spot_img

Στο μονοπάτι του αυθεντικού, artigianale παγωτού, με τις δημιουργίες Solo Gelato 

Κάποια μέρη εκπέμπουν μια φωτεινότητα και μια οικειότητα σαν από παραμύθι. Ίσως γιατί μέσα στους χώρους τους κρύβουν ιστορία, γεγονότα αλλά και την ενέργεια ανθρώπων που έδωσαν ψυχή πάνω στη δημιουργία. Έτσι παίρνει σώμα αυτή η μαγική αίσθηση του γνώριμου, που πάντα κάνει τη διαφορά. Το Solo Gelato είναι ακριβώς αυτή η περίπτωση. Κάτι παραπάνω από μια ποιοτική gelateria, έχει ριζώσει στη συνείδηση όλων αυτών που ξέρουν από καλό παγωτό, ως ο απόλυτος προορισμός για την αγαπημένη μας, δροσιστική λατρεία.

Με ιστορία στην παραγωγή παγωτού και γλυκών από το 1951 και πηγή το ίδιο κατάστημα της οικογένειας παγωτοποιών Χριστογεώργου, σε κεντρικό σημείο του Χαλανδρίου, όπου χρησιμοποιήθηκε και η πρώτη ηλεκτρική παγωτομηχανή, το Solo Gelato, χαράσσει τη δική του ιδιαίτερη πορεία, παντρεύοντας αρμονικά τα στοιχεία της ιταλικής σχολής παρασκευής παγωτού, με το μεράκι της ελληνικής παράδοσης, σε ένα άκρως εύγεστο αποτέλεσμα.

Χειροποίητα παγωτά σε αναπάντεχα καλοδουλεμένες γεύσεις, παίρνουν καθημερινά τη θέση τους στους γαστρονόμους τους ψυγείου, θελκτικά και περιποιημένα. Οι καθημερινές μικρές παραγωγές, εγγυώνται απόλυτη φρεσκάδα, ενώ το αγνό γάλα και οι φρέσκες πρώτες ύλες μετουσιώνονται σε δημιουργίες χαμηλών λιπαρών, χωρίς περιττές προσμίξεις και την αδιαπραγμάτευτη απουσία συντηρητικών ή ενισχυτικών γεύσης.

Η μακροχρόνια πορεία του Solo Gelato, έχει αφήσει παρακαταθήκη ενός ανεξάντλητου συνταγολογίου, που βρίθει από γεύσεις, πραγματικά αριστουργήματα. Με βάση την εποχικότητα της πρώτης ύλης, οι επιλογές, εκλεκτές μια προς μια, θα σε ταξιδέψουν στα πιο απολαυστικά μονοπάτια της γεύσης. Βελούδινο και μεστό στη γεύση φυστίκι Σικελίας, gianduja με φουντούκι από το Piemonte, γαλλική σοκολάτα προέλευσης, κρέμα ρούμι με σταφίδες, αυθεντική βανίλια μαδαγασκάρης, σου προσφέρουν ένα ταξίδι σε κάθε γωνιά του κόσμου,που ξεκινά, μόλις μαλακά τοποθετούνται στο τραγανό χωνάκι ή στο κυπελάκι. 

 Για τους πιο «κλασσικούς», γεύσεις που διηγούνται ιστορίες γλυκιάς παράδοσης, όπως αρωματικό καϊμάκι, λευκή σοκολάτα με τριαντάφυλλο, amarena με βύσσινα και κεράσια, ανασύρουν αναμνήσεις ενώ ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελούν τα φανταστικά sorbet που παρασκευάζονται από βιολογικά φρούτα κι διαθέτουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Φράουλα, μάνγκο, πεπόνι, ροδάκινο και ότι προσφέρει η φύση ανάλογα την εποχή, δίνουν τη δική τους δυναμική παρουσία και υπόσχονται απολαύσεις χωρίς ίχνος ενοχής. Και καθώς η ευχαρίστηση πρέπει απλόχερα να μοιράζεται προς όλους, στο Solo Gelato, με χαρά θα ανακαλύψεις επίσης προτάσεις χωρίς ζάχαρη (με στέβια και σιρόπι αγαύης) αλλά και χωρίς γλουτένη!

Μπορεί να επισκεφτείς το Solo Gelato για το παγωτό του, όμως πιθανότατα δεν θα μπορέσεις να αντισταθείς ούτε στα ολόφρεσκα γλυκά του. Παραδοσιακά cannoli Σικελίας με ρικότα, cheesecake, ονειρικός μπακλαβάς και κάθε άλλη δημιουργία, που γεννιέται ολόφρεσκη με απόλυτη μαεστριά από το εργαστήριο, σε προκαλούν να δοκιμάσεις, ενώ ο αρωματικός καφές Attibassi με ιταλικό ταπεραμέντο, που (μπορείς να προμηθευτείς για το σπίτι σε κόκκους είτε αλεσμένο ή ακόμα και σε κάψουλες), δίνει μια ακόμα ιταλική φινέτσα στην ημέρα σου!

Αν θες να εξερευνήσεις τον κόσμο του Solo Gelato, δε χρειάζεται να βρεθείς απαραίτητα στο Χαλάνδρι. Τα 15 υπέροχα, κουκλίστικά καταστήματά του, βρίσκονται σε πολλές γωνιές, εντός και εκτός Αττικής, ακόμα και στην Κύπρο και σε περιμένουν για να σε οδηγήσουν στον δρόμο της παγωτένιας απόλαυσης!

Solo Gelato 
Ανδρέα Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι, τηλ. 2106813622 
www.sologelato.gr | Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Παγωμένη απόλαυση: Οι καλύτερες τζελατερίες της Αθήνας

Παλιά από το 1686, ο Σισιλιάνος Francesco Procopio dei Coltelli άνοιξε το πρώτο καφέ στο Παρίσι, το Le Procope....

Βόλτα στα Μελίσσια: 8 λόγοι για να τα επισκεφθείς (ξανά και ξανά)

Κατά την αρχαιότητα τα Μελίσσια ήταν αγροτική περιοχή που υπαγόταν στα διοικητικά όρια του αρχαίου Δήμου Αθμόνων. Οι εκτάσεις...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot