spot_img
More

    Sam Burgers: Αυθεντικές γεύσεις του αμερικάνικου Νότου και τα καλύτερα burgers που έχεις γευτεί, στο Κουκάκι

    Η εξέλιξη των Burgers ως αγαπημένη street food επιλογή, έχει οδηγήσει σ’ ένα φρενήρη ρυθμό εξέλιξης και διαφοροποίησης. Πλέον υπάρχουν υπεράριθμες εκδοχές του αγαπημένου μας burger, ωστόσο το κλασσικό και το αυθεντικό έχει πάντα άλλη αξία. Κι αν υπάρχει ιδανικό σημείο για να γευτείς το αγαπημένο σου έδεσμα σε original εκτέλεση και με άρωμα Αμερικάνικου Νότου, αυτό είναι το εντυπωσιακό Sam Burgers στο Κουκάκι.

    Ο νέος χώρος στη συμβολή Δημητρακοπούλου και Ζίννη, φλογερά κατακόκκινος, δε σου αφήνει κανένα περιθώριο αντίστασης. Ύφος retro pop, με ζωηρά χρώματα, rock n’ roll, funky groove και disco ρυθμούς να σε ξεσηκώνουν, ενώ οι ιδιαίτερες μινιατούρες της προσωπικής συλλογής του Sam από το Memphis μαρτυρούν την πορεία της ζωής του. Ο Sam, με την αλέγρα ιδιοσυγκρασία του, έπειτα από μια σειρά ταξιδιών και πολύχρονη παραμονή στο Memphis, άντλησε όλο το know how και την πεμπτουσία του αυθεντικού burger για να μας μεταφέρει στην Ελλάδα τη γαστριμαργική φιλοσοφία του Αμερικανικού Νότου. 

    Αυθεντικές αμερικάνικες συνταγές, κλασικές και πιο ιδιαίτερες, με πρωταγωνιστή το patty από 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά που περνά από μια ιδιαίτερη διαδικασία κοψίματος και εμπλουτίζεται με τον μοναδικό τρόπο που διδάχθηκε ο Sam στο Memphis, εκλεκτές χειροποίητες sauce που κάνουν τη διαφορά στη γεύση και homemade ψωμάκι βασισμένο σε μια άκρως μυστική συνταγή είναι τα συστατικά που κάνουν τον Sam και τις δημιουργίες του να μένουν αξέχαστα.

    Κλασσικές επιλογές που όλοι αγαπήσαμε, το Sam burger με χειροποίητο juicy μοσχαρίσιο μπιφτέκι, λιωμένο τσένταρ, μαγιονέζα, Mississippi BBQ σως, τραγανό μπέικον και λαχταριστά καραμελωμένα κρεμμύδια και το Cheese burger, με χειροποίητο μοσχαρίσιο μπιφτέκι 150gr., ketchup, μουστάρδα, μαγιονέζα, ντομάτα, cheddar και κρεμμύδι, σε regular αλλά και XL μέγεθος για όσους λατρεύουν την πληθωρικότητα.

    Καθένα από τα υπόλοιπα burger του καταλόγου ξεχωρίζει για τους εκρηκτικούς συνδυασμούς υλικών, ενώ η όψη τους εντυπωσιακή, σε κάνει να νιώθεις ανυπομονησία μέχρι να τα γευτείς. Ονομασίες δοσμένες κυρίως από τις Πολιτείες των Η.Π.Α. και με γεύσεις που συναντάς μόνο στην Αμερική, όπως το Miami burger, με χειροποίητο μοσχαρίσιο μπιφτέκι 150gr., μαγιονέζα, iceberg, ντομάτα, κρεμμύδι, μπέικον, cheddar κρέμα, Mississippi BBQ sauce και καραμελωμένα κρεμμύδια και το California chicken burger, με φρέσκο κοτόπουλο φιλέτο liquid smoke, λευκή πίκλα sauce, μπέικον και iceberg, θα σε ξετρελάνουν με την πρώτη μπουκιά. 

    Η γιορτή γεύσεων ολοκληρώνεται με υπέροχα Shrimp και Vegetarian burgers με ανάλαφρες γεύσεις για πιο εκλεπτυσμένα γούστα. Εδώ ενθαρρύνουν πολύ την ποικιλία, και σερβίρουν τέλειες πατάτες και γλυκοπατάτες τηγανιτές με ιδιαίτερα dipsαλλά κι ονειρικόHot dog σε αφράτο ψωμάκι, με λουκάνικο, κέτσαπ, mayo και μουστάρδα που όμοιο του δεν έχεις γευτεί, αλλά και τα πεντανόστιμα, χρυσαφένια chicken strips. 

    Τo Sam Burgers είναι κάτι παραπάνω από ένα κοινό μπεργκεράδικο. Είναι η επιτομή ενός American diner στην καρδιά της Αθήνας, που μέσα από την κινηματογραφική του ατμόσφαιρα, τις γεύσεις και τις εικόνες θα σε μεταφέρει σε ένα κινηματογραφικό εσταντανέ, βγαλμένο από τον Αμερικάνικο Νότο. Βεβαίως από την εικόνα αυτή δεν μπορεί να λείπει μια κρύα Bud ή κάποιο από τα πολύ ιδιαίτερα αναψυκτικά Dr. Pepper, Coca Vanilla, Coca Cherry κι αμερικανική Fanta σε τέλειες γεύσεις, όπως exotic, grape, strawberry-kiwi , που πάντα θα βρεις παγωμένα στο ψυγείο. Μια εμπειρία που πρέπει να ζήσεις για να γνωρίσεις τι πραγματικά σημαίνει φιλοσοφία του burger.

    Sam Burgers
    Δημητρακοπούλου 82, Αθήνα, τηλ. 2109228999
    Facebook | Instagram | TikTok

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Έξι αγενή σχόλια που δεν πρέπει να κάνουμε στο τραπέζι

    Δυστυχώς, η συνήθεια του σχολιασμού γύρω από το τι τρώνε οι άλλοι είναι κοινή, εξηγεί η Χίδερ Μπέικερ, κοινωνική...

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα καλύτερα bars στην Αθήνα: Που θα πιείς δροσερά cocktails που ανεβάζουν τον πήχη

    Η Αθήνα, τη νύχτα βιώνει μια μεταμόρφωση η οποία οφείλεται σε κύριο βαθμό στα bars της. Στα φώτα, στις...

    Κάνναβη: Το πολυσύνθετο & πολυχρηστικό φυτό είναι πλέον νόμιμο. Ποια τα οφέλη της; Που θα τη βρεις.

    Το CBD φαίνεται πως έχει αρχίσει να καταρρίπτει τους μύθους και την προκατάληψη που υπάρχει γύρω από την κάνναβη και έχει εξελιχθεί σε ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής, το...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot