Το μπάρμπεκιου είναι μια παράδοση στην αμερικανική κουλτούρα που δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο. Σύμφωνα με τους ειδήμονες, απαιτεί οπωσδήποτε τρία βασικά συστατικά – το καλό κρέας, το προίκισμα από τον καπνό του ξύλου και μια σάλτσα ή/και καρυκεύματα για να δέσει η συνταγή… Chefs’ kiss!
Αυτό μελέτησε ο χαρισματικός chef Βασίλης Σπόρος ταξιδεύοντας στον αμερικανικό νότο και επιστρέφοντας έφερε μαζί του τα μυστικά του τέλεια ψημένου κρέατος, για να το συστήσει στο αθηναϊκό κοινό και να δημιουργήσει το ναό του slow cooking, που τόσο αγάπησε εκεί. Δημιουργώντας ένα custom καπνιστήριο (smoker), ακριβώς όπως το ονειρευόταν πέτυχε την απόλυτα ηδονική γεύση εξυψώνοντας το κρέας που λιώνει στο στόμα μετά από ένα 10ωρο αργού καπνίσματος και ψησίματος.
Φαντάσου το δελεαστικό άρωμα του ξύλου πάνω στη βουτυράτη σάρκα του κρέατος, ανακατεμένο με τη γλυκιά ευωδία της καραμελωμένης σάλτσας μπάρμπεκιου. Φαντάσου τα κρέατα τόσο τρυφερά, εμποτισμένα με στρώματα πλούσιων, πολύπλοκων γεύσεων που μόνο ο χρόνος και η υπομονή μπορούν να πετύχουν. Δεν είναι μυθοπλασία, αλλά μια πραγματικότητα που μπορείς να απολαύσεις στο κέντρο της Αθήνας.
Εδώ το φαγητό είναι τόσο προσεγμένο όσο και η εκάστοτε πρώτη ύλη του και κάθε πιάτο είναι φτιαγμένο με προσοχή στη λεπτομέρεια. Επιλέγονται τα καλύτερα κομμάτια κρέατος, μαρινάρονται σε μια συμφωνία μπαχαρικών και καρυκευμάτων, προτού τους επιτραπεί να αγγίξουν την τελειότητα, με το low και slow cooking.
Όταν πρωτοεμφανίστηκε το Po’ Boys, το μενού του ήταν μικρό και περιεκτικό, αλλά ανέκαθεν ήταν πεντανόστιμο. Σταδιακά εμπλουτίστηκε και με πολλά διαφορετικά πιάτα αλλά και με το αλκοόλ που αξίζει να τα συνοδεύει.
Brisket, Short Ribs, Pork Ribs, Crispy Pork Belly και Pulled Pork, θα τα βρεις τόσο σε burgers, Po’ Boys, Bao Buns ή πιατέλες με όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά πιάτα, ενώ στον κατάλογο θα εντοπίσεις και άφθονες επιρροές από την κουλτούρα του Αμερικάνικου Νότου. Ειδική μνεία γίνεται από όλους τους πιστούς του Po’ Boys, στο παραδοσιακό χειροποίητο λουκάνικο Andouille, του οποίου τη συνταγή γνωρίζει μόνο ο Βασίλης Σπόρος και το έφερε με τιμές αρχηγού κράτους από τη Νέα Ορλεάνη. Αν θες να τα δοκιμάσεις όλα μαζί, το Po’ Boys Sampler έχει σε μία πιατέλα, όλα τα κρέατα και όλα τα συνοδευτικά για μια ολοκληρωμένη εμπειρία Αμερικανικού Νότου – Po’ Boys.
Στα must try συγκαταλέγονται ασυζητιτί το mouth watering Buttermilk Fried Chicken, το Oklahoma Fried Onion Smashed Burger με καθαρό μοσχαρίσιο κιμά και λεπτοκομμένα καραμελωμένα κρεμμύδια, το Μorning Glory, που το λες και πιο ιδιαίτερο burger με αφράτο ελληνικό λουκουμά αντί για το κλασσικό bun, δύο λεπτά μπιφτεκάκια, cheddar, bacon, τηγανητό αυγό και σιρόπι σφενδάμου. Στο πιο πρόσφατο μενού του Po’Boys, τα Dry Aged Beef Burgers με μοσχαρίσιο κιμά από κοπές ξηράς ωρίμανσης αποκτούν φέτος τη δική τους κατηγορία, ενώ το Smashed πρόβατο και το Bacon Mushroom Melt τρώγονται απνευστί.
Αν φυσικά έχεις όρεξη για κάτι ακόμα πιο ιδιαίτερο with a twist, μην παραλείψεις το Bao Buns Sampler με 4 επιλογές σε ψωμάκια ατμού, bao με καραμελωμένα κρεμμύδια, Creole mayo, coleslaw, bourbon glaze, γλυκόξινο αγγούρι και μια επιλογή από brisket, pulled pork, pork belly και fried chicken.
Κι αφού όλοι συμφωνούν πως bbq χωρίς μπύρα δε νοείται, στο Po’ Boys θα βρεις 40 ετικέτες με μπύρες από τις καλύτερες ελληνικές μικροζυθοποιίες με πρώτη και καλύτερη την ολόδική τους Po’ Boys και κάποιες guest εμφανίσεις από το εξωτερικό, για να διαλέξεις (αν μπορέσεις) εκείνη που θα γαργαλήσει περισσότερο τον ουρανίσκο σου. Για φινάλε μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα Beignets με σοκολάτα, οργασμικούς λουκουμάδες σε στυλ New Orleans με πραλίνα σοκολάτας και παγωτό μηχανής για τη νοσταλγία και τη δροσιά.
Po’ Boys Slow Smoked BBQ
Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή, τηλ. 2103234672
www.poboysbbq.gr | Facebook | Instagram