spot_img
More

    Τα καλύτερα παγωτά στην Αθήνα: Πρωτοπορία, τοπικά προϊόντα και έννοια για την ποιότητα

    Το παγωτό είναι ο δημαγωγός του καλοκαιριού: Στο χωνάκι ή το κυπελάκι του, μαζί με γεύση και δροσιά, σερβίρει ανάταση, πάθος, επίκληση στο συναίσθημα, φέρνει ή δημιουργεί αναμνήσεις, γίνεται η μονάδα μέτρησης της απόλαυσης των διακοπών. Για καλή μας τύχη, ζούμε στην καλύτερη εποχή στην ιστορία του παγωτού. Οι σύγχρονοι παραγωγοί του αναπιάνουν τα υλικά στο χέρι, ακονίζουν τα συνταγολόγιά τους, ψάχνουν την «έκπληξη», εξελίσσουν τις τεχνικές τους, διδάσκονται απευθείας από τους ιταλούς-μετρ του gelato artigianale. Αυτές είναι οι αγαπημένες μας προτάσεις για τη σεζόν.

    Μαραμπού: Φυσικό παγωτό που βάζει κάτω όλες τις δημιουργικότητες, στο Παγκράτι

    Η αλήθεια δεν κρύβεται, είναι διαυγής, είναι νικηφόρα και μεγαλειώδης και στην περίπτωση της γαστρονομίας ουσιώδης. Το ίδιο ισχύει και στο παγωτό, που στην περίπτωση του Μαραμπού μπορεί να «κρύβεται» στα μεταλλικά pozzetti σαν κόσμημα για την αποφυγή διακυμάνσεων της θερμοκρασίας και του φωτός, μπορούμε όμως υπεύθυνα να πούμε ότι είναι το πιο αληθινό, το πιο φυσικό - κι όχι απλά χειροποίητο - το πιο αγνό, αυτό που φτιάχνεται από την αρχή, με φρέσκο γάλα, φρέσκα φρούτα, ποιοτικές πρώτες ύλες και πολλή - μα πολλή! - δημιουργικότητα στις γεύσεις.  Αυτές τις αξίες υπηρετούν η Βίκυ κι ο Ιγκόρ - οι...

    Η ανυπέρβλητη αξία των παγωτών Zuccherino, δίνει γεύση στο ιδανικό καλοκαίρι

    Τα Zuccherino, είναι από εκείνα τα ζαχαροπλαστεία, που πάντα βρίσκουν ένα γλυκό τρόπο να συντροφεύουν κάθε καθημερινή αλλά και ιδιαίτερη στιγμή σου, όλες τις εποχές του χρόνου, μέσα από ολόφρεσκες δημιουργίες υψηλής ποιότητας και αισθητικής. Ανάμεσα στις πολλές και καλές επιλογές, περίοπτη θέση λαμβάνουν ασφαλώς τα παγωτά, που κλέβουν τις εντυπώσεις μικρών και μεγάλων. Με χαρακτηριστικό επαγγελματισμό, ακρίβεια στις διαδικασίες και ένα μεγάλο συνταγολόγιο που συνεχώς εμπλουτίζεται, τα παγωτά του Zuccherino παρασκευάζονται καθημερινά στα εργαστήρια των καταστημάτων, χωρίς συντηρητικά, χρωστικές και περιττές θερμίδες. Χρησιμοποιείται αποκλειστικά ελληνικό φρέσκο γάλα και πρώτες ύλες άριστης ποιότητας που περνούν αυστηρό ποιοτικό έλεγχο, ενώ τα...

    Το παρελθόν, το παρόν και το µέλλον του ποιοτικού παγωτού έχει πάντα την γλυκιά υπογραφή της Kayak

    Αν υπάρχει κάποια ελληνική εταιρία, με όνομα συνώνυμο του καλού παγωτού, τόσο από τους πιστούς λάτρεις του είδους, όσο και από τους επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης, τότε αναμφίβολα αυτή είναι η Kayak, που με πάνω από 30 χρόνια παρουσίας, μας προσφέρει με την ίδια απαράμιλλη ποιότητα, premium παγωτά αλλά και γλυκά, γεμάτα έμπνευση, δημιουργία, πλούσια γεύση και αναπάντεχους γαστρονομικούς συνδυασμούς βασισμένους στις πιο εκλεκτές πρώτες ύλες. Το όραμα της οικογένειας Σταυρίδη το 1993, έθεσε ψηλά τον πήχη εν τη γενέσει του, αλλάζοντας μια για πάντα την αντίληψη που είχε ο κόσμος για το παγωτό. Ένα όραμα που πήρε άμεσα...

    Le Greche: Αναβαθμίζοντας μονομιάς την εγχώρια gelato σκηνή

    Το παγωτό «του ωραίου, του μεγάλου και του αληθινού», είναι ακριβώς αυτό: αληθινό. Είναι το παγωτό που φτιάχνεται σχεδόν εμμονικά με τις καλύτερες πρώτες ύλες, υπό τις καλύτερες συνθήκες και με τις καλύτερες και πιο σύγχρονες τεχνικές. Είναι το παγωτό των Le Greche, το ελληνικό gelato που ζηλεύουν οι Ιταλοί gelatieri.  Τόσο άρτιο, που είναι πλέον κλασικό, το παγωτό στα Le Greche ακολουθεί μια προσωπική δέσμευση των ιδιοκτητών του, της Εύης Παπαδοπούλου - που διδάχτηκε το αυθεντικό artigianale παγωτό δίπλα στους σημαντικότερους Ιταλούς παραγωγούς του - και του Φώτη Αληφραγκή, που μαζί γλυκαίνουν με στυλ, ουσία και πρωτοτυπία κάθε στιγμή...

    Fatto a mano ή η ανάλαφρη γλυκύτητα του πιο αναγνωρίσιμου αθηναϊκού παγωτού

    Το παγωτό είναι ένα κεφάλαιο απόλαυσης από μόνο του. Τόσο αγαπημένο και διαδεδομένο που θα το βρεις παντού και σε διάφορες μορφές, να αποτελεί πολύτιμο τρόπαιο επιβράβευσης και θεσπέσιο φίλεμα σε κάθε περίσταση και για κάθε ηλικία. Και μπορεί το παγωτό να έχει χίλια πρόσωπα και άλλες τόσες εκδοχές, την καλύτερη του θα τη βρεις αναμφίβολα στις κλασσικές αξίες του Fatto a Mano. Ο Γιάννης Νύκταρης, έχει με μεγάλη φαντασία και εμπειρία κτίσει χρόνο με το χρόνο, ένα συνταγολόγιο, πλούσιο σε υπέροχες δημιουργίες που σε κρατάνε φανατικό gelatomaniac κάθε ώρα και στιγμή. Συνταγές μελετημένες, με πολύτιμη βάση αποκλειστικά το φρέσκο...

    Αλησμόνητες στιγμές απόλαυσης με το χειροποίητο παγωτό της Patisserie To Kati Allo 

    Λένε πως οι γεύσεις, έχουν τη μαγική ικανότητα να ταξιδεύουν το λογισμό σου, σε μέρη αγαπημένα, σε αναμνήσεις χαρούμενες, με τη γλύκα της νοσταλγίας. Στο παγωτό θα στραφείς για να βιώσεις στην καρδιά την ενέργεια της ανεμελιάς των παιδικών χρόνων, των ρομαντικών ραντεβού και της χαράς μιας παρεϊστικης βόλτας. Αγαπημένη συνήθεια, που η λαχτάρα να τη γευτείς δεν στερεύει ποτέ μα ποτέ, το σωστό παγωτό έχει μυστικά που κάνουν την ειδοποιό διαφορά ως προς την ποιότητα και που μόνο ένας ζαχαροπλάστης με την τεχνογνωσία και την εμπειρία του μπορεί αριστοτεχνικά να ενσωματώσει στις δροσερές δημιουργίες του.  Στο Παλαιό Φάληρο, η...

    Iter del Gusto: Το στέκι για gelato στην Αργυρούπολη

    Το παγωτό είναι ίσως η πιο αναζωογονητική απόλαυση και το Iter del Gusto καταφέρνει να αποδώσει αυτήν την αίσθηση με έναν μοναδικό τρόπο. Από τις πλούσιες και πρωτότυπες γεύσεις των παγωτών μέχρι τις αφράτες βάφλες και τα εκλεπτυσμένα προφιτερόλ, κάθε μπουκιά είναι μια εκδρομή στον κόσμο των γλυκών. Οι ιδιοκτήτες Γιάννης Γκιούλος και Πάνος Μπόμπας, επιδεικνύουν καθημερινά αγάπη και φροντίδα στην παραγωγή του παγωτού,  με πάνω από 100+ προτάσεις γεύσεων που αλλάζουν συνεχώς. Εκτός από τις κλασικές γεύσεις, όπως η βανίλια, η σοκολάτα, το φυστίκι, συναντούμε και γευστικές προτάσεις πιο ιδιαίτερες, κάποιες από αυτές σε αποκλειστικότητά τους. Η ποιότητα είναι στο...

    Τα Zillion’s σου δείχνουν το δρόμο μιας νέας τάσης, που σε πάει πίσω στα «παλιά» αλλά ταυτόχρονα, είναι γεμάτη καινοτομία στο παγωτό

    Όταν πρωτοάνοιξε τις πόρτες του στην Κηφισιά το μακρινό πλέον 2007, τίποτα δεν προμήνυε ότι σήμερα θα αποτελούσε πραγματικό ορόσημο των βορείων προαστίων, αυτό που σχεδόν ασυνείδητα επισκέπτεσαι σαν ιεροτελεστία για τον πρωινό καφέ σου, το υγιεινό σνακ, το απεριτίβο κι ασφαλώς για το χειροποίητο, ανυπέρβλητο παγωτό του, όποια γεύση κι αν διαλέξεις.  Έχοντας δημιουργήσει κυριολεκτικά «σχολή» με το ασυνήθιστα εξαιρετικό παγωτό του, την ιταλική τεχνογνωσία, το ελληνικό μεράκι και την εξαιρετικής ποιότητας πρώτη ύλη, το Zillion’s συνεχίζει να καλπάζει με την ίδια όρεξη και το ίδιο πάθος προσφέροντας μοναδικά προϊόντα ανώτερης ποιότητας στα ιδιαίτερης αισθητικής και ατμόσφαιρας καταστήματά του,...

    Άραξος: Η αλήθεια της παράδοσης στην γαλακτοκομία, στα Εξάρχεια

    Με το που μπαίνεις στον Άραξο στα Εξάρχεια νιώθεις την αύρα μιας στιλάτης οικειότητας να σε χαϊδεύει. Το πρώτο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ένα σωληνάτο φωτιστικό σε στιλ MoMa που αναδεικνύει το ψηλοτάβανο του χώρου και τις προθήκες όλο χρώμα και ζωντάνια με τα ολόφρεσκα παγωτά. Αποπνέει τη γοητεία παλιού γαλακτοπωλείου, για την οποία ήδη σε έχουν προϊδεάσει οι «τσαντίλες», το βαμβακερό ύφασμα από το οποίο στραγγίζεται το γιαούρτι στην απόλυτη διαφάνεια, λίγα εκατοστά από τα μάτια του επισκέπτη. Το «φρέσκο» και το «αληθινό» της όλης υπόθεσης είναι το προσωπικό στοίχημα του επιχειρηματία Νίκου Πετρόπουλου – ο οποίος σπούδασε στη Γαλακτοκομική...

    Cherry On Top: Ένα υπέροχο gelato bar με pop δροσιά, στην Άνοιξη

    Οι καλύτερες βόλτες μας, είναι πάντα αυτές που συνοδεύονται με αναπάντεχες ανακαλύψεις. Η χαρά του να βρίσκεσαι σε έναν πρωτόγνωρο χώρο και να δοκιμάζεις υπέροχες γεύσεις, πάντα αποτυπώνονται μοναδικά στα πρόσωπα και την ανεβασμένη διάθεση. Για μια τέτοια περιπέτεια ανακάλυψης βασική αρχή είναι να κινηθείς πέρα από τα τετριμμένα και να στραφείς σε νέες αχαρτογράφητες ως τώρα περιοχές. Από τις καλύτερες επιλογές, η Άνοιξη, με μια ιδιαίτερη, φυσική, ομορφιά με μιας σε βάζει σε άλλη διάθεση, πιο χαλαρή, καθώς άμεσα σου μεταδίδει τα πιο θετικά vibes. Ακολουθώντας τα σίγουρα θα οδηγηθείς στην όμορφη πλατεία Άνοιξης και μπροστά στο Cherry On Top. Το...

    Mucca: Το αυθεντικό, ιταλιάνικο gelato artigianale στα καλύτερα του!

    Το παγωτό, σαν τρόφιµο από µόνο του είναι µια σχολή. Μέσα από την παράδοση οι Ιταλοί εξελίχθηκαν στους πρωτοπόρους του παγωτού ανά την υφήλιο, αφού του αφιέρωσαν τη δέουσα φροντίδα – δηλαδή φανατική προσοχή στην πρώτη ύλη, αδιαπραγµάτευτη αποφυγή συντηρητικών και πρόσθετων γεύσης και εξελιγµένους τρόπους παρασκευής, για ένα άριστο και πεντανόστιµο τελικό προϊόν. Κι έτσι γεννήθηκε το artigianale παγωτό, αυτό που πληροί όλες τις παραπάνω προδιαγραφές και έχει εξαιρετική υφή, γεύση και πήξη και που στην Ελλάδα εκπροσωπείται επάξια από την Mucca! Το µυστικό της επιτυχίας της Mucca (=αγελάδα στα ιταλικά) δεν είναι και τόσο µυστικό: πίσω από το...

    Portatif Gelato: Η νέα – καθόλου guilty λόγω ποιότητας – άφιξη στα Εξάρχεια

    Η εθνική μας παγωτομηχανή τα τελευταία χρόνια δείχνει να μην έχει να ζηλέψει τίποτα από το ιταλικό gelato. Οι Έλληνες παραγωγοί παγωτού ακονίζουν τις γνώσεις, τις συνταγές και τις τεχνικές τους, επιλέγουν ολόφρεσκα φρούτα και τα πιο ποιοτικά γαλακτοκομικά, δίνουν παραδειγματική προσοχή στην υφή και τη γεύση και προσφέρουν τα άπαντα των απολαύσεων σε χωνάκι και κυπελάκι. Μια σημαντική προσθήκη σε αυτές τις ασκήσεις παγωμένης αρμονίας είναι το Portatif Gelato, που θα το βρεις δίπλα στο Portatif Factory στην Μαυρομιχάλη στα Εξάρχεια, το οποίο για να είμαστε και ειλικρινείς δε χρειάζεται πολλές συστάσεις.  Ο Τάσος Λύτρας, ο ιδιοκτήτης του, είναι...

    Για παγωτό με άρωμα παράδοσης στο ζαχαροπλαστείο Σιντριβάνι στην Νέα Φιλαδέλφεια

    Όσοι ζήσαμε την έννοια της παλιάς γειτονιάς, σίγουρα έχουμε μέσα μας αποτυπωμένες τις εικόνες, τις μυρωδιές και τους ήχους της, τη φωτεινότητα και την ανέμελη διάθεση που σου προσφέρει καθετί αγνό και αυθεντικό. Ακόμα και σήμερα, κάποιες μικρές γωνίες στη σύγχρονη πόλη μεταφέρουν εκείνη την αύρα που μαρτυρά την ομορφιά του τότε, στο σήμερα. Η περιοχή της Φιλαδέλφειας, είναι από εκείνες τις σπάνιες περιπτώσεις που διατηρεί κατά μεγάλο ποσοστό τον μικρασιάτικο χαρακτήρα της και αυτό το συναντάς όχι μόνο στις ωραίες γειτονιές με τα χαμηλά κτίρια, αλλά ακόμα και στις γεύσεις που μπορεί να ανακαλύψεις σε μια σου περιπλάνηση.  Αν...

    Το πιο ξεχωριστό παγωτό μηχανής σε πρωτόγνωρες γεύσεις, στο Slurp Soft Ice Cream, στο Χαλάνδρι

    Ο μαγικός κόσμος του παγωτού, έχει και τις φυλές του. Ανάλογα με τις προτιμήσεις, κάθε φυλή του, έχει αδυναμία σε συγκεκριμένο είδος, όμως όλοι μας κάποιες στιγμές  έχουμε σταθεί με λαχτάρα μπροστά από μια παγωτομηχανή, που αργά και γαργαλιστικά γαρνίρει απαλό παγωτό στο χωνάκι. Για τους βαθιά μυημένους, το Slurp είναι ο άρχοντας του Soft Ice Cream με το γευστικά παιχνιδίαρικό του βασίλειο να σκορπάει απόλαυση από την οδό Κολοκοτρώνη 15Α στο Χαλάνδρι. Ένας απόλυτα cool χώρος με πολύ χαρούμενη διάθεση έχει αναγάγει το παγωτό μηχανής, στο απόλυτο next generation, με τον πιο ενθουσιώδη τρόπο. Η έμπνευση μεγάλη, η έρευνα διαρκής, δίνουν...

    Il Peccato: To «αμαρτωλό» χειροποίητο αυθεντικό gelato, στην παραλία Αρτέμιδος

    Καθώς ο υδράργυρος ανεβαίνει και οι πρώτες ανοιξιάτικες ζέστες είναι γεγονός, δεν υπάρχει καλύτερη λύση για «απόδραση», από το να βυθιστείτε σε έναν κόσμο γεμάτο δροσιστικές γεύσεις και απολαύσεις! Καλωσορίσατε στο Il Peccato, το ιταλικό παγωτατζίδικο στις παρυφές της παραλίας Αρτέμιδος στη Λούτσα, όπου η γεύση συναντά την ποιότητα σε κάθε κουταλιά. «Αμαρτία» το όνομα του στα ιταλικά, το Il Peccato προσφέρει στους επισκέπτες του πληθώρα γλυκών… αμαρτιών, με την τεράστια ποικιλία που διαθέτει σε γεύσεις. Και όπως είναι φυσικό…Σε τέτοιου είδους «αμαρτία» σίγουρα αξίζει τον κόπο να υποκύψετε.  Στο Il Peccato, αφήστε τους εαυτούς σας να ταξιδέψουν στην καρδιά της...

    keywords: delivery αθηνα κεντρο, που να φαω κεντρο, που να παραγγειλω κεντρο αθηνα, καλυτερα delivery αθηνα κεντρο, sushi αθηνα, γλυκα αθηνα, παγωτο αθηνα, burgers αθηνα, ασιατικο αθηνα, cocktails αθηνα, καφες αθηνα, specialty coffee αθηνα, σουβλακια αθηνα,