spot_img
More

    Ποιος είναι ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος του Masterchef;

    Όσα δεν ήξερες για τον παίκτη.

    Ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος μεγάλωσε σε μια συνοικία της Αθήνας, τη Νέα Φιλαδέλφεια και είναι 29 ετών.

    Αποφοιτώντας από το Λύκειο, αποφάσισε να σπουδάσει μηχανικός αεροσκαφών, μια επιλογή που τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ανταποκρινόταν στα πραγματικά του ενδιαφέροντα. Με επιρροές από το θείο του, που είναι μάγειρας, και τη μητέρα του, που είναι ζαχαροπλάστης, η μαγειρική τον κέντρισε κι αποφάσισε να αλλάξει καριέρα για να ακολουθήσει το νέο του πάθος.

    Ο Λευτέρης παρακολούθησε σπουδές στο ΙΕΚ Praxis και στη συνέχεια πραγματοποίησε την πρακτική του εκπαίδευση στο εστιατόριο του καζίνο Mont Parnes, το οποίο σηματοδότησε την πρώτη του επαγγελματική εμπειρία. Ακολούθησε μια σειρά θέσεων σε εστιατόρια της Αθήνας, όπως το Politia Club, όπου υπηρέτησε ως executive chef, επιμελούμενος μενού. Κατόπιν, αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, εξασφαλίζοντας τη θέση του Β’ μάγειρα στο πολύ απαιτητικό εστιατόριο Berner’s Tavern (3 AA Rosette) στο Λονδίνο, υπό την συμβουλή του διεθνούς φήμης σεφ Jason Atherton. Κατά τη διαμονή του στο Λονδίνο για τρία χρόνια, απέκτησε πολύτιμη εμπειρία σε διάφορα εστιατόρια, συμπεριλαμβανομένων του White City Soho House ως Α’ μάγειρας και του Sabor (1 Michelin) ως Sous Chef. Η περίοδος του στο Λονδίνο αποτέλεσε σημαντική εμπειρία ζωής, ενισχύοντας τις μαγειρικές του δεξιότητες και παρέχοντας σημαντικά μαθήματα, όπως η διαχείριση της πίεσης μέσα στην κουζίνα. 

    Από την επιστροφή του στην Ελλάδα, έχει αναλάβει σημαντικές θέσεις σε εστιατόρια της Αθήνας και των ελληνικών νησιών. Στη Σαντορίνη, εργάστηκε ως Sous Chef στο Petra Restaurant Canaves Oia, ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια του νησιού και ως Executive Chef στο Kaliya Restaurant στα Φηρά. Επιπλέον, ανέλαβε το ρόλο του consulting chef στο Alisachni στη Σαντορίνη, στο 40 Tales Fox της Σύρου και του Head Chef στο “Μανη Μανη” στην Αθήνα.

    Χόμπι και Ενδιαφέροντα

    Εκτός από τη μαγειρική, ο Λευτέρης εκδηλώνει το ταλέντο του και στη ζωγραφική, ένα ενδιαφέρον που συμπληρώνει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία που απαιτούνται από έναν μάγειρα. Στον ελεύθερο του χρόνο, δημιουργεί έργα ζωγραφικής κι έχει προσφέρει πολλά από αυτά ως δώρα σε φίλους και μέλη της οικογενείας του. Επιπλέον, τα χόμπι του περιλαμβάνουν τις πολεμικές τέχνες κι είναι λάτρης της θάλασσας, αφού ασχολείται με το υποβρύχιο ψάρεμα.

    Συμμετοχή στο MasterChef

    Μετά το μαγειρικό του ταξίδι στο Μεξικό και στο Λας Βέγκας, όπου ήρθε σε επαφή με μία πρωτότυπη μαγειρική παράδοση, αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή στο MasterChef 2024 διεκδικώντας το πρώτο βραβείο που συνοδεύεται από το χρηματικό έπαθλο των 70.000 ευρώ. Το ποσό αυτό θα του επιτρέψει να πραγματοποιήσει το όνειρο του να ανοίξει ένα δικό του εστιατόριο σε συνεργασία με τον αδερφό του, Παναγιώτη, που ακολουθεί τα μαγειρικά του βήματα.

    Λίγα λόγια για τον Λευτέρη

    Για τον Λευτέρη, η μαγειρική αποτελεί ένα συνονθύλευμα αναμνήσεων και συναισθημάτων, το οποίο αγαπά να αποτυπώνει στα πιάτα του. Καταλαβαίνει πως μέσω της μαγειρικής μπορεί να μεταδώσει σημαντικές εμπειρίες και συναισθήματα, ενώ μέσα από τα πιάτα του έχει προσφέρει στους πελάτες του συγκινητικές στιγμές. Διακρίνεται, όπως έχει δείξει έως τώρα στο διαγωνισμό, για την πειθαρχία, το ομαδικό πνεύμα και τις ηγετικές ικανότητές του, ενώ ταυτόχρονα επιδεικνύει υπομονή και βοηθητικότητα προς τους συναδέλφους του. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία! 

    Διάβασε επίσης

    Vet Project: Ένα υπερσύγχρονο πολυιατρείο στο Κολωνάκι, αφιερωμένο με στοργή στην υγεία και ευζωία των μικρών ζώων συντροφιάς

    Όποιος από εμάς μοιράζεται τη ζωή του με ένα κατοικίδιο, ξέρει τις άπειρες χαρές...

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο...

    Vault: Παλιότερα αφιερώματα

    Αντίπαρος: Φυσικό τοπίο και γαστρονομία που συναρπάζει

    Μικρή… «στο μάτι», πλούσια σε φυσική ομορφιά και χαρακτηριστικό κυκλαδίτικο χρώμα, η Αντίπαρος εκπέμπει...

    8 δροσερές διευθύνσεις για ένα αξέχαστο καλοκαίρι στην Αθήνα

    Ενώ κάποιοι πατούν το τελικό enter της πληρωμής των ακτοπλοϊκών τους εισιτηρίων λίγο πριν...

    Brunch στην Αθήνα: Η αγαπημένη συνήθεια της πόλης και 12 σημεία που το αποθεώνουν

    Όταν η Αθήνα γνώρισε το brunch, είναι σα να εστάλησαν σεισμικές δονήσεις προς πάσα...

    Βριλήσσια – Μελίσσια: Ανερχόμενα και συναρπαστικά

    Αν η Πεντέλη είχε θάλασσα, τότε το παραλιακό της μέτωπο θα ήταν τα Βριλήσσια...