spot_img

Ουζερί Παπαδής: Βρήκαμε το στέκι στο «στέκι των τσιπουράδικων» του Βόλου

Τα μεσημέρια στο Βόλο, μυρίζουν μεζέδες και τσίπουρο εδώ και πολλά χρόνια και το άρωμα αυτό περνάει από γενιά σε γενιά σαν κληρονομιά του τόπου. Το τσίπουρο άλλωστε είναι θεσμός και ο τρόπος με τον οποίο το απολαμβάνουν αγγίζει τα όρια της ιεροτελεστίας.

Βλέπεις ο λόγος που θα επισκεφτείς ένα τσιπουράδικο δεν είναι το φαγητό, ούτε το να πιεις μέχρι να μεθύσεις. Ο λόγος που οι ντόπιοι δίνουν χρόνια τώρα το μεσημεριανό ραντεβού τους εκεί, είναι για να «κάνουν παρέα» να επικοινωνήσουν, να μιλήσουν για τη μέρα τους, να πουν το «καλαμπούρι» τους όπως λένε οι ίδιοι.

Τηρώντας την παράδοση αλλά και την φιλοσοφία των παλιών τσιπουράδικων του Βόλου, ο Παπαδής άνοιξε τις πόρτες του περίπου δύο χρόνια πριν, εκεί που οι γνώστες αποκαλούν «το στέκι των τσιπουράδικων», αλλά γρήγορα ο κόσμος το αγάπησε και το έκανε επίσημα ΤΟ στέκι του.

«Ουζερί Παπαδής και κάτσε να πιεις…» έλεγαν και λένε οι θαμώνες. Κι όλοι συμφωνούν πια πως είναι, ένα από τα καλύτερα μαγαζιά της περιοχής (θα το βρεις στη Μπότσαρη 24 στους Αγίους Αναργύρους), εξυμνώντας εκτός από την εξαιρετική ποιότητα αρωματικού τσίπουρου, την καταπληκτική θέα αλλά και την τεράστια ποικιλία σε θαλασσινά και μεζεδάκια.

Μιλώντας για πολλές επιλογές σε θαλασσινά και μεζεδάκια, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις αλλά ξεκίνα καλύτερα να δοκιμάζεις τις σπεσιαλιτέ και οι γεύσεις και τα αποστάγματα θα σε οδηγήσουν εκεί που πρέπει να πας. 

Ψαράκια ολόφρεσκα ημέρας (κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και δοκίμασε και την ψαρόσουπα οπωσδήποτε), γαριδομακαρονάδα για να βουτάς την μπουκιά από το ψωμί σου και να γλείφεις τα δάχτυλα σου, όπως και το σαγανάκι σε διάφορες εκδοχές (με γαρίδες, μύδια κ.α) είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που πρέπει ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις και σιγά σιγά θα κάνεις τις συνδέσεις και με τα υπόλοιπα που επιβάλλεται να γευτείς.

Ακόμα κι αν όμως η όρεξη σου τραβάει κρεατομεζέδες, σίγουρα δεν θα μείνεις παραπονεμένος αφού ο κατάλογός του έχει κάτι για όλα τα γούστα και όλους τους ουρανίσκους ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

«Ουζερί Παπαδής και κάτσε να πιεις…» και να φας και να γίνεις Βολιώτης ανάμεσα στους Βολιώτες που δεν ξέρουν μόνο από καλό τσίπουρο, ξέρουν κι από καλό μεζέ και από καλή παρέα. Ό,τι τραβάει η όρεξή σου εκεί θα το βρείς… Αυτό το λένε όλοι… Αυτό όμως που δεν θα σου πει κανείς είναι πως σε αυτό το μαγαζί, όταν θα σου πουν  «Πάμε για δύο»… δεν θα είναι ποτέ δύο!

Αλλά αξίζει! 

Ουζερί Παπαδής
Μπότσαρη 24, Βόλος, τηλ. 2421182130
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Cafeistas: H νέα, πρωτότυπη και πρακτική συσκευασία καφέδων tin can 250g 

Το τοπίο του καφέ στην Ελλάδα μονίμως ανανεώνεται, αναβαθμίζεται, εξελίσσεται με ρυθμούς πιο γρήγορους κι από το μεσοδιάστημα αφαλάτωσης...

Στέγη: Το «Οξυγόνο» του Ιβάν Βιριπάγιεφ σε 4 καθολικά προσβάσιμες παραστάσεις

Στη Στέγη, η συμπερίληψη, η προσβασιμότητα και η ισότητα είναι αναπόσπαστα στοιχεία του οικοσυστήματός της. Και φέτος, ως ενεργό μέλος...

Ισραήλ και Λίβανος συμφώνησαν για κατάπαυση πυρός

Μιλώντας από τον Rose Garden του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι έχει «καλά νέα»...

Κεραμεικός: Συνελήφθη 65χρονος για ομοφοβική επίθεση σε βάρος 27χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ, στις 24 Νοεμβρίου ένας 65χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας για...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Χαλάνδρι: Η πιο σταθερά διαχρονική πιάτσα των Β.Π. είναι στα πάνω της

Το Χαλάνδρι είναι ο μεγαλύτερος δήμος των βορείων προαστίων και εκτείνεται από το Μαρούσι μέχρι τα Βριλήσσια, το Ψυχικό, την...

Εννιά στάσεις στην Αθήνα για τέλειο γλυκό

Το ζαχαρένιο τοπίο της πόλης αποκαλύπτει μια αλήθεια: ότι το γλυκό για τον Αθηναίο είναι το φως το αληθινό...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot