spot_img
More

    Το Anana coffee food αγαπάει την υψηλή αισθητική και δημιουργεί την νέα γευστική τάση στον specialty καφέ

    Η Αθήνα ως γνήσια μητρόπολη πλέον, μεταβάλλεται και αναγεννιέται. Χώροι για καφέ ή φαγητό, με νέα αισθητική και φιλοσοφία, αναβαθμίζουν συνεχώς την «μεγάλη εικόνα» του κέντρου και φέρνουν στο προσκήνιο νέες τάσεις και συνήθειες, χωρίς να λειτουργούν αποδομητικά προς την ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική του παρελθόντος, δημιουργώντας έτσι ένα ενδιαφέρον, αρμονικό σύμπλεγμα που προσφέρεται για τέλειες εξόδους.

    Ένα τέτοιο πάντρεμα του νέου με το παρελθοντικό, θα συναντήσει κανείς και στη στοά της οδού Πραξιτέλους, στον αριθμό 33, όπου στεγάζεται το Anana coffee food, με τον υπέροχο specialty καφέ, τη vegan φιλοσοφία στα πιάτα του αλλά και μια zero waste υπόσταση, που το κάνει ξεχωριστό με την πρώτη ματιά.

    Εντυπωσιακό από κάθε άποψη, φωτεινό πίσω από τη μεγάλη τζαμαρία, με μια λιτότητα που σε ηρεμεί και σκανδιναβικό μοτίβο στη διακόσμηση, συνυπάρχει αισθητικά με το υπέροχο κτήριο μεσοπολεμικής αρχιτεκτονικής που ασκεί από μόνο του μια ιδιαίτερη γοητεία. Τα βήματά σου σίγουρα θα ακολουθήσουν το βλέμμα σου, που μαγνητίζει η εντυπωσιακή στοά, φυσικά φωτιζόμενη από τον υπέροχο θόλο της και θα θελήσεις οπωσδήποτε να γευτείς τουλάχιστον έναν εξαιρετικό specialty καφέ, απολαμβάνοντας την ήρεμη αύρα.

    Στο Anana coffee food, μπορείς να βιώσεις μια πραγματική εμπειρία καφέ, καθώς αποτελεί συγχρόνως ένα πρότυπο roasting & retail project, βασισμένο στην όλο και περισσότερο ακολουθώντας την διαρκώς εξελισσόμενη αγορά του καφέ. Προμηθεύουν, καβουρδίζουν και σερβίρουν πρωτοποριακούς καφέδες από κάθε ήπειρο σε τριμηνιαία βάση. Στους μύλους του θα βρεις καφέδες που κυκλοφορούν εποχιακά και σε περιορισμένες ποσότητες, ενώ κάθε επιλογή, είναι αποτέλεσμα διεργασιών βασισμένων τόσο σε κλασικές όσο και σε καινοτόμες τεχνικές καθώς και σε μια ποικιλόμορφη παλέτα γεύσεων, για να επιλέξεις βάσει των προτιμήσεων σου.

    Καθώς απολαμβάνεις καφέ όπως ποτέ ξανά και φαντάζεσαι τις ιστορίες που κρύβει το κτήριο, ενδεχομένως να νιώσεις την ανάγκη να γευτείς κάτι από το ιδιαίτερο μενού, που περιλαμβάνει vegan/veggie γλυκές και αλμυρές επιλογές, νόστιμες και βασισμένες σε πρώτες ύλες προερχόμενες από βιολογικές καλλιέργειες ή μικρές φάρμες και ορθές πρακτικές. Έτσι μπορείς να νιώσεις πλήρης σε κάθε επίπεδο, γνωρίζοντας ότι σε μια μικρή στιγμή, συμμετέχεις σε μια μεγάλη αλλαγή.

    Το Anana άλλωστε διαθέτει βαθύτερη φιλοσοφία, οικολογικά προσανατολισμένη προς την αλλαγή των συνηθειών που ως τώρα λειτουργούν αρνητικά στο φυσικό περιβάλλον. Γνωρίζοντας πως οι καφετέριες και τα εστιατόρια καθορίζουν σε ένα ποσοστό τις καταναλωτικές μας συνήθειες, και μπορούν καταλυτικά να συμβάλλουν στη μεταμόρφωση τους, εδώ χρησιμοποιούν αποκλειστικά βιοδιαπώμενες ή επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες, ώστε να έχουν ένα μηδενικό περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα, ενώ ακολουθώντας μια cruelty free γραμμή, τα αυγά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές, συμμορφώνονται απόλυτα στην cage free πολιτική.

    Για όσους θεωρούν τον καφέ μια στιγμή ξεχωριστή και πάντα ψάχνουν το διαφορετικό και το ιδιαίτερο, το Anana, είναι ο απόλυτος προορισμός που προσφέρει αυτό το κάτι παραπάνω. Εξαιρετικά χαρμάνια και μονοποικιλιακές επιλογές, brunch αλλά και υπέροχα γλυκάκια, όπως cinnamon rolls, basque cheesecake και τάρτες του ονείρου, πάντα με vegan προσέγγιση, αλλά και ένα καλαίσθητο περιβάλλον, που δύσκολα προσπερνιέται, θα σου δημιουργήσουν εικόνες και συναισθήματα ανεπανάληπτα, μια νέα eco friendly οπτική που σίγουρα θα σε κάνουν να νιώσεις ευχάριστα.

    Anana coffee food
    Πραξιτέλους 33, Αθήνα, τηλ. 2111151788
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Έξι αγενή σχόλια που δεν πρέπει να κάνουμε στο τραπέζι

    Δυστυχώς, η συνήθεια του σχολιασμού γύρω από το τι τρώνε οι άλλοι είναι κοινή, εξηγεί η Χίδερ Μπέικερ, κοινωνική...

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Ιστορικά και σύγχρονα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα που ανεβάζουν στροφές στην γλυκιά απόλαυση

    Το κλασικό γλυκό, εκείνο που μυρίζει σαν φοντανιέρα, σαν τις ονομαστικές εορτές της μαμάς που φώτιζαν το σαλόνι, σαν...

    8 εστιατόρια στην Αθήνα που μιλούν… άπταιστα ιταλικά (+8 iconic πιάτα από 8 περιοχές της Ιταλίας)

    Όταν ακούς για ιταλική κουζίνα, ο νους σου κατευθείαν πηγαίνει σε πλούσιες μακαρονάδες και πίτσες. Και όχι άδικα, αφού...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot