχείο στο χώρο ο κόκκινος ξυλόφουρνος, πηγή όλων των θαυμάτων που στη συνέχεια θα γευτείς, η φιλόξενη μπάρα σε αποχρώσεις μπλε πράσινο, σου επιτρέπει να παρακολουθείς κλεφτά τις γευστικές ιεροτελεστίες, ενώ οι ετικέτες από τα κρασιά της wine list κοσμούν τους τοίχους γύρω σου, και συνοδεύουν άψογα τις επιλογές σου αργότερα. Η αυλή του είναι ο πιο κατάλληλος χώρος να απολαύσεις, τις comfort δημιουργίες του chef Ανδρέα Μούτσα, αλλά και δροσερά cocktails.

Σημαντικό κεφάλαιο στο Nolio, ασφαλώςη ναπολιτάνικη pizza. Η παρασκευή του ζυμαριού, έχει μελετηθεί εις βάθος, παίζοντας με την ακρίβεια του χρόνου. Πλασμένο στο χέρι, ωριμάζει για 72 ολόκληρες ώρες και ψήνεται μόλις σε ένα λεπτό, δημιουργώντας ένα τελικό αποτέλεσμα, λεπτό στο κέντρο και πιο παχύ και τραγανό στο στεφάνι, να περικλείει τους πιο ευφάνταστους συνδυασμούς premium υλικών, κατευθείαν από την Ιταλία.

Πρωτόγνωρες, γευστικές εμπειρίες από επιλογές όπως η patate e salciccia με κρέμαπαρμεζάνας, mozzarella, salciccia, chips πατάτα, θυμάρι και αφράτη κρέμα τρούφας ή η κλασσάτη Tartufo με mozzarella fior di latte,κρέμα τρούφας, μανιτάρια, παμεζάνα Reggiano, baby ρόκα και carpaccio μοσχαριού.

Η κουζίνα του Nolio, με το ναπολιτάνικο της σκέρτσο, δημιουργεί ένα σωρό προκλήσεις για τον ουρανίσκο σου. Νοστιμότατα ορεκτικά που κεντρίζουν το ενδιέφερον και προμηνύουν την οργασμική συνέχεια, δροσερές σαλάτες και σίγουρα τα πιο γευστικά, ζυμαρικά σε πολύ εκλεπτυσμένες συνθέσεις. Ολόφρεσκα και χειροποίητα, με γευστική ισορροπία, υλικών και εντάσεων, γίνονται εξάρτηση και λατρεία! Απόλυτη εμπειρία η pasta al granchio, με fettuccine, μπλε καβούρι, μυρωδικά, σκόρδο, chili, κρέμα παρμεζάνας και lime, σου δημιουργεί μια ζεστή πληρότητα.

Κάθε εποχή και σε κάθε περίσταση, στον κατάλογο του Nolio, θα βρεις κάτι απόλυτα ταιριαστό για την επιθυμία σου. Για παράδειγμα, σε περιόδους νηστείας, αφράτη focaccia, ψημένη ιδανικά στον ξυλόφουρνο και fettuccine με τρυφερή σουπιά, σάλτσα San Marzano, baby σπανάκι, σκορδόλαδο και μυρωδικά, αποτελούν πληθωρικές εναλλακτικές που ξεφεύγουν από τα νηστίσιμα τετριμμένα και δεν θα σου στερήσουν την απόλαυση. Για το τέλος, καλό είναι να αφήσεις λίγο χώρο για γλυκό, καθώς δε γίνεται να μην κλείσεις το γεύμα σου με μια θεσπέσια έμπνευση, όπως το burnt cheesecake, με πούδρα raspberry, crumble φιστικιού και sorbet raspberry.

Όλη η γαστρονομική πεμπτουσία και η φινέτσα της ιταλικής κουζίνας, από το Βορρά ως το Νότο, συνδυάζονται με τη στοργή και τη μοναδική ζεστασιά της ατμόσφαιρας του Nolio, που μοιράζει μοναδικά μια comfort αγκαλιά με πολλές γεύσεις, αρώματα και φιλοξενία, μεσογειακής ιδιοσυγκρασίας.

Nolio Restaurant
Π. Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια, τηλ. 2110134983 
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Τα αθηναϊκά εστιατόρια που σφυρηλατούν γευστικές διαδρομές στην απόλαυση και τη διασκέδαση

Ο μεζές είναι η βουλιμία του μερακλή που θέλει να τα δοκιμάσει όλα, διψάει για τη «μέση» και αποστάγματα,...

Αγία Παρασκευή: Η ιστορία της, οι άνθρωποί της κι όλα τα highlights για την έξοδό σου

Δύσκολο να το φανταστεί κανείς αλλά μόλις λίγες δεκαετίες πίσω, η Αγία Παρασκευή ήταν εξοχή. Το όνομα του δήμου...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot