spot_img
More

    Le Greche: Αναβαθμίζοντας μονομιάς την εγχώρια gelato σκηνή

    Το παγωτό «του ωραίου, του μεγάλου και του αληθινού», είναι ακριβώς αυτό: αληθινό. Είναι το παγωτό που φτιάχνεται σχεδόν εμμονικά με τις καλύτερες πρώτες ύλες, υπό τις καλύτερες συνθήκες και με τις καλύτερες και πιο σύγχρονες τεχνικές. Είναι το παγωτό των Le Greche, το ελληνικό gelato που ζηλεύουν οι Ιταλοί gelatieri. 

    Τόσο άρτιο, που είναι πλέον κλασικό, το παγωτό στα Le Greche ακολουθεί μια προσωπική δέσμευση των ιδιοκτητών του, της Εύης Παπαδοπούλου – που διδάχτηκε το αυθεντικό artigianale παγωτό δίπλα στους σημαντικότερους Ιταλούς παραγωγούς του – και του Φώτη Αληφραγκή, που μαζί γλυκαίνουν με στυλ, ουσία και πρωτοτυπία κάθε στιγμή της ημέρας μας. 

    Η δέσμευση αυτή, αφορά στην ποιότητα του προϊόντος τους, το οποίο – ναι μεν γλυκό – έχει υψηλή διατροφική αξία, με μόλις 8% λιπαρά. Ποιος άλλος μπορεί να ισχυριστεί ότι τρώγοντας το παγωτό του θρέφεσαι ουσιωδώς και δεν επιβαρύνεις απλά τον οργανισμό σου με άλλον έναν καταιγισμό ζάχαρης, συντηρητικών και ενισχυτικών γεύσης; Είναι το παγωτό που θα προσφέρεις στο παιδί σου και στους πιο αγαπημένους σου ανθρώπους, χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς καμία τύψη. 

    Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα φας παγωτό με έξαψη, πλούσια γεύση και απλόχερο ηδονικό ιταλισμό, καταρρίπτοντας το κλισέ ότι το υγιεινό δεν μπορεί να βρίσκεται στην ίδια πρόταση με το απολαυστικό. Άλλωστε, όσοι γνωρίζουν την επαγγελματική ορολογία και τους κώδικες του artigianale παγωτού δεν λένε «φτιάχνω παγωτό» αλλά «εξισορροπώ». Tα Le Greche δημιούργούν την απόλυτη εμπειρία, ισορροπώντας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, καινοτομώντας διαρκώς γευστικά και διατροφικά, προτείνοντας vegan και ελαφριές εκδοχές που πραγματικά καθηλώνουν.

    Πέραν των συνταγών που έχουν γίνει πλέον συνοδοιπόροι στις καθημερινές μας εξορμήσεις στην πόλη, όπως το λεμόνι-μέντα, το καθηλωτικό τιραμισού, η πλούσια τζιαντούγια, η σοκολάτα με ρούμι και δαμάσκηνα, το μασκαρπόνε με σύκο κι η ανυπέρβλητη πάβλοβα με κόκκινα φρούτα, σοκολάτα με ρούμι και δαμάσκηνα, αυτό το καλοκαίρι θα βρεις δύο νέες γεύσεις. Την ricotta Siciliana, ένα συγκλονιστικό παγωτό με ανθότυρο Κρήτης, φλούδες περγαμόντο και μαύρης σοκολάτας και την Μαστίχα Χίου με τραγανό κανταΐφι χωρίς σιρόπι.

    Όλα, μπορείς να απολαύσεις και με τον σισιλιάνικο τρόπο σερβιρίσματος, σε αέρινο brioche ψωμάκι, όπως αυτό αποθεώνεται στα παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία της Σικελίας. Στις βιτρίνες τους θα βρεις όμως κι όλα αυτά τα παγωμένα γλυκά που η Αθήνα «διψούσε» να δοκιμάσει κι έχει πλέον λατρέψει: ρολά γεμισμένα με gelato, cannoli και ιταλικά χειροποίητα μπισκοτάκια cantucci, έχουν αλλάξει εντελώς το γευστικό τοπίο της πόλης, με μια χαλαρή ανάσα και χωρίς καμιά προσποίηση. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τις τάρτες semifreddo – σε 3 εκδοχές! – lemon pie, gianduia και pavlova και θα μας θυμηθείς!

    Le Greche 
     Αθήνα: Μητροπόλεως 16, τηλ. 2167006458
    Νέο Ψυχικό: Ολυμπιονικών 220 & Λυκούργου, τηλ. 2130416299
     Αγία Παρασκευή: Λεωφ. Μεσογείων 456, τηλ. 2100101617
     Ακρόπολη: Λεωφ. Συγγρού 16, τηλ: 2109244989
    legreche.com | Facebook Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Έξι αγενή σχόλια που δεν πρέπει να κάνουμε στο τραπέζι

    Δυστυχώς, η συνήθεια του σχολιασμού γύρω από το τι τρώνε οι άλλοι είναι κοινή, εξηγεί η Χίδερ Μπέικερ, κοινωνική...

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα 10+2 καλύτερα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα: Εκεί όπου η τέχνη συναντά την απόλαυση

    Το καλό γλυκό δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι ένα πάντρεμα φυσικών και μεταφυσικών στοιχείων, μια αλχημία απαιτητική, που προϋποθέτει...

    Νέα Σμύρνη: Μια όαση μεταξύ κέντρου και παραλιακής με πλήθος προτάσεων για φαγητό και ποτό

    Κοντά στο κέντρο της Αθήνας αλλά συγχρόνως μια ανάσα από την παραλιακή, η Νέα Σμύρνη ήταν πάντοτε ένας δήμος...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot