spot_img
More

    Αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και ονειρικός πατσάς στον Μάκη στο Περιστέρι

    Αν υπάρχει ένα φαγητό που µπορεί να διχάσει τα πλήθη, που έχει υποστηρικτές και φανατικούς αρνητές, που είτε θα το λατρέψεις ή θα σε ανατριχιάζει, αυτό είναι σίγουρα ο πατσάς. Ακόµα κι αν δεν παίρνεις όµως κάποια θέση, οφείλεις να παραδεχτείς πως ο πατσάς έχει και ιστορία και παράδοση.

    «Η καταγωγή του πατσά είναι δύσκολο να προσδιοριστεί µε ακρίβεια γιατί δεν υπάρχουν αρκετές ιστορικές καταγραφές», αναφέρει στο βιβλίο της «Τα πατσατζίδικα της Ανατολής», η συγγραφέας Λένα Καλαϊτζή – Οφλίδη. «Μερικοί το θεωρούν περσικό γαστρονοµικό έθιµο. Είναι σίγουρο πως προτού εµφανιστεί ως διαθέσιµο καταναλωτικό αγαθό στα πατσατζίδικα, ήταν το παρασκεύασµα που εθιµοτυπικά τρωγόταν την επόµενη µέρα του γάµου από τις κοινότητες των νοµάδων». Κάπως έτσι έφτασε, µε µικρές πινελιές και προσθήκες να γίνει το φαγητό, των “ξενύχτηδων”.

    Το σκήπτρο για τον «καλύτερο πατσά στην Αθήνα», κρατάει εδώ και χρόνια ο «Μάκης» στη Θηβών, που είναι και το pièce de résistance πιάτο του κι έχει γίνει συνώνυµο του, εδώ και πολλά χρόνια. Στην πραγµατικότητα το φαγητό που θα δοκιµάσεις εδώ δεν θυµίζει σε τίποτα αυτό που ενδεχοµένως δηµιουργείται στο µυαλό σου, όταν σκέφτεσαι το τυπικό πατσατζίδικο.

    Μιλάµε για αληθινές γεύσεις της Αθήνας, σερβιρισµένες µε µια δόση νοσταλγίας και πασπαλίζοντας παράδοση στους θαµώνες του. O «Μάκης» ενσαρκώνει την ουσία της ελληνικής φιλοξενίας και της γαστρονοµικής παράδοσης, προσφέροντας µια δελεαστική ποικιλία από πιάτα.

    Εξυπακούεται φυσικά πως οι επιλογές σου εδώ, δεν περιορίζονται µόνο στον πατσά του που είναι και το talk of the town, αλλά µπορείς να δοκιµάσεις πληθώρα µαγειρευτών, από λαδερά και αχνιστές σούπες, µέχρι ποικιλίες κρεατικών, ακόµα και σουβλάκι µε γύρο και καλαµάκι.

    Kάθε µπουκιά, από ό,τι και να γευτείς, σε πληµµυρίζει µε λαχτάρα για απλούστερες στιγµές, κοινά γεύµατα µε αγαπηµένα πρόσωπα. Έτσι άλλωστε θα σου το περιγράψουν κι οι «παλιοί» που θα συναντήσεις στο «Μάκη» να απολαµβάνουν τη µερίδα τους. Ένα καταφύγιο παράδοσης, όπου κάθε γεύµα λέει µια ιστορία και κάθε µπουκιά είναι µια γιορτή της ελληνικής κουλτούρας και κληρονοµιάς.

    Καθώς περιηγείσαι στον κατάλογο, θα συναντήσεις µια σειρά από παραδοσιακά ελληνικά πιάτα που έχουν αντέξει στη δοκιµασία του χρόνου. Από τρυφερά αρνίσια παϊδάκια στη σχάρα µέχρι χορταστικές µαµαδίσιες συνταγές της κατσαρόλας, κάθε πιάτο είναι φόρος τιµής στις διαχρονικές γεύσεις της Ελλάδας.

    Στον Μάκη, οι γεύσεις θα µείνουν στον ουρανίσκο σου κι οι αναµνήσεις του παραδοσιακού φαγητού που θα δοκιµάσεις εδώ θα χορτάσουν την ψυχή σου…

    Ο Μάκης – Εστιατόριο | Ψητοπωλείο | Πατσατζίτζικο
    Θηβών 235, Περιστέρι, τηλ. 2105776136
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

    Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν μαγικές στιγμές που σου υπενθυμίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Οι καλύτεροι φούρνοι της Αθήνας: Ιστορίες με αλεύρι, μαγιά και προζύμι

    Είναι απίστευτη αυτή η γλυκιά θαλπωρή που μας κάνει να αισθανόμαστε η μυρωδιά ενός φρέσκου ψωμιού που μόλις έχει...

    Brunch: Η συνήθεια που έγινε λατρεία στην Αθήνα

    Όταν μιλάμε για brunch, υπάρχουν δύο κατηγορίες φανατικών οπαδών: εκείνοι που το απολαμβάνουν κι εκείνοι που το παρασκευάζουν. Το...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot