spot_img
More

    Μιλώντας με τη δερματολόγο Χρύσα Ζησίμου-Πολιτοπούλου για αισθητική & την υγεία του δέρματός μας

    Η Δόκτωρ Χρύσα Ζησίμου-Πολιτοπούλου είναι δερματολόγος με εξειδίκευση στις σοβαρές δερματικές παθήσεις, στην οποία έχει τεράστια εμπειρία αφού ειδικεύτηκε στην Δερματολογία στο Νοσοκομείο Δερματικών και Αφροδίσιων Νόσων “Ανδρέας Συγγρός”. Είναι, επίσης, υποψήφια Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε με υποτροφία στην Κλινική και Αισθητική Δερματολογία και στις Εφαρμογές Laser, στην Πανεπιστημιακή Κλινική Denver Colorado Hospital.

    Επισης διαθέτει έντονη συγγραφική δραστηριότητα με μεγάλο αριθμό επιστημονικών δημοσιεύσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας, της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής, της European Academy of Dermatology Venereology, καθώς και της American Academy of Dermatology Venereology.

    Πόσα χρόνια ασχολείστε με την αισθητική;

    Ασχολούμαι με την αισθητική δερματολογία εδώ και 10 χρόνια.

    Που πιστεύετε οφείλεται η επιτυχία σας;

    Το φαινόμενο της γήρανσης του ανθρωπίνου δέρματος, που εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου, απασχολεί ολοένα περισσότερο τον σύγχρονο άνθρωπο, ο οποίος, από μία ηλικία κι έπειτα, αναζητεί τρόπους και μεθόδους που θα τον βοηθήσουν στο να αναχαιτίσει όσο μπορεί τη φυσιολογική αυτή πορεία. Γι αυτό λοιπόν και εγώ ενημερώνομαι συνέχεια για νέες μεθόδους από συνέδρια και σεμινάρια σε Ελλάδα και Εξωτερικό και εξελίσσομαι στις αισθητικές θεραπείες ώστε να μπορώ να προτείνω στους ασθενείς μου ότι πιο νέο κυκλοφορεί. Φυσικά όλα αυτά γίνονται επειδή αγαπώ την δουλειά μου και τους ασθενείς μου οπότε θεωρώ ότι η επιτυχία μου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο να πετυχαίνω να δίνω στους ασθενείς μου ένα άμεσο και φυσικό αποτέλεσμα.

    Ποιες αισθητικές θεραπείες θα προτείνατε;

    Σίγουρα το bottox είναι μια θεραπεία την οποία προτιμάνε γυναίκες και άντρες διότι μόλις σε 10 μέρες εξαφανίζει τις ρυτίδες από το μέτωπο, το πόδι της χήνας και το μεσόφρυο. Καμία άλλη θεραπεία δεν δίνει τόσο άμεσο αποτέλεσμα στις ρυτίδες του προσώπου. Το αποτέλεσμα είναι ένα φυσικό και ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Η δράση του ξεκινάει από την 3η μέρα και ολοκληρώνετε στις 10 μέρες. Εγώ προσωπικά στα ιατρεία μου εφαρμόζω και επαναληπτική συνεδρία στην συγκεκριμένη θεραπεία σε ένα μήνα ώστε να έχει διάρκεια η θεραπεία περισσότερο. Επίσης Skin boosters και Filler είναι κάποιες θεραπείες που βοηθάνε στην λάμψη του προσώπου και φυσικά το υαλουρονικό στα χείλη.  Όλα γίνονται με πολύ φυσικό αποτέλεσμα και χωρίς παραμόρφωση.

    Τι πλεονεκτήματα υπάρχουν στο να κάνει κάποιος κάποια αισθητική θεραπεία;

    Οι αισθητικές θεραπείες γενικά διαθέτουν πολλά πλεονέκτημα. Είναι μη επεμβατικές, χωρίς πόνο, εφαρμόζονται μέσα σε λίγα λεπτά και είναι αποτελεσματικές και ευεργετικές. Διατηρούν το πρόσωπο σφριγηλό και δημιουργούν μια πιο γεμάτη όψη του δέρματος και επιπλέον το πρόσωπο φαίνεται λιγότερο κουρασμένο και ταλαιπωρημένο.

    Υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία που κάποιος/α μπορεί να ξεκινήσει να κάνει τέτοιες θεραπείες;

    Όχι δεν υπάρχει. Ανάλογα με την ηλικία που έχει κάποιος και τις ανάγκες του εφαρμόζουμε το κατάλληλο υλικό και μέθοδο ώστε να διατηρηθεί η σφριγηλότητα και η νεανικότητα στο πρόσωπο του ώστε να προληφθεί η μονιμοποίηση των ρυτίδων. Αυτό που θα πρέπει να ξέρουν οι ασθενεις είναι ότι σε μεγαλύτερες ηλικίες που οι ρυτίδες από “δυναμικές”  έχουν γίνει “μόνιμες” γίνεται ένας συνδυασμός αισθητικων θεραπειων. 

    Μετά από πόσο καιρό κάποιος/α μπορεί να επανέλθει στην καθημερινότητα του/της και πόσο ασφαλές είναι κάποιος να προβεί σε μια τέτοια θεραπεία;

    Οι θεραπείες είναι απόλυτα ασφαλείς. Αμέσως μετά τη θεραπεία μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες, χωρίς καθυστερήσεις ή περιορισμούς. Ακολουθώντας βέβαια πιστά τις οδηγίες που σας δώσουμε.

    Πρέπει να ξοδέψει μια περιουσία κάποιος που θέλει να κάνει μια τέτοια θεραπεία;

    Όχι, σε καμία περίπτωση. Ο ασθενής που θα επιλέξει να προβεί σε μια αισθητική θεραπεία το σίγουρο είναι ότι μπορεί με πολύ λίγα χρήματα να ανανεώσει το πρόσωπο του. 

    Μπορεί κάποιος να διορθώσει κάποια ατέλεια που έχει στο πρόσωπο του ή κάτι που τον ενοχλεί με μια αισθητική θεραπεία; π.χ. την μύτη του;

    Φυσικά! Αναίμακτα και χωρίς μεγάλο κόστος μπορεί να κάνει μια διόρθωση στην μύτη του, στα χείλη του και το αποτέλεσμα να είναι απόλυτα φυσικό και με διάρκεια. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική σε τέτοιες θεραπείες οπότε ένα ραντεβού μαζί μας θα σας λύσει κάθε απορία.  

    Τι θα λέγατε σε αυτούς που θέλουν να προχωρήσουν σε μια αισθητική θεραπεία αλλά φοβούνται μην αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά τους; 

    Να μην φοβούνται καθόλου γιατί η διαδικασία είναι απόλυτα ασφαλής. Το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να απευθύνονται σε ειδικούς και εξιδεικευμένους δερματολόγους γιατί μόνο ο Δερματολόγος γνωρίζει την διαδικασία που θα ακολουθηθεί ώστε να μην αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά και η έκφραση του προσώπου χωρίς να υπάρχει κίνδυνος  δυσμορφιών, νεκρώσεων περιοχών, λοιμώξεων και αλλεργικών αντιδράσεων.

    Κυρία Ζησίμου-Πολιτοπούλου σας ευχαριστούμε θερμά για όλες τις πληροφορίες που μας προσφέρατε! Την γιατρό θα την βρείτε εδώ www.instagram.com/advanced_derma κι εδώ www.instagram.com/chrysoula_zisimou

    Διάβασε επίσης

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο...

    Vault: Παλιότερα αφιερώματα

    Η Κρήτη στην Αθήνα: Το γαστρονομικό ταξίδι που οφείλεις στον εαυτό σου

    φωτογραφία εξωφύλλου Αντωνία Κάτη Η κρητική γαστρονομία έχει κυκλώσει για τα καλά κάθε γειτονιά της...

    Αντίπαρος: Φυσικό τοπίο και γαστρονομία που συναρπάζει

    Μικρή… «στο μάτι», πλούσια σε φυσική ομορφιά και χαρακτηριστικό κυκλαδίτικο χρώμα, η Αντίπαρος εκπέμπει...

    8 δροσερές διευθύνσεις για ένα αξέχαστο καλοκαίρι στην Αθήνα

    Ενώ κάποιοι πατούν το τελικό enter της πληρωμής των ακτοπλοϊκών τους εισιτηρίων λίγο πριν...

    Brunch στην Αθήνα: Η αγαπημένη συνήθεια της πόλης και 12 σημεία που το αποθεώνουν

    Όταν η Αθήνα γνώρισε το brunch, είναι σα να εστάλησαν σεισμικές δονήσεις προς πάσα...